Κώστας Νικολακόπουλος

Στην Αθήνα ο μάνατζερ του Χέτσε, ψημένος για τον Ολυμπιακό ο Ορτέγκα

Ο Κώστας Νικολακόπουλος δίνει μέσα από το sport-fm.gr τις τελευταίες πληροφορίες για τις μεταγραφές των δύο Αργεντίνων που κάνει ο Ολυμπιακός.

• Τα μεταγραφικά του Ολυμπιακού τρέχουν. Δεν είναι μόνο ο Σκάρπα, τον οποίο οι «ερυθρόλευκοι» φέρνουν άμεσα για να μην πέφτει όλο το βάρος μεσοεπιθετικά στον Φορτούνη (αδυναμία του Μαρτίνεθ, από αυτόν ξεκινάει την 11άδα) και με την παρουσία κι ενός αριστεροπόδαρου να βρουν καλύτερη ισορροπία δημιουργικ-παρεμπιπτόντως, τόσο δε ο Ισπανός προπονητής, όσο και ο Κορδόν έχουν σε μεγάλη εκτίμηση τον 29χρονο Βραζιλιάνο άσο της Νότιγχαμ.

• Ο Ολυμπιακός έχει να χειριστεί τις πολύ δύσκολες υποθέσεις των δύο Αργεντίνων άσων, του 22χρονου αμυντικού μέσου Σαντιάγκο Χέτσε της Χουρακάν και του 24χρονου αριστερού μπακ Φρανσίσκο Ορτέγκα της Βέλεζ Σάρσφιλντ, για τους οποίους θα χρειαστούν πολλά εκατομμύρια δολάρια, καθώς πρόκειται για παίκτες ποιοτικούς, απολύτως βασικούς στις ομάδες τους και με μεταπωλητική αξία λόγω ηλικίας.

• Με τον Χέτσε ο Ολυμπιακός είναι πραγματικά πολύ κοντά. Μάλιστα από χθες βρίσκεται στην Αθήνα ο μάνατζερ του, για την ακρίβεια ένας εκ των μάνατζερ του, ακριβώς για να προχωρήσει με πιο γοργά βήματα η μεταγραφή που είναι σε καλό δρόμο, παρά τις φήμες στο Μπουένος Άιρες για ενδεχόμενη παρεμβολή κι άλλων συλλόγων, όπως η Μπενφίκα κι η Φενέρμπαχτσε.

• Και για τον Ορτέγκα λογικά όλα θα πάνε καλά, αλλά εδώ είναι μία υπόθεση που εξελίσσεται τα τελευταία 24ωρα, όχι σαν του Χέτσε, που είναι υπόθεση εβδομάδων, εξ ου και πρέπει να κάνουμε μία υπομονή. Είναι προφανές ότι η Βέλεζ θέλει να βάλει στα ταμεία της όσο το δυνατό περισσότερα λεφτά. Κάπως έτσι προκύπτουν ρεπορτάζ σύμφωνα με τα οποία η αργεντίνικη ομάδα έχει απορρίψει τις προσφορές ύψους 3,5-4 εκ. δολαρίων από τον Ολυμπιακό και περιμένει νεότερη, που θα προσεγγίζει το ποσό της ρήτρας εξαγοράς, τα 6 εκ. Ευρώ. Όπως και άλλα ρεπορτάζ που υπονοούν εμπλοκή κι άλλων ομάδων.

Ολυμπιακός: Στην Αθήνα ο μάνατζερ του Χέτσε

• Μάλιστα, υπάρχει μία φήμη που θέλει την Ντινάμο Μόσχας να έχει ενδιαφερθεί και να έχει κάνει πρόταση για τον Ορτέγκα. Οι Ρώσοι μπορεί να δώσουν ίσως και περισσότερα χρήματα από τον Ολυμπιακό, αλλά ας κρατήσουμε μία ακόμη ενδιαφέρουσα παράμετρο: ο παίκτης δεν επιθυμεί να πάει να παίξει μπάλα στη Ρωσία. Το ίδιο αρνητικός ήταν και πριν λίγες μόλις εβδομάδες, όταν η Κρασνοντάρ είχε κάνει προσφορά 3 εκ. Ευρώ, συν ένα μπόνους, στη Βέλεζ, για να πάρει τον Ορτέγκα. Έτσι, η Κρασνοντάρ του Ίβιτς πήρε έναν Ουρουγουάνο, τον 29χρονο Ολάθα από τη Βαγιαδολίδ, με 2 εκ. Ευρώ.

• Το πιο σημαντικό για το τέλος: ο ίδιος ο Ορτέγκα είναι απολύτως ψημένος για να έρθει στον Ολυμπιακό. Και η Βέλεζ έχει δεσμευθεί απέναντι του ηθικά να τον πουλήσει μέσα στο καλοκαίρι στην Ευρώπη, γιατί είχε αρνηθεί πολλές προτάσεις γι΄ αυτόν σε προηγούμενες μεταγραφικές περιόδους. Ο Ορτέγκα θέλει να γίνει η μεταγραφή του σε αυτό το καλοκαίρι, με τη Βέλεζ να επιθυμεί με τη σειρά της να τον δώσει με καλούς γι΄ αυτήν όρους.

• O Ορτέγκα επιμένει προς τη Βέλεζ να αποδεχθεί την προσφορά του Ολυμπιακού που δεν είναι καθόλου μικρή. Και γενικά υπάρχει πίεση από το περιβάλλον του να φύγει από το Μπουένος Άιρες με προορισμό τον Πειραιά.

• Κατά τα άλλα, αν πιστέψουμε την αγγλική Sun, η Νότιγχαμ θα αγοράσει από την Μποταφόγκο τον 19χρονο στράικερ Ματέους Νασιμέντο και θα τον δώσει δανεικό στον Ολυμπιακό, «κάτι που όμως μπορεί να μη γίνει, εάν δεν θέλει να πάει ο παίκτης»!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x