Κώστας Νικολακόπουλος

Ολυμπιακός, Ζιντάν, Ρονάλντο, Τζέραρντ, Τσ. Λιγκ…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος κάνει στο sport-fm.gr μία επισήμανση με αφορμή το σημερινό σημαντικό φιλικό του Ολυμπιακού.

• Θα αναφερθώ αύριο σε ένα δύο κομμάτια από το αγωνιστικό σκέλος του φιλικού του Ολυμπιακού στην Αγγλία, όπως τουλάχιστον εγώ τα έχω στο μυαλό μου.

• Τώρα όμως θα ήθελα να μνημονεύσω ένα σημείο εξωαγωνιστικό, που δεν είναι άλλο από το μεγάλο κέρδος του Ολυμπιακού από αυτό το ματς.

• Διότι, έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία ότι ένας τέτοιος σύλλογος όπως η Λίβερπουλ κι ένας τέτοιος ποδοσφαιριστής όπως ο Τζέραρντ, επέλεξαν τον Ολυμπιακό γι΄ αυτό το τόσο σημαντικό παιχνίδι, που έγινε σε ένα τέτοιο γήπεδο όπως το κατάμεστο μέρα μεσημέρι Άνφιλντ.

• Ο Ολυμπιακός μπορεί μέσα στο παιχνίδι να μην ήταν (καθόλου) ανταγωνιστικός της Λίβερπουλ-αν και δεν θυμάμαι να ήταν ανταγωνιστικός ούτε τις άλλες δύο φορές που την επισκέφθηκε κι έχασε επίσης με δύο γκολ διαφορά (0-2 στο ΟΥΕΦΑ κι 1-3 στο Τσάμπιονς Λιγκ), αλλά τέλος πάντων-όμως με τέτοιες συμμετοχές σε γεγονότα σαν κι αυτό κάνει αισθητή την παρουσία του σε διεθνές επίπεδο.

• Και δεν είναι η πρώτη φορά, καθώς δεν έχει περάσει πολύς καιρός, που διοργάνωσε στο Καραϊσκάκη το φιλικό κατά της φτώχειας, με την παρουσία των Ζιντάν και Ρονάλντο. Σκεφθείτε: Ζιντάν, Ρονάλντο και Τζέραρντ, τρεις τεράστιες προσωπικότητες του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, συνδέθηκαν με «κάποιο τρόπο» με τον Ολυμπιακό. Δεν είναι καθόλου μικρό πράγμα φίλοι μου.

• Ο Ολυμπιακός ως σύλλογος έχει ανάγκη από τέτοια πράγματα σε διεθνή επίπεδο. Ένας Ολυμπιακός, που να θυμίσω ότι τις τέσσερις τελευταίες φορές που έπαιξε στο Τσάμπιονς Λιγκ, είχε δύο προκρίσεις στους 16 και δύο τρίτες θέσεις στη φάση των ομίλων και «μετάβαση» στο Γιουρόπα Λιγκ.

• Ο Μίτσελ κι οι ποδοσφαιριστές του λοιπόν θα πρέπει να κατανοήσουν ότι και φέτος όλοι στην ερυθρόλευκη οικογένεια περιμένουν αξιοπρεπή παρουσία στη μεγαλύτερη ποδοσφαιρική διοργάνωση σε συλλογικό επίπεδο. Και για να δουν τέτοια, θα πρέπει, βέβαια, η εικόνα της ομάδας να διαφοροποιηθεί θεαματικά…

Κ. Νικολακόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x