Κώστας Νικολακόπουλος

Πως το 4-8 έγινε 8-5!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος επισημαίνει στο sport-fm.gr τις «διαφοροποιήσεις» του Μίτσελ στα τελευταία φιλικά και τις εξηγεί.

-Έγραφα χθες από τούτη την στήλη, ΠΡΙΝ το ματς με τη Φενέρ, ότι ο Ολυμπιακός ουσιαστικά δεν είχε κάνει ούτε ένα κακό παιχνίδι σε όλη την προετοιμασία του. Και σημείωνα ότι κάθε ομάδα, ένα κακό ματς το κάνει…

-Τελικά ο Ολυμπιακός έκανε χθες ένα κακό ημίχρονο, το α’, στο οποίο είναι αλήθεια ότι θα μπορούσε να χάνει και με τρία γκολ. Σίγουρα σε κανένα δεν άρεσε η εικόνα της ομάδας-πρώτα στον ίδιο τον Μίτσελ, που το παραδέχθηκε άλλωστε στις δηλώσεις του αμέσως μετά το φιλικό.

-Όμως, ας προσέξουμε ότι ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το ματς με οκτώ καινούριους παίκτες! Όλη την άμυνα (Ομάρ, Μποτία, Αμπιντάλ, Μαζουάκου) και τα δύο τρίτα του κέντρου (Μπουχαλάκης, Κασάμι) και της επίθεσης (Γκαζαριάν, Διαμαντάκος)! Απέναντι σε ένα αντίπαλο όπως η πρωταθλήτρια Τουρκίας, που έπαιξε ακριβώς με την περσινή ενδεκάδα της και που ως το τέλος του ματς επίσης δεν είχε κανένα καινούριο παίκτη στη σύνθεσή της-εξάλλου, ένα έχει πάρει, τον Βραζιλιάνο Ντιέγκο Ρίμπας.

-Η εικόνα του Ολυμπιακού ήταν σαφώς πιο ευχάριστη στο β΄ημίχρονο. Εκεί ας προσέξουμε ότι ο Μίτσελ περιόρισε την παρουσία των μεταγραφών στους πέντε, στο σχήμα που τέλειωσε το ματς (Μποτία, Μαζουακού, Φορτούνη, Αφελάϊ, Ντοσεβί). Με την παρουσία των Σαλίνο, Αβραάμ, Χολέμπας, Σάμαρη, Σαβιόλα (και πάντα του Ρομπέρτο), οι πρωταθλητές Ελλάδας έγιναν πιο ασφαλείς πίσω (με εξαίρεση κύρια δύο «ήττες» του Μποτία) και πολύ πιο απειλητικοί μπροστά.

-Κι ας σκεφθούμε τώρα γιατί στο μοναδικό φιλικό στο Καραϊσκάκη, με την Αθλέτικ, ομάδα επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ επίσης χωρίς κανένα καινούριο παίκτη στην ενδεκάδα της, ο Μίτσελ επέλεξε να ξεκινήσει το ματς με μόλις τέσσερις από τις μεταγραφές του. Κι αντίθετα, τέλειωσε το ματς με οκτώ μεταγραφές στην ενδεκάδα. Έκανε, δηλαδή, τα αντίθετα πράγματα (4-8) απ΄ότι χθες (8-5)!

-Διότι, καλές είναι οι μεταγραφές, αλλά οι ομάδες δεν γίνονται από τη μία στιγμή στην άλλη. Χρειάζεται ένας άλφα χρόνος να δέσουν τα νέα πρόσωπα. Απέναντι λοιπόν σε δύο εντελώς έτοιμες ομάδες από πλευράς «δεσίματος», την Αθλέτικ και τη Φενέρ, ας δώσουμε στον Ολυμπιακό κάποια ελαφρυντικά.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x