Κώστας Νικολακόπουλος

Σε ένα κανονικό πρωτάθλημα, τώρα θα υπήρχε φαβορί, αλλά και μεγάλη αγωνία

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταθέτει ορισμένες σκέψεις του στο sport-fm.gr με αφορμή το φινάλε του πρωταθλήματος…

· Εάν είχαμε ένα κανονικό πρωτάθλημα, με κανονικές διαιτησίες και ομάδες που παίζουν κανονικά όλα τα παιχνίδια τους, αυτή την στιγμή, τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε και με τον ΠΑΟΚ στο +7 από τον Ολυμπιακό, θα λέγαμε ότι ο ΠΑΟΚ είναι το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο, όμως θα λέγαμε και ότι «όλα παίζονται», με βάση το πρόγραμμα που έχουν οι δύο πρωτοπόροι και μακράν καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος.

· Βλέπετε, και ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός έχουν να παίξουν με ομάδες που δεν έχουν εξασφαλίσει τη σωτηρία τους, άρα είναι λογικό να τα δώσουν όλα σε κάθε παιχνίδι. Μάλιστα, και οι δύο πρώτοι της βαθμολογίας έχουν από δύο αγώνες εκτός έδρας και ένα αγώνα εντός έδρας. Ο ΠΑΟΚ έχει να αγωνιστεί διαδοχικά με τη Λάρισα έξω, το Λεβαδειακό μέσα και τα Γιάννινα έξω. Κι ο Ολυμπιακός έχει να αγωνιστεί διαδοχικά με την Ξάνθη μέσα, τη Λαμία έξω και τη Λάρισα έξω. Απ΄ όλους τους αντιπάλους τους, μόνο η Λαμία μπορείς να πεις ότι θεωρητικά έχει σωθεί.

· Είναι αλήθεια ότι στον ΠΑΟΚ αρκεί μία νίκη η, δύο ισοπαλίες για να πάρει τον τίτλο, ακόμη κι αν ο Ολυμπιακός κερδίσει και τα τρία δικά του παιχνίδια. Ούτως η, άλλως η ποδοσφαιρική λογική λέει ότι μπορεί να φέρει αυτό το μίνιμουμ, τη μία νίκη η, τις δύο ισοπαλίες. Ωστόσο, γιατί να μην χάσει τα δύο εκτός έδρας παιχνίδια του και να φέρει μία ισοπαλία εντός έδρας; Και γιατί να μην κερδίσει ο Ολυμπιακός τα τρία δικά του, ώστε να στεφθεί πρωταθλητής; Όπως φυσικά μπορεί ο Ολυμπιακός να χάσει τα δύο δικά του εκτός έδρας και να φέρει ισοπαλία στο εντός.

· Αντί λοιπόν να υπάρχει αγωνία αυτή την στιγμή για το φινάλε του πρωταθλήματος σε επίπεδο κορυφής, όλοι απλά περιμένουμε τον ΠΑΟΚ να πάρει διαδικαστικά το πρωτάθλημα. Είτε την προσεχή Κυριακή στη Λάρισα, είτε τη μεθεπόμενη στην Τούμπα με τον Λεβαδειακό. Και πώς να υπάρχει αγωνία, όταν δεν έχουμε ένα κανονικό πρωτάθλημα, με κανονικές διαιτησίες και με ομάδες που παίζουν κανονικά όλα τα παιχνίδια τους…

· Κατόπιν όλων αυτών, απλά μάθαμε χθες ότι ο Ολυμπιακός (με 13 νίκες στις 14 τελευταίες αγωνιστικές, στις οποίες έχει συγκομιδή ενός βαθμού περισσότερο από τον ΠΑΟΚ) πήρε και τυπικά τη δεύτερη θέση, άρα το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, αφού και να χάσει όλα τα παιχνίδια του η ΑΕΚ δεν μπορεί να τον περάσει και απομένει να δούμε ποιος θα έχει την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος, ο ΠΑΟΚ (έχει 58) η, ο Ολυμπιακός (έχει 59).

· Κι ενώ ακούμε τον Μάτος όχι απλά να μην έχει σταματήσει για φερ πλέϊ το παιχνίδι, αλλά το έχει συνεχίσει κι έχει βάλει η ομάδα του το πιο κρίσιμο γκολ, αλλά και να λέει ότι οι παίκτες του Λαμίας «πρέπει να παίζουν σαν άνδρες κι όχι σαν κοριτσάκια του νηπιαγωγείου», εγώ σκέφτομαι και το εξής: δεν παίζουμε και το τελευταίο 20λεπτο στο ΠΑΟ-Ολυμπιακός, μπας και γίνει καμία στραβή και το χάσει το παιχνίδι ο Ολυμπιακός, τώρα που ο Παναθηναϊκός είναι και σε καλύτερη κατάσταση, ώστε να φύγει και το όποιο άγχος μπορεί να υπάρξει;…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x