Κώστας Νικολακόπουλος

Σε κανονικό πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός θα πήγαινε στην Τούμπα με τουλάχιστον +8!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει στο sport-fm.gr τα δεδομένα των 24 πρώτων αγωνιστικών του πρωταθλήματος και βγάζει συμπέρασμα.

• Βρισκόμαστε δύο αγωνιστικές πριν τη λήξη της «κανονικής» διάρκειας του πρωταθλήματος και μετά από 24 παιχνίδια υπάρχουν κάποια δεδομένα τα οποία είναι ξεκάθαρα.

• Ο Ολυμπιακός έχει την καλύτερη επίθεση (50 γκολ ενεργητικό) και την καλύτερη άμυνα (9 γκολ παθητικό). Η διαφορά του δηλαδή είναι στο +41, ενώ του ΠΑΟΚ στο +28 (49-21), οπότε έχει ένα +13.

• Είναι πρώτος σε τελικές με 334, έναντι 291 του ΠΑΟΚ, άρα 43 παραπάνω.

• Είναι πρώτος στις ασίστ (33, έναντι 27) και στα δοκάρια (12 έναντι 11).

• Είναι πρώτος στις πάσες (1866, έναντι 1324, άρα 542 παραπάνω).

• Είναι πρώτος στα εύστοχα γεμίσματα (226, έναντι 173, άρα 53 παραπάνω)

• Έχει τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος, τον Ελ Αραμπί, με 17 γκολ-δεύτερος ο Σφιντέρσκι με 10.

• Έχει τον πρώτο σε ασίστ του πρωταθλήματος, τον Βαλμπουενά με 9

• Έχει τον πρώτο πασέρ, τον Μπουχαλάκη

• Στην κατηγορία αξιολόγησης της στατιστικής υπηρεσίας Evaluation Index από τους 11 κορυφαίους, οι εφτά είναι παίκτες του (οι δύο πρώτοι, ο Βαλμπουενά με τον Ελ Αραμπί, ο 4ος Σουντανί και οι Μπουχαλάκης, Καμαρά, Ποντένσε, Γκιγιέρμε αό την 8η έως την 11η θέση)-ο ΠΑΟΚ έχει μόνο τον Μίσιτς (3ος).

• Στην κατηγορία αξιολόγησης της στατιστικής υπηρεσίας Evaluation Points μετά τον 1ο Μίσιτς, οι τρεις της πρώτης πεντάδας είναι παίκτες του (2ος Ελ Αραμπί, 4ος Μπουχαλάκης, 5ος Βαλμπουενά).

• Με βάση όλα αυτά τα στατιστικά, εάν το ελληνικό πρωτάθλημα ήταν ένα κανονικό πρωτάθλημα, ο Ολυμπιακός θα ήταν τουλάχιστον στο +8 αυτή την στιγμή από τον ΠΑΟΚ! Όμως, με «χειρουργεία» σαν εκείνο στο Βόλος-Ολυμπιακός 0-0 και με τα πέναλτι που δεν δόθηκαν υπέρ του Ελ Αραμπί στο Ξάνθη-Ολυμπιακός 0-0 και υπέρ του Ποντένσε στο Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 1-1, ο Ολυμπιακός έχει στερηθεί έξι βαθμών…Και θα πάει στην Τούμπα με οριακό προβάδισμα +2, άρα αν ηττηθεί θα μείνει και πίσω στη βαθμολογία και θα πάει δεύτερος στα πλέϊ οφ.

• Αν δε ρίξουμε μια ματιά στα διαιτητικά πεπραγμένα ΜΟΝΟ στις έξι τελευταίες νίκες για τον ΠΑΟΚ θα δούμε…

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 1-0 με πέναλτι στο οποίο προηγήθηκε επιθετικό φάουλ
ΠΑΟΚ-Αστέρας 3-1 με καθαρό πέναλτι υπέρ της Τρίπολης στο 1-0 που δεν δόθηκε
Λαμία-ΠΑΟΚ 0-1 με γκολ οριακό οφσάϊντ και το VAR να χαλάει στη συγκεκριμένη φάση
ΠΑΟΚ-Βόλος 1-0 με πέναλτι που έκανε δανεικός παίκτης του ΠΑΟΚ στο Βόλο
ΠΑΟΚ-ΟΦΗ 4-0 με τα δύο πρώτα γκολ από πέναλτι
Λάρισα-ΠΑΟΚ 1-2 με καθαρό πέναλτι υπέρ της ΑΕΛ στο 1-2 που δεν δόθηκε

• Τι άλλο λέει η στατιστική υπηρεσία της Λίγκας; Ότι ο ΠΑΟΚ είναι καλύτερος του Ολυμπιακού στις κατηγορίες στις οποίες υπάρχουν διαιτητικές αποφάσεις.

Πρώτον, ο ΠΑΟΚ υπερτερεί του Ολυμπιακού στα φάουλ που σφυρίζουν υπέρ του οι διαιτητές: έχει 351 (5ος στην σχετική κατάταξη) κι ο Ολυμπιακός 308 κι είναι τελευταίος!!! Δηλαδή, ο πρώτος στη βαθμολογία, η πιο επιθετική ομάδα, έχει κερδίσει τα λιγότερα φάουλ!!!
Δεύτερον, ο ΠΑΟΚ έχει μόλις μία αποβολή παίκτη του, ενώ ο Ολυμπιακός τρεις αποβολές δικών του παικτών.

• Στα πέναλτι, ο Ολυμπιακός κι ο ΠΑΟΚ έχουν από οκτώ. Κι εκεί ακόμη υπάρχει όμως μία μεγάλη διαφορά. Τα μισά (τέσσερα) υπέρ του Ολυμπιακού δόθηκαν σε παιχνίδια του τελειωμένα, ενώ κέρδιζε δηλαδή με δύο και τρία γκολ διαφορά. Αντίθετα, τα εφτά υπέρ του ΠΑΟΚ δόθηκαν σε πολύ κρίσιμα σημεία των αγώνων του: είτε όταν έχανε 1-2, είτε όταν 0-0, είτε όταν κέρδιζε 1-0…Κι από τα εφτά, τα τρία ήταν σε ντέρμπι (με την ΑΕΚ μέσα κι έξω και με τον ΠΑΟ μέσα), ενώ του Ολυμπιακού μόνο ένα σε ντέρμπι (με τον ΠΑΟΚ μέσα), την στιγμή που σε άλλο ντέρμπι (με τον ΠΑΟ έξω) δόθηκαν δύο εις βάρος του!

• Βάλτε τα κάτω, ΟΛΑ αυτά τα δεδομένα που καταγράφουμε και θα αντιληφθείτε ότι και λίγο είναι το +8 με το οποίο τώρα ο Ολυμπιακός θα έπρεπε να πάει στην Τούμπα την άλλη Κυριακή.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x