Κώστας Νικολακόπουλος

Θα κρίνει πολλά η μάχη Φορτούνη-Χίλιεμαρκ στις στημένες φάσεις. Κι όχι μόνο…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος εξηγεί στο sport-fm.gr γιατί οι δύο άσοι μπορεί να «αποφασίσουν» για την έκβαση του ντέρμπι των αιωνίων!

• Ο Ολυμπιακός κέρδισε τον ΠΑΟΚ μέσα από μία στημένη φάση, το φάουλ του Φορτούνη, που έφερε το γκολ του Ένγκελς…Ο Ολυμπιακός έχασε από την ΑΕΚ μέσα από μία στημένη φάση, το φάουλ του Χριστοδουλόπουλου που έκανε το 2-2 στο 80’ κι άλλαξε όλη την ψυχολογία του παιχνιδιού…

• Άρα, και τα δύο φετινά ντέρμπι ουσιαστικά ‘αποφασίστηκαν’ από δύο στατικές φάσεις. Φαντάζομαι ότι έτσι δικαιολογείτε τον τίτλο στο κομμάτι…Ο Φορτούνης εδώ και μία τριετία είναι από τους καλύτερες εκτελεστές στημένων στην Ελλάδα. Εσχάτως γνωρίσαμε και τον Χίλιεμαρκ, που κι αυτός δείχνει μεγάλη ικανότητα στις εκτελέσεις φάουλ και κόρνερ και γενικά σουτάρει καλά από μακριά, όπως είδαμε και με το γκολ που έβαλε με τη Λάρισα τις προάλλες.

• Θεωρητικά πρέπει να περιμένουμε ένα αρκετά κλειστό ντέρμπι. Όπως τα περισσότερα που γίνονται στη Λεωφόρο επί Ουζουνίδη-αν δεν κάνω λάθος έχουν μπει έξι γκολ στα έξι ντέρμπι που έχει δώσει ο Παναθηναϊκός με τον Έλληνα προπονητή. Σε ένα κλειστό ντέρμπι, οι στημένες φάσεις μπορεί να κάνουν τη διαφορά.

• Να θυμίσω ότι στα τελευταία παιχνίδια από τη μία ο Μόλινς έχει βάλει γκολ με απευθείας φάουλ στον ΠΑΣ κι έχει κερδίσει πέναλτι από κόρνερ του Χίλιεμαρκ για το 1-0 με τη Λάρισα κι από την άλλη ο Σισέ έχει σκοράρει με κεφαλιά στη Ν. Σμύρνη κι ο Νικολάου επίσης με κεφαλιά στο Καμπ Νου από εκτελέσεις φάουλ και κόρνερ του Φορτούνη.

• Ειδικά δε για τον Χίλιεμαρκ μπορεί κάποιος να επισημάνει και την ικανότητα του να χώνεται στην αντίπαλη περιοχή και να ψάχνει το γκολ με κάποιο σουτ η, ακόμη και με κεφαλιά (π.χ. το 1-0 επί του ΠΑΣ).

• Κι εδώ θέλω να γράψω κάτι για τον Φορτούνη. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι στα τελευταία παιχνίδια έχει βρει τον καλό του εαυτό. Κι αυτό είναι ίσως το πιο σημαντικό νέο για τον Ολυμπιακό, αφού πρόκειται για ένα μεσοεπιθετικό με φοβερά χαρακτηριστικά και μεγάλη ποιότητα.

• Όμως, εγώ περιμένω πολύ περισσότερα πράγματα από τον Φορτούνη στο κομμάτι του γκολ. Πολύ απλά γιατί το «έχει» το γκολ, όπως το έχει αποδείξει επανειλημμένως. Έτσι, δεν μπορεί σε αυτά τα δύο τελευταία παιχνίδια, με τον Πανιώνιο και τον ΠΑΟΚ, στα οποία όντως πρωταγωνίστησε και ήταν αγωνιστικά μάγκας, οι τελικές του να περιορίζονται σε τρία σουτ με τον Πανιώνιο, ένα εκτός περιοχής, ένα φάουλ και το πέναλτι-με τον δε ΠΑΟΚ να έχει μηδέν τελικές!

• Ο Φορτούνης πρέπει να πατάει περισσότερο την αντίπαλη περιοχή και να τελειώνει φάσεις από εκεί, αφού έχει και τα δύο πόδια κι ακόμη και με το κεφάλι μπορεί να κάνει γκολ (π.χ. με την Παρτίζαν). Κι όμως φέτος, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, το κάνει λιγότερο από κάθε άλλη χρονιά ακριβώς αυτό το πράγμα, δηλαδή να απειλεί την αντίπαλη εστία.

• Ο Ολυμπιακός ούτε κατά διάνοια δεν έχει αυτή την στιγμή στο ρόστερ του καλύτερο σκόρερ από τον Έλληνα διεθνή άσο. Πρέπει λοιπόν κι ο Λεμονής να κοιτάξει να τον αξιοποιήσει καλύτερα, αλλά κι ο ίδιος να κοιτάξει περισσότερο πώς θα βρεθεί σε πιο πολλές φάσεις, για να αξιοποιήσει τα καλά του τελειώματα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x