Κώστας Νικολακόπουλος

Το φάντασμα του Μιραλάς

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο sport-fm.gr την εικόνα του Μιραλάς, τόσο χθες, όσο και συνολικά.

• Ο Μάριν έκανε χθες ένα τραγικό ημίχρονο. Ήταν σε αυτό το διάστημα ο χειρότερος παίκτης του αγώνα…

• Ο Φορτούνης, που τον αντικατέστησε, δεν ήταν κακός, αλλά σε ένα ολόκληρο ημίχρονο δεν είχε ούτε μία κίνηση από αυτές που λέμε ότι κάνουν τη διαφορά. Ούτε μία…

• Όμως τέλος πάντων λες ότι έχουν κάνει πέντε πράγματα φέτος για την ομάδα. Κάποια γκολ, κάποιες ασίστ, κάποια στημένα, κάποια κερδισμένα πέναλτι, κάτι έχουν κάνει. Όχι ότι έχουν βγάλει τα πανάκριβα συμβόλαια τους-ούτε κατά διάνοια. Αλλά αυτό ακριβώς, κάτι έχουν κάνει.

• Ο Μιραλάς; Φάντασμα και χθες, στη Λιβαδειά. Όπως φάντασμα είναι εδώ και τρεις μήνες, στα περισσότερα παιχνίδια του Ολυμπιακού. Σε κάποια από αυτά είχε κάποιες καλές ενέργειες, που με διαφορετική τύχη θα μπορούσαν να φέρουν κάποια γκολ για τον ίδιο και συμπαίκτες του. Μέχρι εκεί. Τίποτα άλλο.

• Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι. Κι όταν μιλάμε για μία σειρά 12 αγώνων, δεν μπορεί να ξεγελάνε: Ο Βέλγος σε 12 συμμετοχές σε πρωτάθλημα και Κύπελλο έχει ένα κερδισμένο πέναλτι, που το εκτέλεσε ο ίδιος εύστοχα, με αντίπαλο τον ουραγό και καταδικασμένο Πλατανιά, με το σκορ ήδη στο 2-0…Αυτό. Κανένα άλλο γκολ, καμία άλλη ασίστ.

• Χθες στη Λιβαδειά σούταρε μία φορά-κι αυτή από φάουλ: ένα φάουλ από άριστη θέση, εκτελεσμένο σαν σε προπόνηση. Δεν τον είδαμε να κάνει ένα σπριντ. Να ντριμπλάρει ένα αντίπαλο (η «ποδιά» στον Γιακουμάκη στο κέντρο του γηπέδου μας μάρανε). Να κάνει ένα καλό κόρνερ η, φάουλ.

• Αν δεν κάνω λάθος, το μοναδικό θετικό που μπορεί να βρει κάποιος στον Μιραλάς είναι τρεις καλές μπαλιές, σε Μάριν, Σεμπά και δεν θυμάμαι σε ένα ακόμη συμπαίκτη του. Συγνώμη, αλλά αυτή, τρεις καλές πάσες, δεν είναι προσφορά επιθετικού του Ολυμπιακού απέναντι στην 10η ομάδα της βαθμολογίας.

• Δεν είναι εικόνα αυτή ενός κυνηγού, τον οποίο έφερες αρχές Γενάρη για να σου κάνει τη διαφορά. Προς τι η επιμονή δε για τη συμμετοχή του στην αρχική ενδεκάδα σε κάθε ματς, ειλικρινά δεν το καταλαβαίνω.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x