Τάσος Νικολόπουλος

Υπάρχουν και χειρότερα για τους «αιώνιους»;

Ο Τάσος Νικολόπουλος αναρωτιέται μέσω του www.sport-fm.gr για το πόσο χειρότερη αντιμετώπιση θα είχαν από τη διαιτησία στην Ευρωλίγμα οι «αιώνιοι», αν δεν ήταν υπεύθυνος ο «δικός μας», Κώστας Ρήγας.

Η σεζόν στην Ευρωλίγκα φτάνει στο τέλος της και ενώ θα περίμεναν όλοι την δέουσα προσοχή από όλους και σε όλους τους τομείς, αυτά που βλέπουν τα ματάκια μας δεν έχουν… προηγούμενο. Εντάξει, τα παραλέω, γιατί έχουμε δει και στο παρελθόν (κοντινό και μακρινό) να συμβαίνουν απίθανα πράγματα. Αναφέρομαι στη διαιτησία, αλλά για να είμαι ακριβοδίκαιος, η αλήθεια είναι ότι έχουμε πάρει κάποιες φορές τα σφυρίγματά μας.

Του Τάσου Νικολόπουλου

Φαίνεται εσχάτως ότι οι ελληνικές ομάδες έχουν μπει στο μάτι του Μπερτομέου και της παρέας του και τους κάθονται κομματάκι βαριά τα έξι ευρωπαϊκά του Παναθηναϊκού και τα δύο του Ολυμπιακού. Έγραψα και παραπάνω ότι σαφώς και έχει υπάρξει εύνοια των «αιωνίων» στο παρελθόν, αλλά αν τα βάλει κάποιος στη ζυγαριά, νομίζω ότι τα παράπονα είναι περισσότερα.

Την προηγούμενη εβδομάδα, η διαιτησία πέρασε… πριονοκορδέλα τον Παναθηναϊκό στο πρώτο παιχνίδι με τη Μπαρτσελόνα στη Βαρκελώνη, όντας μια από τις αιτίες της ήττας, ενώ αν δει κάποιος προσεκτικά τα παιχνίδια της Αθήνας, ναι μεν δεν έγιναν εξόφθαλμα λάθη, αλλά τα σπόρια πήγαν πάλι στους Καταλανούς. Ο Ολυμπιακός στα δύο παιχνίδια της Κωνσταντινούπολης, ναι μεν ευθύνεται αυτός κυρίως για τις ήττες, αλλά υπήρξαν κάποια σφυρίγματα (ειδικά χθες), που δεν θα τα έδινε ούτε ο πρόεδρος της Εφές. Ήταν κραυγαλέες φάσεις και θαρρείς ότι οι διαιτητές ήθελαν να παίξουν με τη νοημοσύνη μας.

Το κερασάκι στην τούρτα μπήκε στη Βιτόρια. Όταν η Κάχα Λαμποράλ έκανε την τελική αντεπίθεση για να «γυρίσει» το ματς και μείωσε σε απόσταση αναπνοής από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ήρθε η… τιμωρία. Όσοι ήταν στο γήπεδο και όσοι παρακολούθησαν το παιχνίδι από την τηλεόραση, δεν πίστευαν αυτά που έβλεπαν να σφυρίζουν οι διαιτητές, που καταδίκασαν την ισπανική ομάδα σε ήττα-αποκλεισμό. Όσοι δεν το είδατε, βρείτε ένα βίντεο με τα τελευταία λεπτά. Αξίζει ο κόπος.

Πηγαίνοντας προς τα πίσω στη σεζόν, θα βρούμε και άλλες «ομορφιές», οι οποίες είναι γνωστές. Δεν έχει περάσει καιρός από την επίσημη διαμαρτυρία του Παναθηναϊκού για τη διαιτησία του αγώνα με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο ΟΑΚΑ, ενώ το ίδιο αναμένεται να κάνει και η διοίκηση της Κάχα, για τα όσα συνέβησαν στο χθεσινό παιχνίδι με αντίπαλο πάλι τη ρωσική ομάδα. Είναι τυχαίο άραγε; Μπορεί ναι, αλλά σαν πολλές συμπτώσεις δεν έχουν μαζευτεί; Ο κ. Ρήγας μπορεί να έχει επιλέξει τον δρόμο της σιωπής, αλλά δεν μπορεί να είναι ευχαριστημένος από τις «παραστάσεις» των διαιτητών του!

Υ.Γ.: Αυτό που αναρωτιέμαι, τουλάχιστον για τις ελληνικές ομάδες, είναι πόσο χειρότερη αντιμετώπιση θα είχαν σε αυτή την κρίσιμη στροφή της σεζόν, αν δεν ήταν υπεύθυνος διαιτησίας Ευρωλίγκας ο Κώστας Ρήγας. Νομίζω ότι οι διοικήσεις του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού δεν θέλουν εύνοια, αλλά απαιτούν σεβασμό, ισονομία και προστασία από τα… χειρουργεία. Ούτε αυτά μπορεί να εγγυηθεί; Ένας απλός υπάλληλος είναι; Που να μην ήταν και Έλληνας δηλαδή…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x