sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Ντάνι Άλβες: Ένας έφηβος… 36 ετών

Τα χρόνια έχουν περάσει, όμως αυτό δεν απασχολεί τον Ντάβι Άλβες, ο οποίος έγινε ο γηραιότερος σκόρερ στην ιστορία του Copa America, αποδεικνύοντας ότι η ηλικία του δεν συνάδει με την απόδοσή του.

Η ηλικία είναι απλά ένα νούμερο υποστηρίζει πολύς κόσμος, όταν δεν θέλει να αποδεχθεί πως έχει μεγαλώσει. Ωστόσο, στην περίπτωση του Ντάνι Άλβες, αυτή η φράση δεν είναι ιδιαίτερα αναληθής.

Ο πρώην δεξιός οπισθοφύλακας της Παρί Σεν Ζερμέν με το γκολ που σημείωσε προχθές το βράδυ στο παιχνίδι της Βραζιλίας κόντρα στο Περού έγινε ο γηραιότερος σκόρερ στην ιστορία του Copa America τα τελευταία 96 χρόνια σε ηλικία 36 ετών και 47 ημερών.

Σίγουρα νομοτελειακά βρίσκεται σε προχωρημένη ποδοσφαιρική ηλικία, όμως στο γήπεδο ο Βραζιλιάνος παρουσιάζει ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο. Ο 36χρονος ακραίος αμυντικός συνεχίζει και παίζει σχεδόν όλη την πλευρά στην ηλικία του με τεράστια επιτυχία. Μπορεί να έχει πάντα έναν παίκτη μπροστά του, που τον βοηθάει και στα αμυντικά του καθήκοντα συνήθως, ωστόσο μιλάμε για έναν ακραίο μπακ, που όταν ανεβαίνει, φτάνει να πατήσει στην αντίπαλη περιοχή.

Είναι απίστευτο ότι ακόμα και σ’ αυτήν την ηλικία, όταν παίρνει την μπάλα κοντά στην μεγάλη περιοχή της αντίπαλης ομάδας, επιτίθεται κατά μέτωπο στον αντίπαλο μπακ με περίσσεια εκρηκτικότητα και ταχύτητα, όταν οι περισσότεροι νέοι, που παίζουν στην θέση του σήμερα, δεν έχουν αυτή την ικανότητα και αρκούνται στο να βγουν στο πλάι της περιοχής για να βγάλουν μία σέντρα.

Το βλέμμα του, όταν αντικρίζει τον αντίπαλο αμυντικό, είναι αυτό που έχει ένας 20χρονος ποδοσφαιριστής, που επιθυμεί να κάνει μια ωραία ενέργεια για να τον δει ο κόσμος. Είναι πολύ σημαντικό μετά από τόσα χρόνια, σ’ αυτήν την ηλικία, να μπορείς να διατηρείς τόσο το σώμα σου στο κορυφαίο επίπεδο όσο και την ακόρεστη δίψα σου για διάκριση.

Θα ήταν φυσιολογικό ο Ντάβι Άλβες, όντας ο μεγαλύτερος σε ηλικία στο ρόστερ της εθνικής Βραζιλίας, να δώσει «τόπο στα νιάτα» και να περιοριστεί σ’ έναν πιο δεύτερο ρόλο αφήνοντας την δημιουργία σ’ αυτούς. Όμως, ο πολύπειρος δεξιός οπισθοφύλακας δείχνει ότι το περιβραχιόνιο, δεν το έχει πάρει τυχαία. Αποδεικνύει ότι, παρά τα χρόνια του, έχει την θέληση και την ικανότητα να βγει μπροστά για την ομάδα του και ότι όσο ανήκει σ’ αυτήν και θα έχει πάντα πρωταγωνιστικό ρόλο.

Αυτή ακριβώς η πτυχή του χαρακτήρα του είναι, που τον έχει βοηθήσει να φτάσει τόσο ψηλά στην καριέρα του και τον καθιστά ως τον ποδοσφαιριστή με τα περισσότερα τρόπαια παγκοσμίως. Σε συλλογικό επίπεδο διαθέτει 39 τίτλους, μεταξύ των οποίων 2 Κύπελλα UEFA (2006,2007) και 3 Champions Laegue (2009, 2011, 2015) ενώ σε επίπεδο εθνικών ομάδων έχει 3, μεταξύ των οποίων ένα Copa America (2007) φτάνοντας έτσι αισίως τα 42 τρόπαια (!!). Μ’ ένα απλό υπολογισμό μιλάμε για 2,3 κύπελλα ετησίως.

Ο Ντάνι Άλβες έμεινε ελεύθερος από την Παρί Σεν Ζερμέν, αφού έληξε το συμβόλαιό του, και βρίσκεται σε αναζήτηση καινούργιας ομάδας, με την οποία θα κυνηγήσει ακόμη περισσότερα τρόπαια την χρονιά που μας έρχεται. Άλλωστε μην ξεχνάμε, ότι οι ικανοί «νέοι» παίκτες σαν εκείνον, διψούν για διακρίσεις!

Επιμέλεια: Σωτήρης Μυκονίου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x