Ευρώπη

Ντάνιελς: «Στην Ελλάδα είναι πιο “βρώμικο” το μπάσκετ»

Το επίπεδο του ελληνικού μπάσκετ είναι πολύ υψηλό, σύμφωνα με τον Ουίλ Ντάνιελς, ο οποίος παράλληλα τόνισε πως στη χώρα μας το άθλημα είναι πιο «αντρικό» συγκριτικά με άλλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Ο Ουίλ Ντάνιελς στα 28 του έχει αγωνιστεί ήδη σε Ελλάδα, Γαλλία, Λετονία και τώρα θα συνεχίσει την καριέρα του στη Ρωσία. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην επίσημη ιστοσελίδα της Νίζνι Νόβγκοροντ, ο πρώην παίκτης των Καβάλα και Περιστερίου δήλωσε πως το μπάσκετ στη χώρα μας διακρίνεται από πολλά αντιαθλητικά μαρκαρίσματα, ωστόσο αυτό δεν επηρεάζει σε καμία περίπτωση το επίπεδό του, το οποίο βρίσκεται πολύ ψηλά.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ουίλ Ντάνιελς στην ιστοσελίδα της Νίζνι Νόβγκοροντ:

Για το τι του είχε κάνει εντύπωση όταν αγωνίστηκε πρώτη φορά ως επαγγελματίας στην Ελλάδα: «Μου φαίνεται είναι το επίπεδο. Εμείς που ερχόμαστε από τις ΗΠΑ και δεν έχουμε αγωνιστεί σε κάποιο κολέγιο, δεν έχουμε στην αρχή τόσες πολλές ικανότητες. Αλλά, στην Ελλάδα κάθε ματς ήταν υψηλού επιπέδου».

Για το τι του έχει μείνει από την Ελλάδα: «Θυμάμαι ήταν ένα παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Είχαμε ηττηθεί με 50 πόντους διαφορά, αλλά πραγματικά είχαμε παίξει καλά! Μετά το τέλος του παιχνιδιού, ήμασταν όλοι σε κακή κατάσταση στα αποδυτήρια και περιμέναμε ένα χρηματικό πρόστιμο, κάποιος να φύγει από την ομάδα… Αλλά, ήρθε ο κόουτς και μας είπε: “Παιδιά, αυτή ήταν η καλύτερη εμφάνισή σας στη σεζόν”. Αυτό ήταν σοκ για μένα, γιατί μόνο αυτό δεν περίμενα να ακούσω».

Για το που πιστεύει πως παίζεται το πιο σκληρό μπάσκετ στην Ευρώπη: «Πιστεύω στην Ελλάδα. Υπάρχουν παίκτες που γνωρίζουν ποτέ να παίξουν “βρώμικα” και έτσι δεν τιμωρούνται. Σε πολλά παιχνίδια είχα δεχθεί αγκωνιές, ακόμα και μπουνιές. Αλλά το βασικό πρόβλημα είναι πως δεν μπορείς να αντιδράσεις γιατί αν “απαντήσεις” με τον ίδιο τρόπο, τότε θα προκληθεί γενική… σύρραξη. Θα πρέπει να είσαι υπομονετικός, γιατί αυτό γίνεται μόνο κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Στο τέλος δίνεις το χέρι σου, ενώ και οι διαιτητές σε αντιμετωπίζουν μια χαρά».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x