Επικαιρότητα

Ο 29χρονος θα χτυπούσε αστυνομικό στόχο στο κέντρο της Αθήνας

"Νοίκιασε πρόσφατα το διαμέρισμα της οδού Δερβενίων στα Εξάρχεια μέσω της Αir-B-n-B. Ήθελε να το νοικιάσει για περίπου ένα μήνα", ο 29χρονος τρομοκράτης.

«Νοίκιασε πρόσφατα το διαμέρισμα της οδού Δερβενίων στα Εξάρχεια μέσω της Αir-B-n-B. Ήθελε να το νοικιάσει για περίπου ένα μήνα. Ο ιδιοκτήτης του απάντησε πως δεν είναι διαθέσιμο για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Συμβιβάστηκε για μόλις 5 ημέρες» αναφέρει υψηλόβαθμος αξιωματικός της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας θέλοντας να αναδείξει την επιτακτική ανάγκη με την οποία ο 29χρονος Κωνσταντίνος Γιαγτζόγλου αναζητούσε οίκημα ασφαλείας.

Σε ένοπλο ή βομβιστικό χτύπημα στο κέντρο της Αθήνας ενδεχομένως σε βάρος αστυνομικού στόχου θα προέβαινε ο 29χρονος μπαλαντέρ της εγχώριας τρομοκρατίας. Αυτή είναι μία εκτίμηση που δεν μπορούν να αποκλείσουν τα στελέχη του αντιτρομοκρατικού επιτελείου μετά τον εντοπισμό διαμερίσματος στην οδό Δερβενίων στα Εξάρχεια, το οποίο είχε νοικιάσει ο 29χρονος, με τα πραγματικά του στοιχεία, μέσω της γνωστής ιστοσελίδας ενοικιάσεως κατοικιών Αir-B-n-B.

Το χρονικό διάστημα ενοικίασης ήταν από 26 έως 31 Οκτωβρίου (28 Οκτωβρίου ξημερώματα συνελήφθη). Εξαιτίας της ασφάλειας που παρέχει η περιοχή για τέτοιου είδους ενέργειες οι αστυνομικοί πιθανολογούν ότι θα ήταν το πρώτο ασφαλές οίκημα μετά από τρομοκρατικό χτύπημα. Ενδεικτικό αυτής της εκτίμησης είναι το γεγονός ότι στο εσωτερικό του βρέθηκε ένας φορητός υπολογιστής του… κουτιού, ένα κινητό τηλέφωνο και μια αλλαξιά ρούχα!

Μία άλλη εκτίμηση των αξιωματικών που ασχολούνται με την σοβαρή υπόθεση είναι ο 29χρονος να είχε αντιληφθεί ότι ο αστυνομικός κλοιός σφίγγει γύρω του και να επιχείρησε να μετακινήσει μέρος των εκρηκτικών και του οπλισμού σε μία ενδιάμεση ασφαλή γιάφκα έως ότου προέβαινε σε άλλη μετακόμιση. Γι αυτό τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου, επιχείρησε με ταξί να μεταφέρει τρεις ταξιδιωτικούς σάκους και μία σακούλα σκουπιδιών, που περιείχαν εκρηκτικά, οπλισμό και υλικά κατασκευής εκρηκτικών μηχανισμών και τρομοφακέλων.

Χθες ήρθε και επίσημα, όπως είχε επισημάνει ο «Ελεύθερος Τύπος», η ταυτοποίηση μίγματος γενετικού υλικού στους τρομοφακέλους της μαζικής αποστολής τον Μάρτιο του 2017 σε ευρωπαίους αξιωματούχους και σε αυτόν που ανεφλέγη στα χέρια του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου. Ωστόσο ακόμη το DNA δεν έχει λάβει «ονοματεπώνυμο», καθώς χθες ο δικαστικός λειτουργός επέδωσε στους συνηγόρους του νεαρού, διάταξη λήψης DNA, οι οποίοι ζήτησαν εντός πενθήμερου να οριστεί ειδικός σύμβουλος-πραγματογνώμονας. Ο συνήγορος του 29χρονου Φραγκίσκος Ραγκούσης, κατέστησε μάλιστα σαφές ότι αν στο μεσοδιάστημα ληφθεί από τον νεαρό γενετικό υλικό με βίαιο τρόπο, θα προσφύγει στις αρμόδιες αρχές.

Σύμφωνα με το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας από πειστήρια που κατασχέθηκαν στην κατοχή του 29χρονου και στάλθηκαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, για εργαστηριακές εξετάσεις, προέκυψε ότι σε συσκευή αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων (USB) και σε καπέλο τύπου τζόκεϊ, ανιχνεύθηκε ένας κύριος γενετικός τύπος ατόμου, που ταυτοποιείται με καπάκι μπουκαλιού κα πορτοφολιού, που είχε στην κατοχή του 29χρονου τη στιγμή της σύλληψης.

Ο συγκεκριμένος γενετικός τύπος ταυτίζεται με αντίστοιχο, που ανιχνεύθηκε σε ταινία, σε έναν από τους οκτώ συνολικά παγιδευμένους με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, φακέλους, οι οποίοι εντοπίστηκαν στις 20 Μαρτίου 2017 στο κέντρο διαλογής των ΕΛ.ΤΑ. στο Κρυονέρι Αττικής και είχαν ως παραλήπτες πρόσωπα ευρωπαϊκών και διεθνών Οργανισμών.

Τα στοιχεία αυτού του γενετικού τύπου εμπεριέχονται σε αντίστοιχο «που προέκυψε από ανάμειξη βιολογικών υλικών και προσδιορίστηκε σε κολλητική ταινία που βρέθηκε εντός του οχήματος, όπου έλαβε χώρα έκρηξη Αυτοσχέδιου Εκρηκτικού Μηχανισμού (Α.Ε.Μ.), περιεχόμενου σε φάκελο αλληλογραφίας, με παραλήπτη τον πρώην Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο». Αυτό το DNA, ταυτοποιείται με τους γενετικούς τύπους που ανιχνεύθηκαν σε αντικείμενα-πειστήρια, τα οποία είχαν κατασχεθεί στο πλαίσιο υπόθεσης φθορών σε καταστήματα και οχήματα, καθώς και επιθέσεων εναντίον αστυνομικών δυνάμεων, κατά τη διάρκεια επεισοδίων που έ στο κέντρο της Αθήνας στις 11 Μαΐου 2011. Τα αντικείμενα ήταν στο σακίδιο του 29χρονου που είχε συλληφθεί μαζί με 10 ακόμη άτομα.

Σημειώνεται ότι οι αστυνομικοί έχουν ενδείξεις για την περιφερειακή υποβοήθηση των δραστηριοτήτων του από δύο ακόμη άτομα, έναν άνδρα και μία γυναίκα, οι οποίοι δεν αποκλείεται να συλληφθούν το επόμενο χρονικό διάστημα.

Στο μεταξύ η Πόλα Ρούπα αρνείται ότι είχε καμία σχέση με τον 29χρονο, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Ο Επαναστατικός Αγώνας κατ’ επιλογή δεν συνεργάστηκε ποτέ με καμία άλλη οργάνωση. Η απόπειρα απόδρασης πολιτικών κρατουμένων από τις φυλακές Κορυδαλλού που επιχείρησα τον Φεβρουάριο του 2016 και για την οποία ανέλαβα αμέσως την ευθύνη με δημόσιο κείμενο δεν αφορούσε σε κάποια ειδική σχέση ή συνεργασία με κάποιους πολιτικούς κρατούμενους ειδικά, αλλά αποφασίστηκε και εκτελέστηκε στη βάση της πολιτικής αλληλεγγύης η οποία υπερβαίνει για μένα τα πολιτικά πλαίσια της οργάνωσης που είμαι μέλος. Θα ήταν πολιτικά ανορθόδοξο να τροφοδοτώ εγώ με στοιχεία για ταυτότητες ανθρώπους για ενοικιάσεις χώρων που αφορούν την δράση οποιασδήποτε άλλης οργάνωσης πλην του Επαναστατικού Αγώνα».

Πηγή: thetoc.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x