Δελτία Τύπου

Ο Charlie Villanueva μιλά για τη γυροειδή αλωπεκία-δείτε τη νέα θεραπεία (video)

Ο σταρ του NBA γυρίζει ταινία σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιήσει το κοινό.

Μια ταινία για την γυροειδή αλωπεκία από την οποία πάσχει και ο ίδιος γυρίζει ο Charlie Villanueva, αστέρας του NBA με τους Dallas Mavericks. Στόχος του είναι να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για ένα αυτοάνοσο νόσημα που έχει οδηγήσει αρκετούς στην κατάθλιψη εξαιτίας της απώλειας μαλλιών. «Δεν είναι μια ασθένεια που απειλεί τη ζωή μας και πολλοί δεν δίνουν σημασία. Όμως μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω στη ζωή μας εξαιτίας του bullying που υφίστανται αρκετοί ασθενείς αλλά και της έλλειψης αυτοπεποίθησης που εμφανίζουν» δήλωσε ο ίδιος.

Στην ταινία που ετοιμάζεται, ο Villanueva εξηγεί με ποιο τρόπο η γυροειδής αλωπεκία έχει επηρεάσει τη δική του ζωή, όταν στην ηλικία των δέκα ετών άρχισε να χάνει τα μαλλιά του. Τα καλά νέα είναι πως τα τελευταία χρόνια η γυροειδής αλωπεκία αντιμετωπίζεται με επιτυχία και χωρίς φάρμακα.

Μεσοθεραπεία PRP: Η επαναστατική θεραπεία

Η Δρ Κωνσταντίνα Μάμαλη, δερματολόγος στην Advanced Hair Clinics που εξειδικεύεται σε προβλήματα τριχωτού εξηγεί:

«Η γυροειδής αλωπεκία είναι ένα αυτοάνοσο νόσημα εξαιτίας του οποίου παιδιά και ενήλικες εμφανίζουν έντονη τριχόπτωση που μπορεί να φτάσει και σε καθολική απώλεια μαλλιών και τριχών στο κεφάλι, το πρόσωπο και το σώμα. Η θεραπεία που έχουμε παρουσιάσει σε παγκόσμια συνέδρια και χαρίζει εντυπωσιακά αποτελέσματα είναι η αυτόλογη μεσοθεραπεία PRP».

Μάθετε περισσότερα για τη θεραπεία στο βίντεο:



Πώς γίνεται η θεραπεία; Η γιατρός κάνει λήψη αίματος από τον ασθενή και απομονώνει το πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια. Στην συνέχεια το εγχέει σε όλη την επιφάνεια του τριχωτού της κεφαλής. Το πλάσμα διεγείρει τα κοιμώμενα τριχοθυλάκια και έπειτα από έναν κύκλο συνεδριών έχουμε αποκατάσταση του προβλήματος.

inner
Δρ Κωνσταντίνα Μάμαλη, δερματολόγος στην Advanced Hair Clinics
Info: Advanced Hair Clinics, τηλ.: (+30) 210 6980451, www.advancedhairclinics.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x