Μουσική

Ο Ed Lay των Editors στον ΣΠΟΡ FM: «Δεν κρατιόμαστε για την Παρασκευή»!

«Ούτε εμείς», είναι η απάντηση! Οι Editors έρχονται ξανά στην Ελλάδα για το Ejekt Festival και ο ντράμερ της αγγλικής μπάντας, Ed Lay, μιλάει στον ΣΠΟΡ FM για όλα: Από το Brexit ως τον νέο τους δίσκο!

Τον Δεκέμβρη ήταν ξανά εδώ, ενώ είναι η πολλοστή φορά που έρχονται στη χώρα μας…

Ε, και;

Το ελληνικό κοινό δεν χορταίνει να τους βλέπει, το ίδιο και αυτοί την Ελλάδα!

Οι Editors ετοιμάζονται για μία ακόμα μεγάλη συναυλία, αυτήν τη φορά στο Ejekt Festival, την ερχόμενη Παρασκευή (8/7), με τον Ed Lay να μιλάει στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και να δηλώνει: «Δεν κρατιόμαστε για την Παρασκευή. Είμαι σίγουρος ότι θα είναι μια φανταστική συναυλία»!

Ο ντράμερ της αγγλικής μπάντας, μάλιστα, μας αποκάλυψε πως θα παίξουν ένα τραγούδι -που δεν έχει ηχογραφηθεί ακόμα- για πρώτη φορά, ενώ, με αφορμή το προσφυγικό, σκέφτονται να προσθέσουν στο setlist το ''Νo Sound But the Wind'', ένα τραγούδι που λατρεύει το κοινό τους στην Ελλάδα, αλλά σπάνια το ακούμε στα LIVE τους! Άφησε, δε… ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο ενός νέου δίσκου, τονίζοντας: «Αυτήν τη στιγμή είναι το πράγμα που επιθυμούμε περισσότερο»!

Φυσικά, σχολίασε το Brexit, για το οποίο τόνισε «είναι ένα μεγάλο πισωγύρισμα», μας μίλησε για το αγαπημένο του τραγούδι και έστειλε το μήνυμά του για την 1η μέρα του Ejekt Festival.

Συνέντευξη στον Νίκο Ράλλη

inner
Τον περασμένο Δεκέμβρη είχαμε τη χαρά να σας έχουμε ξανά στη χώρα μας, όπου δώσατε μία απίθανη συναυλία. Να περιμένουμε το ίδιο δυνατό setlist και στη συναυλία της Παρασκευής, στο Ejekt;

«Έχουμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε πολλά τραγούδια, από πέντε δίσκους που έχουμε βγάλει όλα αυτά τα χρόνια. Υπάρχει ένα τραγούδι που δεν έχουμε παίξει στο παρελθόν. Δεν έχει ηχογραφηθεί ακόμα και θέλουμε να δούμε αν θα αρέσει στον κόσμο και σε εμάς, γιατί ίσως είναι μια από τις μελλοντικές μας κυκλοφορίες. Είμαι σίγουρος ότι θα είναι μια φανταστική συναυλία».

Η σχέση σας με το ελληνικό κοινό είναι, πραγματικά, μοναδική…

«Έχουμε φανταστική σχέση με το ελληνικό κοινό! Την τελευταία φορά που ήρθαμε, στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, ζήσαμε πολύ ιδιαίτερες στιγμές για εμάς. Υπάρχει φοβερή σύνδεση μεταξύ μας. Είχαμε πολύ θετική ανταπόκριση, την ίδια ώρα που δεν νομίζω ότι υπάρχει αντίστοιχη ανταπόκριση για τον κόσμο, γενικά, που ζούμε. Είναι ωραίο να έρχεσαι σε έναν τόπο σαν την Ελλάδα και να σε υποδέχονται έτσι. Σαν πραγματικό φίλο. Ευτυχώς, υπάρχει μεγάλος σεβασμός ανάμεσά μας».



Πολύ κουβέντα έχει γίνει για το Brexit. Έχεις εσύ ή, γενικά, σαν μπάντα, κάποια θέση για το θέμα;

«Προσωπικά, νιώθω μεγάλη απογοήτευση. Η έξοδος από την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ένα μεγάλο πισωγύρισμα. Είναι σαν να απομακρύνεσαι από όλους, σε μια εποχή που είναι απαραίτητη η συσπείρωση και η αλληλοβοήθεια. Με αναστατώνει πολύ που αποφάσισε κάτι τέτοιο ο κόσμος. Έχει γίνει μια πολύ λάθος επιλογή. Ελπίζω να εξαντλήσουμε τα περιθώρια να μείνουμε στην ΕΕ, αν υπάρξει μια τέτοια πιθανότητα».

Λόγω της προσφυγικής κρίσης, υπάρχει περίπτωση να κάνετε μία εξαίρεση και να παίξετε το "No Sound But the Wind", στο Ejekt Festival;

«Ίσως. Νιώθουμε πολλά για τους ανθρώπους που παλεύουν για να ζήσουν και που πραγματικά χρειάζονται βοήθεια. Με στενοχωρεί και με νευριάζει που φαίνεται να γυρίζουμε την πλάτη σε αυτούς τους ανθρώπους. Τα μικρά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε απέναντι σε κάτι τέτοιο φαίνονται ασήμαντα. Θα προσπαθήσουμε από την πλευρά μας να βοηθήσουμε με τον τρόπο που μπορούμε».



Η συνεργασία σας με τον video editor, Rahi Rezvani, είναι πάρα πολύ εποικοδομητική. Μπορούμε να περιμένουμε ένα νέο video clip, τόσο «σκοτεινό» όσο εκείνο του ''In Dream'';

«Είναι πραγματικά μια αποκάλυψη! Πάντα θέλαμε έναν παραγωγό να δουλεύουμε, με τον οποίο θα χτίσουμε μια δυνατή συνεργασία με πολλά έργα. Ο τρόπος που ο Rahi μιλάει για τη μουσική μας και καταλαβαίνει το συγκρότημα είναι μια από τις καλύτερες συνεργασίες που θα μπορούσαμε να φανταστούμε. Ευτυχώς, στο μέλλον θα μπορούμε να συνεχίσουμε αυτήν τη συνεργασία».

Τώρα, μπορεί να σου φανεί λίγο περίεργη αυτή η ερώτηση, αλλά εγώ θα την κάνω. Μου αρέσει πολύ το ''Phone Book'', όπως και σε πολύ κόσμο στην Ελλάδα. Είναι, απλά, ένα ρομαντικό τραγούδι ή ένα τραγούδι για κάποιο αγαπημένο πρόσωπο, που αφήνει αυτόν τον κόσμο;

«Δεν έχω καμία ιδέα (σ.σ. γέλια)! Είναι φανταστικό τραγούδι. Είναι δύσκολο να ακουστεί σε LIVE, γιατί δεν έχει την απήχηση που θα έπρεπε στον κόσμο. Χαίρομαι που σου αρέσει. Είναι ένα από τα τραγούδια που με κάνουν περήφανο».



Υπάρχει κάποιο τραγούδι που ξεχωρίζεις;

«Βέβαια υπάρχει. Είναι ένα τραγούδι που επίσης δεν παίζουμε LIVE. Βρίσκεται στον τρίτο δίσκο μας, το ''Like Treasure''. Πάντα είχα μια ιδιαίτερη σχέση με αυτό. Όπως και για το παραπάνω, δεν υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση. Είναι τόσο παράξενο τραγούδι, βασίζεται περισσότερο στην παράξενη ατμόσφαιρα».



Στο Glastonbury Festival, ένα από τα κορυφαία φεστιβάλ της Ευρώπης, τα… σπάσατε μαζί με τους Muse, τους Sigur Ros και τους Foals! Πώς είναι να παίζεις μπροστά σε τόσο κόσμο και μαζί με τόσο σπουδαίες μπάντες;

«Είναι ένα μοναδικό μέρος. Οι άνθρωποι που συνάντησα εκεί είχαν φανταστική άποψη για τον κόσμο και τη ζωή. Σε κάνουν να ξεχνάς τα άσχημα πράγματα στη ζωή. Ήμασταν πολύ τυχεροί που παίξαμε για δεύτερη φορά στο φεστιβάλ. Χτίζουμε μια σχέση με το φεστιβάλ και ευτυχώς ο κόσμος συνεχίζει να έρχεται για να μας δει. Νιώθουμε πολύ όμορφα. Υπάρχουν, βέβαια, πολλά φανταστικά φεστιβάλ σε όλη την Ευρώπη. Υπάρχουν πάρα πολλές ευκαιρίες να τραγουδήσεις μπροστά σε καινούριο κόσμο. Είναι φανταστικό να πηγαίνεις σε μέρη που έχεις ξαναπάει, να συναντάς φίλους και να νιώθεις οικεία, αλλά το να πηγαίνεις σε καινούρια μέρη είναι πολύ ιδιαίτερο. Γι’ αυτό συνεχίζουμε να το κάνουμε».

Έχεις κάποιες αναμνήσεις από την Ελλάδα που θα ήθελες να μοιραστείς;

«Πέρυσι, από τη στιγμή που βγήκαμε στη σκηνή μπορούσες να καταλάβεις τη φανταστική ενέργειά του κόσμου και την ευχαρίστησή τους που ήμασταν εκεί. Ήταν τόσο ξεχωριστό. Δεν θα μπορούσα να φανταστώ καλύτερο σόου. Είναι ένα πολύ ξεχωριστό μέρος για εμάς».

inner
Αν και είναι νωρίς, θα ρωτήσω: Υπάρχει στο μυαλό σας ένας νέος δίσκος;

«Έχουμε κάποια τραγούδια. Μόλις τελειώσουν τα καλοκαιρινά φεστιβάλ πιστεύω πως θα βρούμε τον χρόνο για να γράψουμε. Δεν πιστεύω πως θα κάνουμε μεγάλο διάλειμμα, είμαστε έτοιμοι για να βγάλουμε νέο υλικό. Αυτήν τη στιγμή είναι το πράγμα που επιθυμούμε περισσότερο».

Έχεις κάποιο μήνυμα για τους φαν σας στην Ελλάδα;

«Φυσικά! Να συνεχίσετε μας υποστηρίζεται, γιατί εμείς πάντα σας υποστηρίζουμε. Μια τόσο ξεχωριστή χώρα, τόσο ζεστή, πάντα ανυπομονώ να έρθω, να βγω, να παίξω μουσική. Δεν κρατιόμαστε για την Παρασκευή»!

inner

Ejekt Festival 2016 στην Πλατεία Νερού


Το μεγάλο, καλοκαιρινό, open-air event δίνει ραντεβού με το κοινό από τις 8 Ιουλίου 2016 στο γνωστό χώρο της Πλατείας Νερού στο Φάληρο και υποδέχεται στη χώρα μας μερικά από τα πιο αγαπητά ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής.



Την πρώτη ημέρα του φεστιβάλ, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει τους Editors, που επιστρέφουν στο Ejekt και το συγκρότημα των James, που θα βρεθούν στην Αθήνα στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής περιοδείας τους με αφορμή τον νέο τους δίσκο ''Girl At The End Of The World''. Τον ρυθμό της βραδιάς θα δώσουν ακόμα οι Dimitri Vegas & Like Mike που βρίσκονται αυτήν τη τη στιγμή στην κορυφή της λίστας του DJ Magazine με τους καλύτερους DJs του κόσμου.

To ραντεβού του κοινού με το Ejekt ανανεώνεται για το Σάββατο 23 Ιουλίου με headliners τους Muse, οι οποίοι θα βρεθούν στη χώρα μας στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής περιοδείας τους Drones World Tour για να μας παρουσιάσουν το live show τους που έχει αποθεωθεί στα μεγαλύτερα φεστιβάλ του πλανήτη. Το εντυπωσιακό setlist της περιοδείας τους ξεπερνάει τις δύο ώρες και περιλαμβάνει όλες τις μεγάλες επιτυχίες της επιτυχημένης καριέρας τους.

Eισιτήρια - DAY 1
38 Ευρώ
VIP 75 Ευρώ
Η προπώληση των εισιτηρίων γίνεται στα www.viva.gr, Public, SevenSpots, Ιανός.

Eισιτήρια - DAY 2
50 Ευρώ
VIP sold out
Η προπώληση των εισιτηρίων γίνεται στα www.viva.gr, Public, SevenSpots, Ιανός.

inner

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x