Δελτία Τύπου

Ο Δήμος Χαϊδαρίου υποδέχεται τα προσφυγόπουλα

Την πρωτοβουλία του Δήμου Χαϊδαρίου για την υποδοχή των προσφυγόπουλων στα σχολεία της πόλης στηρίζουν ο Ολυμπιονίκης Σπύρος Γιαννιώτης, ο Νίκος Παππάς, ο Βαγγέλης Μάντζαρης και η Κέλλυ Αραούζου.

Έκκληση κάνει για ακόμα μια φορά ο Δήμος Χαϊδαρίου ώστε όλοι φορείς να συμβάλλουν στην έμπρακτη αλληλεγγύη και στήριξη των προσφύγων με κάθε τρόπο, καθώς η κατάσταση μέρα με την ημέρα χειροτερεύει.

Χιλιάδες άνθρωποι που πήραν το δρόμο της προσφυγιάς βρίσκονται αντιμέτωποι με τις τραγικές και απάνθρωπες συνθήκες «φιλοξενίας» που έχουν διαμορφωθεί.

Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να μένει απαθής μπροστά στις απάνθρωπες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί για τους πρόσφυγες και στο όργιο εκμετάλλευσης που υπόκεινται αυτοί οι άνθρωποι. Η ρατσιστική - ξενοφοβική αντιμετώπιση στις χώρες προορισμού, συμπληρώνουν τους πολέμους και τους βομβαρδισμούς στις χώρες προέλευσης.

Ο Δήμος Χαϊδαρίου σε συνεργασία με σωματεία, συλλόγους και φορείς της πόλης πρωτοστάτησε όλο το προηγούμενο διάστημα ώστε να εκδηλωθούν πολύμορφες δράσεις αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και μετανάστες. Η ανταπόκριση των Χαϊδαριωτών ήταν πραγματικά συγκινητική και εντυπωσιακή.

Οι πρωτοβουλίες αλληλεγγύης που έγιναν όλο το προηγούμενο διάστημα, συνδυάζονται με την ανάδειξη των καθημερινών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες στη δομή του Σκαραμαγκά, τον αγώνα ενάντια στις αιτίες και τους υπαίτιους που γεννούν την προσφυγιά.

Ο Δήμος Χαϊδαρίου, τα σωματεία, οι φορείς, οι σύλλογοι γονέων, οι πολιτιστικοί, εθνικοτοποκοί και αθλητικοί σύλλογοι του Χαϊδαρίου ταυτόχρονα με την εκδήλωση της πολύμορφης και έμπρακτης αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και μετανάστες θα υποδεχτούμε τα προσφυγόπουλα στα σχολεία της πόλης μας.

Είναι σημαντικό αθλητές που πρωταγωνιστούν όπως ο Ολυμπιονίκης Σπύρος Γιαννιώτης, ο Νίκος Παππάς, ο Βαγγέλης Μάντζαρης, η Κέλλυ Αραούζου θα συμμετέχουν σ’ αυτή την πρωτοβουλία.
Η συνάντηση των αθλητών και αντιπροσώπων από τις αθλητικές ομοσπονδίες θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 16/2 στις 12:00 στο Δημαρχείο Χαϊδαρίου. Θα ακολουθήσει επίσκεψη των αθλητών στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Χαϊδαρίου όπου θα μοιράσουν δώρα στα παιδιά και θα γίνουν σύντομες δηλώσεις.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x