Με πολύ μεγάλη χαρά και ικανοποίηση, η Εκδοτική Belle Epoque ανακοινώνει πως γιορτάζει τον έναν χρόνο από την ίδρυσή της, με τον εορταστικό, ενισχυμένο –και άκρως αποκαλυπτικό– τόμο 04 του παναθηναϊκού κόμικ «1908».

Ο Παναθηναϊκός είναι ο σύλλογος της Αθήνας και το τριφύλλι, το αθλητικό έμβλημα της πρωτεύουσας. Πότε όμως φύτρωσαν οι ρίζες του συμβόλου που κατέκτησε την καρδιά κάθε Αθηναίου; Ποιοι άνθρωποι έριξαν τον πρώτο σπόρο; Ποιος σπουδαίος ζωγράφος φιλοτέχνησε το σήμα του Συλλόγου του Μεγάλου; Τα κομμάτια του παζλ ενώνονται στον υπ’ αριθμόν 04 τόμο του graphic novel «1908», που ονομάζεται «Μόλις δουν τριφύλλι».

Ένας νέος πρωταγωνιστής συστήνεται στους αναγνώστες μας: ο Απόστολος Νικολαΐδης. Πρόκειται για την πλέον δεσπόζουσα και εμβληματική φυσιογνωμία, που κυριαρχούσε σε κάθε πτυχή του ελληνικού αθλητισμού, από τα τέλη της δεκαετίας του ’10 έως και το 1980. Οι δημιουργοί του βιβλίου διεισδύουν σε άγνωστα στοιχεία της νεανικής του προσωπικότητας. Από τον έρωτά του με τη Σμαράγδα έως τα ποδοσφαιρικά του επιτεύγματα με τη φανέλα της Μπάγερν Μονάχου...

Παράλληλα, το βιβλίο σάς μεταφέρει, μέσα από τα μάτια του Γιώργου Καλαφάτη, σε μία διαφορετική Αθήνα. Σε μια εποχή που τα παιχνίδια μποξ θεωρούνταν κοσμικά θεάματα και αγωνίζονταν σε αυτά... ποιητές. Τότε που η Περιβόλα των Αμπελοκήπων ήταν μία καταπράσινη, αχανής έκταση, στους πρόποδες του Λυκαβηττού? ένα τοπίο που ερωτεύτηκε ο ιδρυτής του Παναθηναϊκού και έκανε τα πάντα για να δημιουργήσει εκεί το γήπεδο του Ομίλου.

Τέλος, ο τόμος 04 εξετάζει πώς οι ποδοσφαιρικές ομάδες επιχείρησαν να περάσουν ενωτικά μηνύματα κατά την τραγική περίοδο του Εθνικού Διχασμού. Και αποκαλύπτεται ότι ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το πρωτάθλημα του 1918! Με λίγα λόγια, ένας ακόμη τίτλος έρχεται, για να προστεθεί στους (κυριολεκτικά) χιλιάδες του Τριφυλλιού.

Το «Μόλις δουν τριφύλλι» αποτελεί το ιδανικό χριστουγεννιάτικο δώρο για κάθε μικρό ή μεγάλο φίλο του Παναθηναϊκού και είναι διαθέσιμο σε όλα τα κεντρικά βιβλιοπωλεία και στο www.vivliapao.gr