Κώστας Νικολακόπουλος

Ο επόμενος προπονητής της Εθνικής!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr έναν κατά την γνώμη του κατάλληλο για τον πάγκο της Εθνικής Ελλάδας.

***Είναι σαφές ότι η ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία μιλάει με αρκετούς ξένους τεχνικούς για τον πάγκο της Εθνικής Ελλάδας. Είχε φέρει τον Σούστερ, είναι σε επαφές με τον Μπόλονι κλπ, κλπ.

***Γνώμη μου; Ένας προπονητής που μπορεί να είναι κατάλληλος για την εθνική μας; Εγώ λέω έναν από το ελληνικό πρωτάθλημα, τον Λουτσέσκου της Ξάνθης!

***Και επειδή δεν έχει σημασία νομίζω να λες ένα πρόσωπο, αλλά το σκεπτικό σου, ας το καταθέσω.

***Ένα, τον έχουμε δει, τον έχουμε ζήσει πάνω από ένα χρόνο τώρα και έχουμε διαπιστώσει ότι πρόκειται για πραγματικά καλό προπονητή. Για να φτάσει με την Ξάνθη στον τελικό του Κυπέλλου κι εκεί να ζορίσει αφάνταστα τον Ολυμπιακό, έχοντας αποκλείσει προηγουμένως τον Παναθηναϊκό και για να έχει φέρει τέτοια εντυπωσιακά αποτελέσματα με ΠΑΟΚ (4-2 μέσα, 0-0 έξω), Παναθηναϊκό (4-2 μέσα) κι ΑΕΚ (0-0 μέσα)…Να υπενθυμίσω ότι πριν αναλάβει ο Ρουμάνος, η Ξάνθη είχε σωθεί σε μπαράζ…

***Δύο, έχει δουλέψει σε εθνική ομάδα, άρα δεν θα είναι η πρώτη του φορά σε τέτοιο επίπεδο. Ήταν επί δύο ολόκληρα χρόνια στην εθνική Ρουμανίας, που τέλος πάντων δεν είναι του πεταματού.

***Τρία, είναι σαφές ότι ξέρει να οργανώνει καλά αμυντικά την ομάδα του. Και γνωρίζουμε όλοι ότι εδώ και μία δεκαετία, το όπλο της εθνικής μας ήταν η καλή άμυνα.
Τέσσερα, στα 46 χρόνια του έχει πλέον αρκετές εμπειρίες. Έχει πάρει Κύπελλα στη Ρουμανία, έχει γευθεί και τα πετροδόλαρα στην Αραβία.
Πέντε, λογικά θα είναι στα οικονομικά δεδομένα που έχει θέσει η ΕΠΟ.

***Έξι, φαίνεται για φιλόδοξος άνθρωπος, για προπονητή που θέλει να ανεβαίνει και να πηγαίνει σε καλύτερες δουλειές από αυτές που έχει. Αποτελεί κοινό μυστικό ότι θα ήθελε κάποια στιγμή να πάει σε μία μεγάλη ομάδα στην Ελλάδα.

***Εφτά, ξέρει πολύ καλά πια το ελληνικό πρωτάθλημα, αφού δουλεύει εδώ πάνω από ένα χρόνο. Άρα, η προσαρμογή του θεωρητικά θα είναι πιο εύκολη.

***Έχω την άποψη ότι μπορεί πράγματι να είναι ένα κατάλληλο πρόσωπο για την εθνική. Ιδανικός ίσως όχι-ποιος ξέρει όμως τον ιδανικό...-αλλά κατάλληλος, ανεξάρτητα από το πόσο συμπαθής μου είναι η, δεν μου είναι (π.χ. μου σπάει τα νεύρα που όλο ψάχνεται για δικαιολογίες με τη διαιτησία άμα χάνει από τον Ολυμπιακό!).

***Και για να μη γίνει καμία παρεξήγηση: δεν έχει προταθεί από κανένα στην ΕΠΟ, ως τεχνικός άλλωστε που έχει συμβόλαιο, με την Ξάνθη, οπότε δεν γράφω την γνώμη μου για να…σπρώξω κάτι, αφού πολύ απλά δεν υπάρχει κάτι! Ίσως δεν υπάρχει, γιατί να μην το έχει σκεφθεί και κανείς!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x