Επικαιρότητα

Ο Ερντογάν απαντά με ειρωνεία στις φήμες για δεύτερο πραξικόπημα στις 14 Αυγούστου

«Δεν διδάχτηκαν το μάθημά τους από αυτό που συνέβη», δήλωσε ο τούρκος πρόεδρος.

Απάντηση γεμάτη ειρωνεία έδωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις ανεπιβεβαίωτες φήμες των τελευταίων ημερών που θέλουν του υποστηρικτές του ιεροκήρυκα Φετχουλάχ Γκιουλέν να ετοιμάζουν πραξικόπημα στις 14 Αυγούστου.

«Δεν διδάχτηκαν το μάθημά τους από αυτό που συνέβη», δήλωσε δηκτικά ο κ. Ερντογάν, που κατηγορεί τον κ. Γκιουλέν ότι είναι ο εγκέφαλος πίσω από το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

Ο ίδιος ο κ. Γκιουλέν, που κατοικεί αυτοεξόριστος στην Πενσιλβάνια των Ηνωμένων Πολιτειών από το 1999, έχει αρνηθεί κατηγορηματικά και κατ’ επανάληψη κάθε εμπλοκή στο πραξικόπημα.

Ο κ. Ερντογάν τόνισε πως το βράδυ της 15ης Ιουλίου ο τουρκικός λαός, που συνέρευσε στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης και της Άγκυρας έστειλε ένα μήνυμα στους στασιαστές, ενώ επιτέθηκε έμμεσα στον κ. Γκιουλέν, λέγοντας πως όταν ένας χαρακτήρας έχει γίνει «βρώμικος», τότε μπορεί να φερθεί προδοτικά «365 ημέρες τον χρόνο».

Μιλώντας στην Άγκυρα, ο τούρκος πρόεδρος δεσμεύτηκε ότι οι Αρχές θα βάλουν στο στόχαστρό τους κάθε σχολείο, ίδρυμα ή επιχείρηση που ανήκει στο δίκτυο Γκιουλέν, σημειώνοντας πως κάθε θεσμός που συντάσσεται μαζί με τον ιεροκήρυκα είναι «φωλιά τρομοκρατίας».

«Αυτοί οι άνθρωποι είναι δολοφόνοι, ληστές, αεροπειρατές, προδότες [...] Είναι ύπουλοι και αμαρτάνουν ανοιχτά», προσέθεσε.

Σχεδόν 70.000 άνθρωποι έχουν απολυθεί, τεθεί σε διαθεσιμότητα ή συλληφθεί μετά το πραξικόπημα. Οι περισσότεροι είναι εργαζόμενοι στην εκπαίδευση, τη Δικαιοσύνη, στις ένοπλες δυνάμεις και στα μέσα ενημέρωσης.

Πηγή:Skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x