Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Μανωλάς εφτάρα κι ο Μποτία εμφανισάρα!

Ο Kώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο sport-fm.gr αυτό που μας κατέδειξε το διήμερο του Τσάμπιονς Λιγκ για ένα κομμάτι του Ολυμπιακού, για το οποίο έχουν ακουστεί πολλά.

***Έγραφα χθες, μεταξύ άλλων, σε τούτη την στήλη…

«…αν δούμε απόψε τη Γιουβέντους που βλέπουμε συνήθως στο Καμπιονάτο, ο Ολυμπιακός θα τα βρει σκούρα. Αν δούμε τη Γιουβέντους που βλέπουμε συνήθως στην Ευρώπη, ο Ολυμπιακός θα έχει τις πιθανότητές του, εφόσον ασφαλώς πλησιάσει το μάξιμουμ των δυνατοτήτων του». Κι ακόμη: «…θυμάμαι ότι ο Αλέγκρι κόντρα σε Ισπανούς προπονητές και γενικά ισπανικές ομάδες έχει πολύ χάλια αποτελέσματα όταν δεν τους παίζει στην Ιταλία…».

***Τέλος πάντων, κάποια πράγματα αν τα προσέξεις, σε οδηγούν σε σωστά συμπεράσματα. Γιατί πράγματι άλλη είναι η Γιουβέντους του Καμπιονάτο, άλλη είναι η Γιουβέντους της Ευρώπης-εκεί έχει θέμα, γιατί πολύ απλά δεν έχει ψυχολογία. Και πράγματι ο Αλέγκρι τρώει συνέχεια σφαλιάρες από Ισπανούς προπονητές. Δεν πειράζει, οι περισσότεροι δεν τα πιστέυουν αυτά. Ας μου βγαίνουν εμένα και δεν τρέχει τίποτα.

***Αυτό που θέλω να πω σήμερα είναι ότι το ποδόσφαιρο είναι τέτοιο άθλημα, που πολλές φορές μας την φέρνει άσχημα. Και μας κάνει να κοιτάμε αμήχανα τον ουρανό με τα άστρα…

***Τι έλεγε ο περισσότερος κόσμος, αλλά κι οι περισσότεροι δημοσιογράφοι, εν είδει…μπινελικίου; Δώσαμε τον Μανωλά και πήραμε τον Μποτία. Αυτό δεν ήταν;

***Κι έρχεται αυτό το διήμερο στο Τσάμπιονς Λιγκ και τι μας λέει; Το ένα βράδυ ο Μανωλάς με τη Ρόμα τρώει εφτά γκολ, στη μεγαλύτερη βραδιά ντροπής του ιταλικού συλλόγου στην ιστορία του στην Ευρώπη (διότι μιλάμε για διασυρμό μέσα στη Ρώμη) και το άλλο βράδυ ο Μποτία κάνει μεγαλειώδη εμφάνιση στο Καραϊσκάκη και κερδίζει με τον Ολυμπιακό 1-0 μία άλλη ιταλική ομάδα, ακόμη μεγαλύτερη, τη «μόνιμη» πρωταθλήτρια Γιουβέντους…

***Έτσι δεν είναι; Ήταν φοβερός ο Μποτία κι αν παρόμοια απόδοση είχε κι ο Αμπιντάλ-κακός δεν ήταν, όμως έφαγε κάποιες «ήττες»-, ο Ρομπέρτο θα χρειάζονταν αρκετά λιγότερο στο παιχνίδι.

***Την γνώμη μου για τον Μποτία την είχα καταθέσει αμέσως μετά το παιχνίδι με την Ατλέτικο, εδώ. Και νομίζω ότι κάπως έτσι είναι τα πράγματα. Όταν ο Ολυμπιακός είναι πιο μαζεμένος πίσω, ο Ισπανός έχει ηγετική παρουσία! Όταν τον Ολυμπιακό τον παίζουν στην κόντρα επίθεση, ο Μποτία θα έχει θέματα, ειδικά αν οι μέσοι αφήνουν τους αντίπαλους να περνάνε το κέντρο αέρα πατέρα...

***Αλλά σε κάθε περίπτωση, η ποδοσφαιρική λογική λέει ότι όσο δένει ο Μποτία με τον αριστερό στόπερ, με τον δεξιό μπακ και με τον κόφτη, τόσο καλύτερος θα είναι κι αυτός κι όλη η ομάδα αμυντικά, γιατί θα είναι πιο καλά οργανωμένη.

***Δεν λέω ότι είναι ο καλύτερος στόπερ στην Ευρώπη! Απλά μην τον κάνουμε και...Κοστάντσο τον άνθρωπο! Έχει την αξία του. Κουλ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x