Γιώργος Χελάκης

Ο Μέντες θα του τινάξει τους σχεδιασμούς στον αέρα!

Ο Γιώργος Χελάκης γράφει στο sport-fm.gr για τον Μέντες Ντα Κόστα του Παναθηναϊκού και τι μπορεί να «κοστίσει» στους σχεδιασμούς του Γιάννη Αναστασίου.

Ορισμένα πράγματα πρέπει να τα ξαναδεί ο Γιάννης Αναστασίου τώρα που με περιορισμένα οικονομικά επιχειρεί να δημιουργήσει τον νέο Παναθηναϊκό.

Φυσικά του είναι αδύνατο να προσθέσει ποιότητα σε παίκτες όπως π.χ. ο Νάνο και ο Ντίνας. Και οι δύο δείχνουν καθαρά πως καταθέτουν στους αγώνες το σύνολο των δυνάμεων και δυνατοτήτων. Πάνω-κάτω, ο κόουτς βλέπει απ’ αυτούς όσα περίμενε να δει.

ΟΚ, αυτούς έχει, αυτούς αξιοποιεί στην αριστερή πτέρυγα…

Από τον Μέντες Ντα Κόστα άραγε βλέπει αυτά που περίμενε; Ζωηρώς αμφιβάλλω.

Στο φιλικό με την Νόριτς ο Ολλανδός ήταν η αχίλλειος πτέρνα της ομάδας. Ο αμυντικός χαφ στο σύγχρονο ποδόσφαιρο είναι παίκτης για πολλές δουλειές. Κυριότερη εξακολουθεί να παραμένει η αναχαίτιση των αντιπάλων. Ο αμυντικός χαφ πρέπει και να κόβει βρε αδερφέ. Να είναι κόφτης. Ο Μέντες δεν κόβει με τίποτα. Ασφαλώς και δεν πρόκειται για μια δική του απόφαση. Πρόκειται για αδυναμία του.

Για να κόψεις πρέπει να τρέξεις προς την μπάλα, να πας πάνω στον αντίπαλο που έχει την κατοχή της. Πώς να πας όμως όταν δεν τρέχεις. Όταν κινείσαι σαν τον βασιλιά στο σκάκι, κάνοντας ένα βήμα μπρος, ένα πίσω, ένα δεξιά κι ένα αριστερά. Αυτός είναι μέχρι σήμερα ο Μέντες. Παίζει έξυπνα στο χώρο, βάζει σωστά το σώμα του για να κάνει υποδοχή της μπάλας και προσπαθεί να μεταβιβάσει σωστά. Γράφω προσπαθεί γιατί με την Νόριτς έκανε δύο αβίαστα λάθη σε πάσες που τον εκθέτουν.

Για να το περιγράψω παραστατικά θα έλεγα ότι θυμίζει το αντίστοιχο παίξιμο του Πάμπλο Γκαρσία την τελευταία χρονιά.

Ο Παναθηναϊκός έχει ανάγκη από αμυντικό χαφ με ατελείωτο ποδοβολητό και αστείρευτες δυνάμεις. Ο Μέντες είναι ακριβώς το αντίθετο. Κόβει τον Παναθηναϊκό στα δύο κι ας είναι λόγω όγκου επιβλητική η παρουσία του στο γήπεδο.

Στην περίπτωση του νομίζω ότι βρίσκεται το πρώτο λάθος του Αναστασίου εφόσον –βέβαια- δεν αλλάξει δραματικά την εικόνα του ο Ολλανδός. Και για τις εμφανίσεις του Μπαϊράμι υπάρχει προβληματισμός. Και με την Νόριτς υπήρχαν μεγάλα διαστήματα στα οποία ήταν εξαφανισμένος. Φαίνεται όμως από τις κινήσεις του ότι δεν του λείπουν ούτε η σπιρτάδα ούτε οι εμπνεύσεις. Μοιάζει σε γενικές γραμμές ένα στοίχημα που θα βγει. Ο Μέντες λόγω της νευραλγικής θέσης του απειλεί να τινάξει τους σχεδιασμούς του κόουτς στον αέρα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x