Γιώργος Χελάκης

Ο Παναθηναϊκός τιμωρεί αυθάδεις και υπεροπτικούς!

Γράφω αμέσως μετά τη λήξη του ντέρμπι των "αιωνίων" με την βεβαιότητα ότι το ιστορικό ματς είναι αυτό που διακόπηκε στο ΟΑΚΑ.

Το αυτογκόλ του Μπουγαΐδη και τα επεισόδια που ακολούθησαν είναι πλέον πιθανό να στείλουν την ΑΕΚ στη Β΄Εθνική. Αν συμβεί τότε αυτό είναι το γεγονός της χρονιάς όχι μόνο της αγωνιστικής. Στο άμεσο μέλλον θα έχουμε πολλά να γράψουμε για την οδυνηρή βραδιά στο ΟΑΚΑ.

Στο "Γ. Καραϊσκάκης" ο Ολυμπιακός πιστοποίησε ότι έχει πλήρη αδυναμία να πάρει κρίσιμα παιχνίδια. Τον τελευταίο καιρό - επί Μίτσελ - δεν κατάφερε να νικήσει στο κάστρο του Λεβάντε, ΠΑΟΚ και τώρα τον Παναθηναϊκό. Μια ασύνδετη ομάδα με ορισμένους παίκτες εκτός φόρμας (Τζεμπούρ, Μανιάτης) και κάποιους άλλους που αντικειμενικά δεν μπορούν να ανταποκριθούν (Παπάζογλου, Μασάντο, Γκρέκο).

Η ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό προσφέρεται για ασφαλή συμπεράσματα στο βαθμό που δεν συσκοτίσει όλα η επικοινωνιακή ασπίδα με αιχμή την απώλεια κάποιων ευκαιριών.

Πρώτον γιατί ευκαιρίες και μάλιστα τρανταχτές έχασε και ο Παναθηναϊκός.

Δεύτερον γιατί απέναντι στο αδύναμο τριφύλλι, η εικόνα του παιχνιδιού κάθε άλλο έδειχνε πως η μια ομάδα είναι μπροστά από την άλλη καμιά σαρανταριά βαθμούς. Μόνο ο πανικός που κυριαρχούσε στην ερυθρόλευκη άμυνα κάθε φορά που έπαιρνε την μπάλα ο Σισοκό φτάνει για να αποδείξει του λόγου του αληθές. Αν ο Παναθηναϊκός βγάλει από την εμφάνιση και το αποτέλεσμα που πήρε στο ντέρμπι, ότι όλα είναι καλώς καμωμένα και μπορεί να συνεχίσει έτσι, θα διαπράξει μέγα ολίσθημα και θα το πληρώσει την επόμενη χρονιά. Γεγονός είναι πως βελτίωσε την ψυχολογία και τόνωσε την αυτοπεποίθησή του.

Ο Ολυμπιακός επιβάλλεται να αναμετρηθεί με την πραγματικότητα που φωτογραφίζεται στο γήπεδο κι όχι με τις διαφορές στη βαθμολογία. Ανεξάρτητα από τις προπονητικές ικανότητες του Μίτσελ του λείπουν ποιοτικοί παίκτες. Πάσχει από ποιότητα και προσωπικότητες. Αν ο στόχος του είναι απλά να παίρνει το πρωτάθλημα τότε, ναι, δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από τον Παναθηναϊκό και τη νέα χρονιά. Ας μείνει έτσι με το ρίσκο να κάνει υπερβάσεις ο Σαββίδης και να του πάρει την μπουκιά από το στόμα.

Αν θέλει να ικανοποιήσει την απαιτητική και καλομαθημένη πελατεία (που δικαίως δυσφόρησε με τα χάλια που έβλεπε) τότε πρέπει να αντικαταστήσει πολλούς μέτριους με ορισμένους πραγματικά καλούς.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x