Βαγγέλης Νεραντζιάς

Ο Πεδουλάκης και η επιστροφή στη λογική

Ο αλλαγμένος Παναθηναϊκός, το στοίχημα του Πεδουλάκη και η ιδανική επιλογή… Γράφει ο Βαγγέλης Νεραντζιάς

Μπορεί η περιορισμένη δυναμική του Κολοσσού Ρόδου, να μην είναι ενδεικτική για ασφαλή συμπεράσματα, όσον αφορά την εικόνα του Παναθηναϊκού, ωστόσο, ανεξαρτήτως αντιπάλου προέκυψε μια πρώτη γεύση για το νέο τρόπο προσέγγισης του παιχνιδιού.

Το τριφύλλι απέναντι στον Κολοσσό ήταν ομάδα με αρχή και τέλος. Οι πράσινοι εμφανίστηκαν με ξεκάθαρο αγωνιστικό πλάνο στην επίθεση και σημείο αναφοράς την άμυνα, μέσα από την οποία έχουν στόχο να βγάζουν ενέργεια σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του παρκέ, χτυπώντας στις αδυναμίες του αντιπάλου. Μετά από καιρό οι παίκτες του Παναθηναϊκού κυκλοφόρησαν αρκετά την μπάλα, βρήκαν ελεύθερα σουτ, έπαιξαν πολύ χρόνο με κοντά σχήματα και έδειξαν ανανεωμένοι και κεφάτοι. Ταυτόχρονα, χρόνος και σκοράρισμα μοιράστηκαν σε όλη την δωδεκάδα, όπως και οι ρόλοι των παικτών που έγιναν διακριτοί.

Όλα αυτά τα στοιχεία απουσίαζαν με τον Σάσα Τζόρτζεβιτς στον πάγκο όπου ήταν αδιευκρίνιστο τι ακριβώς μπάσκετ ήθελε να παίξει ο Σέρβος τεχνικός. Πλέον, μένει να δούμε τι θα προλάβει να περάσει στην ομάδα το νέο τεχνικό επιτελείο, καθώς οι μέρες μέχρι τους τελικούς λιγοστεύουν. Τα πράγματα δεν είναι εύκολα.

Το θετικό της υπόθεσης είναι ότι ο «Άρτζι» έχει καλή γνώση του πράσινου ρόστερ και συνάντησε έναν κορμό παικτών με τους οποίους συνεργάστηκε στη πρώτη του θητεία. Επίσης η τοποθέτηση των Αλβέρτη, Τσαρτσαρή μοιάζει η ιδανική επιλογή, ώστε η δυάδα των συνεργατών να μεταφέρει στους παίκτες την ψυχολογία του νικητή και την απαραίτητη υποστήριξη στον 52χρονο τεχνικό. Το όλο σκηνικό είναι ξεκάθαρα η επιστροφή στη λογική του μπάσκετ που έκανε τον Παναθηναϊκό εξάστερο…

Ο Παναθηναϊκός έκανε στην παρούσα φάση την σωστή επιλογή με το μικρότερο ρίσκο και δίνει την ευκαιρία στον Πεδουλάκη να αποδείξει ότι αδίκως απομακρύνθηκε το 2014. Πρέπει να επισημανθεί όμως και η στάση του «Άρτζι» που είναι για τα δύσκολα… Παίρνει ένα στοίχημα δύο μηνών χωρίς καμία εγγύηση συμβολαίου μετά το καλοκαίρι, σε μια ομάδα που απέχει από την δική του αγωνιστική φιλοσοφία, όσον αφορά τη στελέχωσή της και με μονόδρομο την επιτυχία στους τελικούς με τον Ολυμπιακό με μειονέκτημα έδρας.

Δυο λόγια αξίζουν για τους Παππά και Γιάνκοβιτς. Στον 26χρονο γκαρντ εξάντλησε όλη του την αυστηρότητα ο προηγούμενος προπονητής, αγνοώντας την ποιότητα και το αναμφισβήτητο ταλέντο του. Ωστόσο, ο ίδιος έδειξε κόντρα στην ομάδα της Ρόδου ανεπηρέαστος από την τρίμηνη αποχή και έτοιμος να αποδείξει ότι δεν άξιζε τέτοιας αντιμετώπισης. Όσον αφορά τον Βλάντο, ο τραυματισμός ήρθε πραγματικά στο χειρότερο σημείο χρονικά για την καριέρα του, αλλά είναι δυνατός, ξέρει από δυσκολίες και θα το ξεπεράσει.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x