Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Πορτογάλος έδωσε ελπίδα

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για μία μεταγραφή του Ολυμπιακού, που είχε υποτιμηθεί απ΄ όλους.

• Από τις στημένες φάσεις πήγε λοιπόν να αποκλειστεί ο Ολυμπιακός κι από την Αρόουκα. Έχει νομίζω ένα νόημα να σας θυμίσω τι έγραφα πριν καν το πρώτο παιχνίδι με τους Πορτογάλους. (Διαβάστε εδώ)

• Τέλος πάντων, φρέσκα κουλούρια θέλει ο κόσμος. Και μέσα από τη «μαυρίλα» που δυστυχώς έβγαλε από πολλές πλευρές το χθεσινό παιχνίδι, εγώ θα ξεχωρίσω ένα ευχάριστο μήνυμα, που ήρθε από μία μεταγραφή, την οποία όλοι μας υποτιμήσαμε.

• Γιατί ο Αντρέ Μάρτινς δεν έγινε ποτέ πρωτοσέλιδο, ερχόμενος ως ελεύθερος από την Σπόρτινγκ Λισαβώνας, στην οποία είχε παίξει ελάχιστα την περασμένη σεζόν, όμως όσο έπαιξε χθες έδωσε ελπίδα. Ελπίδα ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να βασίζεται πάνω του, τουλάχιστον σε αρκετά παιχνίδια.

• Και δεν είναι μόνο ότι έβγαλε την ασίστ στον Ιντέγε για το 2-1, κλέβοντας την μπάλα, ρολάροντας την και δίνοντάς την σωστά-παρόμοια πάσα στον Ιντέγε είχε κάνει και λίγο νωρίτερα, αλλά τότε ο Αφρικάνος φορ δεν είχε ευστοχήσει.

• Είναι ότι ο Πορτογάλος βοήθησε πολύ στη διάρκεια της παράτασης στο να πάρει ο Ολυμπιακός τον έλεγχο του παιχνιδιού και με την ενέργεια που έβγαλε και με τις σωστές πάσες που έδωσε. Ηρέμησε το παιχνίδι, κυκλοφόρησε την μπάλα, έτρεξε, σούταρε και γενικά έπαιξε και γρήγορα, αλλά και σωστά.

• Ίσως, βέβαια, χρήζει μίας προσοχής ότι ο Μάρτινς ανέβασε θεαματικά την απόδοσή του στην παράταση, όταν δηλαδή πέρασε στο ματς κι ο Τσόρι. Δηλαδή, όταν ο Πορτογάλος έπαιξε δίπλα και λίγο πιο μπροστά από τον Μιλιβόγεβιτς και λίγο πιο πίσω από τον Τσόρι. Αντίθετα, στο τελευταίο 20λεπτο του 90λεπτου, στο οποίο είχε παίξει πιο προωθημένος στο κέντρο, παίρνοντας τη θέση του Φορτούνη, δεν ήταν το ίδιο καλός και παραγωγικός.

• Η εξήγηση μπορεί να είναι μία: είτε είναι καλύτερος σαν 8άρι κι όχι σα 10άρι, είτε απλά δεν είχε βρει σε εκείνο το διάστημα (72-92) τα πατήματά του παίζοντας για πρώτη φορά με τη φανέλα του Ολυμπιακού, έχοντας προηγουμένως στα πόδια του ελάχιστες προπονήσεις.

• Η ουσία είναι ότι ο Μάρτινς, που μην ξεχνάμε ότι είναι 26 ετών, μας «είπε» χθες ότι είναι κι αυτός εδώ για τον Ολυμπιακό.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x