Γιώργος Χελάκης

Ο Προβόπουλος κι εμείς, τα «πρόβατα»...

Ο Γιώργος Χελάκης γράφει στο www.sport-fm.gr για τη δήλωση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος που εκλαμβάνεται ως θανατική ποινή των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Πόσο πιο καθαρά να το πει ο άνθρωπος. Το δήλωσε με κάθε επισημότητα στην έγκυρη εφημερίδα «Financial Times».

Οι ελληνικές τράπεζες πρέπει να αφήσουν τις αδύναμες επιχειρήσεις να πτωχεύσουν!!! Αυτή είναι η δήλωση, προτροπή-εντολή του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργου Προβόπουλου.

Ο άνθρωπος του συστήματος που παραμένει ακλόνητος στη θέση του από τότε που ξέσπασε η κρίση μέχρι και σήμερα, είπε καθαρά αυτό που λέει η τρόικα και δυσκολεύεται τώρα προεκλογικά να το ξεστομίσει φόρα-παρτίδα η κυβέρνηση.

Ο κ.Προβόπουλος, σάρκα από τη σάρκα της οικονομικής ολιγαρχίας, ήταν πάντα υπηρέτης δυο αφεντάδων: Της εγχώριας οικονομικής ελίτ και του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος. Επιβίωσε όλων των αλλαγών σε πρόσωπα και κυβερνήσεις στα χρόνια των μνημονίων. Επί δικής του θητείας στην Τράπεζα της Ελλάδος ξέσπασαν όλα τα σκάνδαλα με τις απάτες των τραπεζιτών εις βάρος των τραπεζών τους (π.χ. Λαυρεντιάδης-Proton Bank).

Επί των ημερών του τα μεγάλα κόμματα (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ) φέσωσαν τις τράπεζες με δανεικά κι αγύριστα. Με τις ευλογίες του συντελείται το μέγα σκάνδαλο της επιστροφής των τραπεζών που διασώθηκαν με δημόσιο χρήμα σ' αυτούς που τις χρεοκόπησαν και μάλιστα έναντι πινακίου φακής.

Αυτός ο άνθρωπος, λοιπόν, στο βίο και την πολιτεία του οποίου συμπυκνώνεται η τεράστια αναδιανομή του πλούτου από τους πολλούς σε ελάχιστους στα χρόνια του μνημονίου, βγήκε να δώσει ξεδιάντροπα την χαριστική βολή σε όσες επιχειρήσεις παλεύουν να κρατηθούν στη ζωή αναμένοντας την περιβόητη ρευστότητα για την οποία διαβεβαιώνει τους ψηφοφόρους ο πρωθυπουργός.

Ποια ρευστότητα και άλλα τέτοια γαλαζοπράσινα παραμύθια; Αν υπάρξει, θα είναι για τους λίγους και εκλεκτούς. Τα ολιγοπώλια και όσους ετοιμάζονται να κατασπαράξουν τη δημόσια περιουσία. Γι’ αυτούς θα βρεθούν λεφτά ώστε να διαπράξουν την αρπαγή.

Πόσο πιο καθαρά να το πει ο κ. Προβόπουλος για να το καταλάβουν όσοι ακούνε τον πρωθυπουργό να τους λέει πως βγαίνουμε από τα μνημόνια και θα ανοίξουν οι στρόφιγγες των τραπεζών. Πρόκειται για ψεύδος μέγα. Η μικρή και μεσαία επιχείρηση πρέπει να κλείσει, διατάζει ο Προβόπουλος. Χιλιάδες εργαζόμενοι θα χάσουν τη δουλειά τους.

Αύριο-μεθαύριο (ποιος ξέρει;) μπορεί να βρουν δουλειά σε κάποια μεγάλη πολυεθνική που θα πληρώνει 400-500 ευρώ το μήνα στο πλαίσιο της ανάπτυξης που μας υπόσχεται ο πρωθυπουργός.

Οι τράπεζες τις οποίες πότισε ο ελληνικός λαός με δισεκατομμύρια για να διασωθούν περνάνε πάλι στα χέρια αυτών που τις βούλιαξαν. Λεφτά θα δίνουν μόνο στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, άντε και σε κάποια εκδοτικά συγκροτήματα για να συνεχίσουν το έργο της κατατρομοκράτησης της κοινωνίας.

Ο κ. Προβόπουλος μίλησε. Τα κυρίαρχα ΜΜΕ έθαψαν τη δήλωσή του. Ο λαλίστατος πρωθυπουργός που κατακεραυνώνει τον ΣΥΡΙΖΑ δεν βρήκε λέξη να πει για τη δήλωση του κ. διοικητή.

Κυριακή κοντή γιορτή. Έρχεται η ώρα να τους δείξουμε ότι δεν είμαστε πρόβατα στο σφαγείο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x