sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Ο πρώτος μεγάλος τίτλος του Μουρίνιο, κόντρα στον Ζήκο

Το 2004 ποδοσφαιρικά δεν θυμίζει μόνο… «πειρατικό». Θυμίζει και την αναρρίχηση του Ζοσέ Μουρίνιο στην κορυφή, αλλά και την πρώτη παρουσία Έλληνα σε τελικό Champions League.

Ο θρίαμβος του πορτογαλικού ποδοσφαίρου, ο πρώτος μεγάλος τίτλος του Μουρίνιο και ο πρώτος τελικός στον οποίο συμμετείχε Έλληνας παίκτης, ο Άκης Ζήκος, μετά τον τελικό του 1971.

Στις 26 Μαΐου του 2004, στο Γκελζενκίρχεν οι «Δράκοι» του Οπόρτο θριαμβεύουν με 3-0 απέναντι στη Μονακό και κατακτούν τον δεύτερο τίτλο τους στη διοργάνωση.

Άξιο αναφοράς το γεγονός ότι ο Μουρίνιο παρέταξε μια 11άδα με εννέα Πορτογάλους ποδοσφαιριστές και δύο Βραζιλιάνους, τους Κάρλος Αλμπέρτο και Ντερλέι, ενώ είχε στην αποστολή συνολικά 13 Πορτογάλους και 5 ξένους ποδοσφαιριστές.

Ο θρίαμβος υπογράφεται από τους Κάρλος Αλμπέρτο, Ντέκο και Αλένιτσεφ οι οποίοι σκοράρουν τα τρία γκολ της νίκης, χαρίζοντας μια τεράστια επιτυχία στο ποδόσφαιρο της Ιβηρικής χώρας.

Σαν να ήθελε να τους γλυκάνει ο θεός του ποδοσφαίρου λίγους μήνες πριν τη στενοχώρια που τους επεφύλασσε η Εθνική μας ομάδα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x