sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Ο πρώτος σούπερ σταρ της Βραζιλίας έμεινε στην ιστορία (και) για τον λάθος λόγο

Θεωρείται «εφευρέτης» των σουτ με ψαλιδάκι. Ήταν ο πρώτος σκόρερ του Μουντιάλ του 1938. Η απουσία του, όμως, από τον ημιτελικό με την Ιταλία, θεωρείται πως στέρησε από τη Βραζιλία τον θρίαμβο.

Το 1938, στα γήπεδα της Γαλλίας, η Ιταλία θα διατηρούσε τον τίτλο της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας καθοδηγούμενη από τους σπουδαίους Μεάτσα, Πιόλι, Κολαούσι.

Για να το πετύχει, όμως, αυτό έπρεπε να περάσει και το εμπόδιο της Βραζιλίας. Και το πέτυχε εκμεταλλευόμενη και έναν λάθος χειρισμό από τον προπονητή της Σελεσάο.

inner

Ήταν επιλογή του Αντεμάρ Πιμέντα να χρησιμοποιήσει τον τραυματία Λεονίντας στον προημιτελικό με την Τσεχοσλοβακία. Η πρόκριση ήρθε αλλά ο τραυματισμός του παίκτη έγινε χειρότερος.

Ως εκ τούτου, ο πρώτος σκόρερ του τρίτου Παγκοσμίου Κυπέλλου με επτά γκολ, Λεονίντας, έμεινε εκτός στον ημιτελικό με την Ιταλία, η οποία προκρίθηκε στον τελικό με σκορ 2-1.



Ο Λεονίντας θεωρείται ένας από τους παίκτες που εφηύραν το ψαλιδάκι. Πρώτη φορά που σούταρε έτσι ήταν στις 24 Απριλίου του 1932 στο ματς της Μπονσουξέσο με την Καριόκα.

Συνολικά έπαιξε 19 φορές με το εθνόσημο της Βραζιλίας και σκόραρε 21 γκολ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x