Γιώργος Χελάκης

Ο Σάντος, το Φάληρο και η κριτική...

Ο Γιώργος Χελάκης γράφει στο sport-fm.gr για τις διπλωματικές κινήσεις του Φερνάντο Σάντος πριν το ματς της Εθνικής απέναντι στη Λετονία.

Με ζωηρό ενδιαφέρον διάβασα τη συνέντευξη Τύπου του Φερνάντο Σάντος το απόγευμα της Δευτέρας, παραμονή του κρίσιμου ματς με τη Λετονία. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός με διπλωματικό τρόπο φρόντισε να αποσύρει τα περί ντροπής και καρικατούρας ομάδας που ξεστόμισε πάνω στα νεύρα του αμέσως μετά το παιχνίδι με το Λιχτενστάιν.

Το δίκιο του βουνό. Δεν γίνεται να πας σε ένα σημαντικό παιχνίδι με τους παίκτες σου "ντροπιασμένους". Ετσι ο κόουτς αντί να σταθεί στο πρώτο ημίχρονο, αναφέρθηκε στην εμφάνιση του δευτέρου ημιχρόνου. Εκεί έκανε την προσπάθεια να δικαιολογήσει τις επιλογές του για τη βασική ενδεκάδα λέγοντας πως οι ίδιοι παίκτες είχαν διαφορετική εικόνα στο β' ημίχρονο. Του διεύφυγε ότι είχε ήδη αντικαταστήσει τον Κονέ με τον Νίνη που έκανε εξαιρετική εμφάνιση και ότι η ολοκληρωτική αλλαγή επήλθε με την είσοδο του Καραγκούνη στη θέση του Ταχτσίδη...

Κατά τη γνώμη μου όλοι έχουμε δικαίωμα στο λάθος. Οι δημοσιογράφοι, οι παίκτες και ο προπονητής. Το θέμα είναι να διορθώνεις το λάθος ακόμα κι αν δεν το παραδέχεται ανοικτά. Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι ο κόουτς θα αλλάξει σε σημαντικό βαθμό τη σύνθεση της ομάδας και πιθανότατα τη διάταξη της από 4-3-3 σε 4-2-3-1 Κάθε προπονητής έχει δικαίωμα στο λάθος και στα πειράματα. Το Λιχτενστάιν - αυτή είναι αλήθεια - άφηνε περιθώρια για πειραματισμούς. Ο Σάντος αντί να το δει έτσι φόρτωσε τις ευθύνες στους παίκτες του το βράδυ της Παρασκευής και φρόντισε να τους αθωώσει το απόγευμα της Δευτέρας.

Γίνονται αυτά τα πράγματα στο ποδόσφαιρο. Ελάχιστα πράγματα θα θυμόμαστε αν η Εθνική νικήσει τους Λετονούς πιάνοντας μάλιστα σχετικά καλή απόδοση. Τίποτα από αυτά δεν θα θυμόμαστε αν η Εθνική πάει στο Μουντιάλ της Βραζιλίας όπως εύστοχα παρατήρησε ο Γιώργος Σαμαράς. Από ένα παιχνίδι και πολύ περισσότερο από ένα ημίχρονο, είναι άδικο να κριθεί και να κατακριθεί ο Φερνάντο Σάντος.

Οι Εθνικές ομάδες παντού στον κόσμο κρίνονται από τα αποτελέσματα, τις προκρίσεις και - αν είναι δυνατό - τα τρόπαια. Βρείτε όμως μια Εθνική Ομάδα να παίζει τόσο κρίσιμο ματς και να μην είναι γεμάτο το γήπεδο της. Είναι λοιπόν μεγάλη ανάγκη να γεμίσει το βράδυ της Τρίτης το "Γ. Καραϊσκάκης". Όποιος έχει όρεξη για κριτική ας μπει και στον "κόπο" να συμπαρασταθεί στους διεθνείς πριν αποφασίσει να τους "καταδικάσει"...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x