Επικαιρότητα

Ο Σόιμπλε επιμένει για το ΔΝΤ και δεν βλέπει συμφωνία στο Eurogroup

Αμετακίνητος στη γραμμή του πως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο πρέπει να συμμετάσχει στο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας

Δεν έχει επιτευχθεί ακόμα αρκετή πρόοδος στις διαπραγματεύσεις ώστε η δεύτερη αξιολόγηση να ολοκληρωθεί στο Eurogroup της Δευτέρας, δήλωσε πριν λίγη ώρα εκπρόσωπος του γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Η εκπρόσωπος σημείωσε πως υπάρχουν πληροφορίες για αξιόλογη πρόοδο στις συζητήσεις μεταξύ της Αθήνας και των θεσμών, όμως ακόμα δεν υπάρχει αρκετή σύγκλιση.

Παράλληλα η εκπρόσωπος επανέλαβε την πάγια γραμμή Σόιμπλε ότι η συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου είναι απαραίτητη για το Μνημόνιο, ουσιαστικά απαντώντας στη δήλωση του συντηρητικού ευρωβουλευτή Μάνφρεντ Βέμπερ ότι η εμπλοκή του Ταμείου δεν είναι πλέον τόσο κρίσιμη.

«Πάντα λέγαμε ότι η συμμετοχή του Ταμείου είναι απαραίτητη», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος δήλωσε χθες Πέμπτη πως η Αθήνα εκτιμά ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για κατ’ αρχήν πολιτική συμφωνία στη σύσκεψη της Δευτέρας, που θα δρομολογήσει ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης.

Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα ευρωπαίος αξιωματούχος δήλωσε πως η συζήτηση για την Ελλάδα δεν αναμένεται να έχει μεγάλη διάρκεια, εκτιμώντας ότι η αξιολόγηση μπορεί να κλείσει τον Μάρτιο.

Απαισιόδοξος στην προοπτική επίτευξης συμφωνίας στο Eurogroup έχει δηλώσει και ο πρόεδρος του σώματος, Γερούν Ντάισελμπλουμ.


Πηγή: Skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x