Κολύμβηση

Ο Σπύρος Χρυσικόπουλος θα κολυμπήσει 140 χλμ. σε 48 ώρες! (pics)

Ο Έλληνας υπεραθλητής θα διανύσει την διαδρομή Ρόδος –Καστελόριζο με συνεχές κολύμπι που μπορεί να διαρκέσει ακόμα και περισσότερο από δύο μέρες.

Ένα εγχείρημα -που ακόμα και σε ταινία να το βλέπαμε, δύσκολα θα πιστεύαμε ότι μπορεί να πραγματοποιηθεί- θα τολμήσει τον Οκτώβριο ο Σπύρος Χρυσικόπουλος. Ο Έλληνας Iroman θα κολυμπήσει 140km από το Λιμάνι της Ρόδου με τερματισμό το Λιμάνι του Καστελόριζου, διαδρομή που αναμένεται να διαρκέσει περίπου 48 ώρες.

Βέβαια, ο ίδιος –μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94.6- τόνισε πως ο χρόνος είναι κάτι που δεν μπορεί να υπολογιστεί εκ των προτέρων: «Όλα εξαρτώνται από τον καιρό που θα βρούμε. Μπορεί εγώ να είμαι στην καλύτερη φυσική κατάσταση και η θάλασσα να είναι τέτοια που στο τέλος να χρειαστούν 50 ή 52 ώρες. Στόχος δεν είναι ο χρόνος, είναι η ολοκλήρωση της διαδρομής».

Επίσης η διαδρομή των 140 χλμ. θα είναι μία από τις μεγαλύτερες επιδόσεις στην ιστορία των μεγάλων αποστάσεων και η μεγαλύτερη παγκοσμίως για το 2018. Μάλιστα θα καταγραφεί από τη σκηνοθέτη Δήμητρα Μπαμπαδήμα και η ταινία «Until You Can’t See Land» θα αποτελέσει μέρος της τριλογίας, μετά την πρώτη «H2O (2 parts heart, 1 part obsession)» που γυρίστηκε με αφορμή την προετοιμασία του εγχειρήματος Ρόδος-Καστελόριζο.

Όσο και αν ακούγεται απίστευτο, ο Έλληνας κολυμβητής θα βρίσκεται στο νερό καθ’ όλη την διάρκεια της προσπάθειάς του και οι μοναδικές στιγμές που θα ξεκουράζεται θα είναι κάποιες διακοπές των 30 λεπτών για ανεφοδιασμό (νερό, ξηρά τροφή) που θα του παρέχει το συνοδευτικό σκάφος. Όμως για τον Σπύρο, εκεί είναι το «σπίτι» του: «Το νερό είναι το φυσικό μου περιβάλλον, εδώ νιώθω οικεία».

Κύριος στόχος του Σπύρου είναι να περαστεί το μήνυμα ότι το Καστελόριζο –όπως και άλλα ακριτικά ελληνικά νησιά, δεν είναι τελικά τόσο μακριά και δεν πρέπει να μένουν ξεχασμένα-ξεκομμένα από την ελληνική πραγματικότητα. Επίσης εκτός του φιλανθρωπικού σκοπού του, το εγχείρημα είναι μιας πρώτης τάξεως διαφήμισης για τη χώρα μας, καθώς έχει ήδη τραβήξει το παγκόσμιο ενδιαφέρον.

Στο πλαίσιο της προπόνησής του, στις 6 και Μαΐου ο Σπύρος κολύμπησε 88,2 χλμ σε 50αρα πισίνα μέσα σε 24 ώρες ασταμάτητα, επίδοση που κατέρριψε και το πανελλήνιο ρεκόρ!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x