Stoiximan Super League

Ο τολμών... νικά

Η Ξάνθη ρίσκαρε λίγο παραπάνω από τον Πανιώνιο που έπαιξε μόνο άμυνα στα Πηγάδια και με δύο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο πήρε τη νίκη κόντρα στους «κυανέρυθρους» και ξέφυγε από την επικίνδυνη ζώνη.

Επτά βαθμούς απέχει πλέον από την 16η θέση η Skoda Ξάνθη ύστερα από τη νίκη με 2-0 επί του Πανιωνίου στα Πηγάδια. Ένα γκολ στο 73’ και μία ασίστ στο 60’ -στον Σολτάνι- είχε ο Τριάδης που μπήκε ως αλλαγή στο ημίχρονο.

Χωρίς πολλές ευκαιρίες το ματς, αλλά αισθητά καλύτεροι οι γηπεδούχοι από τον Πανιώνιο, ο οποίος έπαιξε πολύ αμυντικά και επισκέφθηκε ελάχιστα την αντίπαλη περιοχή και έχει πλέον έναν πόντο λιγότερο από την ακριτική ομάδα, που έφτασε τις 10 εντός έδρας νίκες.

Με δέκα τελείωσαν το ματς οι «κυανέρυθροι», καθώς στο 90’ ο Αυλωνίτης δέχθηκε δεύτερη κίτρινη (η πρώτη ήταν στο 72'). Πιθανόν όμως ο Έλληνας αμυντικός να επιθυμούσε την αποβολή, διότι είχε φτάσει τις επτά κάρτες στο πρωτάθλημα, όποτε θα έπρεπε να λείψει σε δύο από τα επόμενα τέσσερα ματς της ομάδας του, ενώ τώρα θα χάσει μόνο ένα.

Οι παίκτες του Νίκου Κεχαγιά σκέφτονται πλέον το παιχνίδι της Τετάρτης στη Βέροια και αυτοί του Νίκου Αναστόπουλου τον εντός έδρας αγώνα με τον Παναιτωλικό, της ίδιας μέρας.

Το ματς

Οι δύο ομάδες μπήκαν στο παιχνίδι με διάθεση να μην πάρουν πολλά ρίσκα, καθώς ήξεραν ότι στη θέση που βρίσκονταν ακόμα και ο ένας βαθμός είναι σημαντικός, ενώ το «τρίποντο» μπορεί να τους έδινε σημαντική ανάσα, αλλά δεν «καιγόντουσαν» όμως.

Αυτό ίσχυε κυρίως για τον Πανιώνιο, που μπήκε με αμυντικούς προσανατολισμούς στο γήπεδο και η Ξάνθη έδειξε περισσότερη διάθεση να επιτεθεί. Μάλιστα, είχε και δοκάρι στο 18’ όταν ο Ντε Γκουζμάν έπιασε ωραίο σουτ από περίπου 25 μέτρα, ενώ ο ίδιος είχε απειλήσει για πρώτη φορά στο ματς, στο 6ο λεπτό. Η ακριτική ομάδα έριξε λίγο… στροφές και ανέβηκε στο τελευταίο δεκάλεπτο, απειλώντας μετά από προσωπική προσπάθεια του Μάνταλου και σε δύο περιπτώσεις με τον Σολτάνι.

Λίγο νωρίτερα ο Πανιώνιος επισκέφθηκε για πρώτη φορά τα καρέ της Ξάνθης, με τον Γιάννου να κάνει την προβολή, ύστερα από γύρισμα του Κούρου, αλλά δεν χρειάστηκε να επέμβει ο Κυριακίδης, που μέχρι τότε ήταν… θεατής στο ματς.

Το δεύτερο ημίχρονο είχε περίπου την ίδια εικόνα. Λίγες φάσεις, με την Ξάνθη να τις δημιουργεί, καθώς ο Πανιώνιος πλησίασε και πάλι ελάχιστες φορές την περιοχή του αντίπαλου. Ωστόσο, οι παίκτες του Νίκου Κεχαγιά ήταν ελαφρώς βελτιωμένοι συγκριτικά με τα πρώτα 45 λεπτά και δικαιώθηκαν, ανοίγοντας το σκορ στο 60’ με τον Σολτάνι που πέτυχε το έκτο του γκολ σο πρωτάθλημα, ύστερα από τη σέντρα του Τριάδη, που είχε περάσει στο ματς στο δεύτερο ημίχρονο.

Δεκατρία λεπτά μετά ήρθε και το δεύτερο γκολ, με λίγη δόση τύχης. Ο Μάνταλος εκτέλεσε το φάουλ και η μπάλα κόντραρε και έφθασε στον Τριάδη, που έκανε το 2-0.

Ο Πανιώνιος έχασε τη σημαντικότερη ευκαιρία του στο ματς αμέσως μετά. Ο Κολοβός πήγε να πιάσει στον… ύπνο τους αντιπάλους του, που φαίνεται πως πανηγύριζαν ακόμη, αλλά καθυστέρησε στο τετ α τετ με τον Κυριακίδη και κέρδισε μόνο το κόρνερ από την παρέμβαση της άμυνας της Ξάνθης. Κάπου εκεί κρίθηκαν όλα και η Ξάνθη δεν δυσκολεύτηκε από εκεί και πέρα να κρατήσει το υπέρ της αποτέλεσμα.



Control-room



Ξάνθη (Κεχαγιάς) : Κυριακίδης, Παΐτο, Ντε Γκουζμάν, Γούτας, Σολάρι (80’Ράνος), Χοσέμι, Μαρέν (46’ Τριάδης), Βασιλακάκης (86'Νάκας), Μάνταλος, Σολτάνι και Μπαξεβανίδης.

Στον πάγκο οι: Τσέμα, Σουάρες, Κομεσίδης, Μπέρτος.

Πανιώνιος (Αναστόπουλος) : Ανέστης, Κούρντι, Αυλωνίτης, Λαμπρόπουλος, Κουλουχέρης, Κούρος, Παντίδος (86' Παναγιωτούδης), Καμπάνταης (74’ Λάζνικ), Κολοβός, Αραβίδης, Γιάννου.

Στον πάγκο οι: Παπαδόπουλος, Ζαχαράκης, Μπούζας, Πάνος και Σταυροαθανασόπουλος.

Γήπεδο: Πηγάδια

Διαιτητές: Γεώργιος Δασκαλόπουλος, Δημήτριος Τάτσης, Πολυχρόνης Κωσταράς

4ος Διαιτητής: Γεώργιος Κύζας





Επιμέλεια: Αποστόλης Λιβάνιος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x