Διονύσης Δεσύλλας

Ο Ζιλμπέρτο, «σημάδι» αλλαγής…

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει στο sportfm.gr για τον τεράστιο Ζιλμπέρτο Σίλβα και την αλλαγή επιπέδου και νοοτροπίας που θα φέρει στον Παναθηναϊκό, η επιστροφή του Βραζιλιάνου.

Του Διονύση Δεσύλλα
twitter@dionisis_d


Από χθες μάθατε όλες τις εξελίξεις για το θέμα της επιστροφής του Ζιλμπέρτο Σίλβα στον Παναθηναϊκό στο sportfm.gr. Πρώτα, οι δηλώσεις του υπεύθυνου επικοινωνίας του Βραζιλιάνου, Πάολο Βιλιένα, ο οποίος έκανε λόγο για λεπτομέρειες μέχρι την τελική συμφωνία. Και στη συνέχεια, η αποκάλυψη για το καθοριστικό ραντεβού του Σίλβα με τον Γιάννη Αλαφούζο πριν από λίγες ημέρες στο εξωτερικό και τη συζήτηση, στην οποία ο πρώην αμυντικός χαφ, φαίνεται πως πείστηκε να αναλάβει τη θέση του τεχνικού διευθυντή στους «πράσινους».

Πρέπει να τονιστεί, ξανά, ότι τίποτε δεν είναι τελειωμένο και επίσημο. Οι πιθανότητες, όμως, είναι υπέρ της συμφωνίας και της επιστροφής του Ζιλμπέρτο στην Ελλάδα και το «τριφύλλι».

Αν αυτό συμβεί, κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει ή, αν θέλετε, να… μαντέψει αν ο Σίλβα πετύχει στη νέα «σελίδα» που ανοίγει στη ζωή του (σ.σ πρόσφατα απέκτησε το δίπλωμα του τεχνικού διευθυντή). Ηταν σπουδαίος ποδοσφαιριστής και από τα μεγαλύτερα ονόματα που έπαιξαν στην Ελλάδα. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν είναι και «εγγύηση» για ανάλογη καριέρα ως τεχνικός διευθυντής. Όλα θα φανούν στην πορεία.

Ανεξάρτητα με το τι θα πετύχει ή όχι ο Βραζιλιάνος, η πρόσληψή του από τον Παναθηναϊκό είναι ένα πρώτο «σημάδι» αλλαγής. Αλλαγής επιπέδου και νοοτροπίας. Οι «πράσινοι» με τον Ζιλμπέρτο σε ρόλο γενικού κουμανταδόρου, πάνε να χτίσουν ξανά ευρωπαϊκό προφίλ. Αρχικά, σε επίπεδο στελεχών, με την ελπίδα όλο αυτό να μεταδοθεί και στο αγωνιστικό…

Ο Ζιλμπέρτο είναι ένας άνθρωπος με διεθνές κύρος, με γνωριμίες παντού, εμπνέει σεβασμό σε κάθε γωνιά της Ηπείρου και έχοντας την «ταυτότητα» του «τεχνικού διευθυντή στον Παναθηναϊκό», αυτομάτως όλοι βλέπουν με άλλο μάτι το «τριφύλλι». Είτε είναι ατζέντηδες, είτε ποδοσφαιριστές, είτε στελέχη της ΟΥΕΦΑ, είτε εκπρόσωποι ομάδων. Μιλάμε για έναν άνθρωπο που κάποτε ήταν αρχηγός της Εθνικής Βραζιλίας, που σε κάθε γήπεδο δεχόταν τα… respect όλων και που εύκολα συγκαταλέγεται στις μεγαλύτερες ποδοσφαιρικές προσωπικότητες των τελευταίων ετών, παγκοσμίως.

Εκτός αυτού, ο, πάντα απαιτητικός από τον εαυτό του, Ζιλμπέρτο, έχει τη «δίψα» και την όρεξη για το νέο κεφάλαιο που ανοίγει στην καριέρα του. Από τη μία θα έχει απειρία απ’ αυτή τη θέση, αλλά από την άλλη, τεράστια διάθεση για να ξεκινήσει με επιτυχία, κάτι που θα γίνει μέσω του Παναθηναϊκού. Πολύ σημαντικό το παραπάνω, ασχέτως αν κάποιοι μπορεί να το περνούν στα ψιλά…

Ο Ζιλμπέρτο (αν δεν αλλάξει κάτι και οι δυο πλευρές δεν συμφωνήσουν) θα προσπαθήσει σ’ αυτό του ξεκίνημα, να μπει δυναμικά στον χώρο των στελεχών των ποδοσφαιρικών κλαμπ, να πετύχει και παράλληλα να είναι αυτός ο οποίος θα… αναστήσει ποδοσφαιρικά τον Παναθηναϊκό. Να είναι αυτός που θα τον κάνει ξανά ομάδα με ευρωπαϊκό προφίλ και στόχους, ομάδα με περισσότερους ποδοσφαιριστές επιπέδου, ομάδα με άλλη οργάνωση απ’ ότι έχει τώρα, ομάδα που θα διεκδικήσει ξανά τους στόχους της και δεν θα μένει εκτός, σχεδόν από το καλοκαίρι. Γι’ αυτό και στην πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον Γιάννη Αλαφούζο, συζήτησε για τους στόχους και το πρότζεκτ. Ένα πρότζεκτ διαφορετικό απ’ αυτά που είχαμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια και θα που θα έχει την υπογραφή του Ζιλμπέρτο Σίλβα. Για να δούμε…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x