sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Οι δέκα πιο τρελοί πρόεδροι ποδοσφαίρου στην ιστορία!

Τη λίστα με τους δέκα πιο «τρελούς» παράγοντες της ιστορίας στον κόσμο του ποδοσφαίρου δημοσίευσε στο τελευταίο του τεύχος το περιοδικό «France Football».

Στο τελευταίο τεύχος του «France Football», εκ των άλλων, μπορεί κάποιος να δει και την κατάταξη με τους δέκα πιο «τρελούς», πιο παράξενους προέδρους στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Από τον Τζίτζι Μπεκάλι, ισχυρό άνδρα της Στεάουα Βουκουρεστίου, μέχρι τον Μαουρίτσιο Τζαμπαρίνι, εδώ και ένα μήνα πρώην ηγέτη της Παλέρμο. Ρατσιστές, μισογύνηδες, εντελώς τρελοί! Ιδού λοιπόν η ανθολογία των πιο τρελών που υπάρχουν ή υπήρξαν:

Τζίτζι Μπεκάλι (Στέαουα Βουκουρεστίου, Ρουμανία)

inner

Ρατσιστής, ομοφοβικός και εγωκεντρικός. «Είμαι όπως ο Χριστός στη γη» είχε πει μία φορά! Είχε απορίψει την άφιξη του Σιναμά Πονγκόλ στην ομάδα του επειδή είναι μαύρος! Το τραγούδι «We are the Champions» ήταν απαγορευμένο για τα μεγάφωνα του σταδίου της Στεάουα, καθώς το ερμήνευε ομοφυλόφιλος (ο Φρέντι Μέρκιουρι των Queen). Καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλάκιση για διαφθορά, προσπάθησε να το σκάσει από τη χώρα, ωστόσο συνελήφθη.

Ράζμαν Καντίροφ (Τέρεκ Γκρόζνι, Ρωσία)

inner

Ούτε αυτός αστειεύεται! Αμφιλεγόμενος πολιτικός ηγέτης της Τσετσενίας, πολλές φορές κατηγορούμενος για τις σκληρές μεθόδους του. Το 2013 επιτέθηκε σε διαιτητή χαρακτηρίζοντάς τον «πουλημένο». Το 2011 προσκάλεσε στο Γκρόζνι, πρωτεύουσα της Τσετσενίας, προσωπικότητες του παγκόσμιου ποδοσφαίρου όπως ο Μαραντόνα, ο Φίγκο, ο Μπαρέζι και ο Κοστακούρτα για τον εορτασμό της ανακατασκευής του σταδίου της πρωτεύουσας ως σύμβολο της ανακατασκευής που χρειάζεται η χώρα!

Αμπάς Μπαγιάτ (Σαρλερουά, Βέλγιο)

inner

Ένας από τους παίκτες της ομάδας που διοικεί, ο Μαξίμ Μπριλό, έγραψε στο facebook: «Σκεπτόμενος την εμπειρία μου στη Σαρλερουά, υποφέρω από την οργή αυτού του δικτάτορα»! Πολλές φορές αμφισβήτησε τις τακτικές των προπονητών της ομάδας. Όπως έχει δηλώσει άλλωστε: «Θεωρώ πως το 80% των προπονητών σήμερα, δεν είναι σε θέση να σταθούν καλά σε μία ομάδα». Άφησε τον σύλλογο το 2012.

Ιοάν Νικουλάε (Άστρα Τζούρτζου, Ρουμανία)

inner

Ακόμα ένας πρόεδρος που είχε προβλήματα με τη δικαιοσύνη. Το 2009 χρηματοδότησε παράνομα την προεκλογική καμπάνια υποψήφιου για τις προεδρικές εκλογές. Λίγο καιρό μετά μετέφερε την έδρα της Άστρα από το Πλοϊέστι στο Τζούρτζου, κοντά στα σύνορα με τη Βουλγαρία. Πρόκειται για τον τρίτο πιο πλούσιο άνδρα της χώρας με περιουσία στα 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ είναι πρώην μέλος της Σεκουριτάτε, της μυστικής αστυνομίας της Ρουμανίας κατά τη διάρκεια του κομουνιστικού καθεστώτος. Βρίσκεται υπό διερεύνηση για δημόσια κατάχρηση ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ.

Ζντράβκο Μάμιτς (Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Κροατία)

inner

Ένας αληθινός, πραγματικός τρελός! Το 1995 επιχείρησε να δολοφονήσει έναν αστυνομικό που θέλησε να του κόψει κλήση επειδή είχε παρκάρει άσχημα τη Τζάγκουάρ του! Το 2004 κατηγόρησε τον προπονητή της ομάδας του Μίροσλαβ Μπλάζεβιτς ότι έκλεψε χρήματα και απείλησε να τον σκοτώσει! Το 2006 μετά από έναν αγώνα χαιρέτησε ναζιστικά! Το 2007 μετά από αναμέτρηση με τον Άγιαξ γδύθηκε στο αεροδρόμιο! Σαν να μην έφταναν όλα αυτά συνελήφθη για απάτη και κατηγορείται για συμμετοχή σε στημένα παιχνίδια. Γι’ αυτόν όμως δεν υπάρχει θέμα καθώς «Δεν υπάρχει τίποτα κακό στο να πληρώσεις ποδοσφαιριστές μίας ομάδας για να κερδίσουν».

Βινσέντ Ταν (Κάρντιφ Σίτι, Ουαλία)

inner

1,3 δισεκατομμύρια ευρώ χάρης στα McDonald’s και το franchise στη Μαλαισία. Αργότερα το 2010 αγόρασε την Κάρντιφ και άλλαξε το σήμα της ομάδας! Το πουλί που υπήρχε έφυγε και αντικαταστάθηκε από ένα δράκο! Στη συνέχεια προσέλαβε τον ζωγράφο Άλισερ Ασπαλιάμοφ, 23 ετών, φίλο του γιου του, ως επικεφαλής του τμήματος scouting της ομάδας!

Κρίστιαν Κονσταντίν (Σιόν, Ελβετία)

inner

Ο προπονητής είναι σαν το πεπόνι υποστηρίζει ο πρόεδρος της ελβετικής ομάδας! «Εξωτερικά τον βλέπεις καλό, ανοίγοντάς το όμως εσωτερικά όλα λίγο ή πολύ έχουν την ίδια γεύση»! Κατασκοπεύει πολλούς από τους ποδοσφαιριστές του και σε έναν από αυτούς αποφάσισε να του προσλάβει ένα συνοδό μέχρι να μάθει να συμπεριφέρεται σαν ένας αληθινός παίκτης!

Τόντορ Μπάκετ (Λέφσκι Σόφιας, Βουλγαρία)

inner

Δικηγόρος, το 2006 επιτέθηκε στον διαιτητή Μάικ Ρίλεϊ χαρακτηρίζοντάς τον «Βρετανό ομοφιλόφιλο». Αυτό μετά από μία εντός έδρας ήττα της Λέφσκι με 1-3. Ο Μπάκετ εργάστηκε για λογαριασμό ενός Ρώσου ολιγάρχη για τον οποίο λίγο καιρό μετά εκδόθηκε διεθνές ένταλμα σύλληψης.

Μαουρίτσιο Τζαμπαρίνι (Παλέρμο, Ιταλία)

inner

Έφτασε στο Παλέρμο το 2002 και αποχώρησε το 2017 διότι όπως είπε «τελείωσε από ποδόσφαιρο». Πολλές ατάκες για προπονητές, 38 απολύσεις και επιστροφές τεχνικών στη Σικελία: «Ο Μπαλαρντίνι θέλει μεταγραφές; Ας μάθει να παραμένει σιωπηρός και να μιλάει στο γήπεδο! Ο Ιακίνι; Του αξίζουν κλωτσιές στον πισινό! Ο Πιόλι; Τρώω ήδη τον δεύτερο όρχι! Τον πρώτο τον έχω ήδη φάει»!

Σαμ Χαμάμ (Γουίμπλετον, Αγγλία και Κάρντιφ, Ουαλία)

inner

Άνθρωπος με επιχειρήσεις στο Λίβανο. Αρχικά ήταν στη Γουίμπλετον, μετά στη Κάρντιφ, με φήμη για τους «ιδιαίτερους» όρους που βάζει στα συμβόλαια. Το 2001 κατατέθηκε το πιο τρελό με τρεις κανόνες. Ο ποδοσφαιριστής έπρεπε να μάθει να τρώει μυαλό από αρνί! Να μάθει να τρώει όρχεις αρνιού και να διατηρεί σεξουαλικές σχέσεις με ένα κόκορα! Όταν το συμβόλαιο ολοκληρώθηκε και κατατέθηκε στην Ομοσπονδία δεν υπήρξε η παραμικρή αντίδραση..

Δημήτρης Λιαργκόβας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x