Επικαιρότητα

Οι Γερμανοί επιχειρηματίες θέλουν Grexit

Τι δείχνει νέα δημοσκόπηση της εφημερίδας Handelsblatt

Η πλειοψηφία των υψηλόβαθμων επιχειρηματικών στελεχών της Γερμανίας επιθυμεί η Ελλάδα να αποχωρήσει από την Ευρωζώνη, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που διενεργήθηκε το τελευταίο διάστημα και δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Handelsblatt.

Για τις ανάγκες του γκάλοπ ερωτήθηκαν 673 ανώτατα στελέχη των γερμανικών επιχειρήσεων και το 44% αυτών δήλωσε πως πιστεύει ότι η Ελλάδα θα πρέπει να αποχωρήσει από τη νομισματική ένωση με δική της πρωτοβουλία. Υπάρχει και ένα 13% που πιστεύει πως η Ελλάδα να εκδιωχθεί αυτομάτως από την Ευρωζώνη.

Παράλληλα, τα επιχειρηματικά στελέχη, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, θεωρούν πως ένα ενδεχόμενο Grexit δεν θα προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις ή παράπλευρες απώλειες σε άλλες χώρες της Ευρωζώνης. Υπέρ αυτής της αισιόδοξης προοπτικής τάσσεται το 79%.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, κατά τη διάρκεια της κρίσης του ευρώ (2010-2012), αρκετοί πολιτικοί και επιχειρηματίες του πυρήνα της Ευρώπης ανησυχούσαν για ένα ενδεχόμενο ντόμινο – την επίδραση που θα είχε, δηλαδή, η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρώπη και σε άλλες χώρες. Η «αφήγηση» της κρίσης, εκείνης της περιόδου, ήταν ότι μπορεί η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη να ήταν διαχειρίσιμη, αλλά δεν θα ήταν αντιστοίχως τέτοια και στην περίπτωση της Ισπανίας και της Πορτογαλίας.

Αυτή τη φορά φαίνεται πως η ανησυχία έχει, ως επί το πλείστον, εξαφανιστεί. Τούτη η κοινή πεποίθηση είχε καταγραφεί και σε μια άλλη δημοσκόπηση που είχε πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο στη Γερμανία και έδειχνε ότι το μισό των ερωτηθέντων πίστευε πως η Ελλάδα πρέπει να φύγει από τη ζώνη του ευρώ.

Πηγή:parapolitika.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x