Επικαιρότητα

Οι Ουκρανοί «ξεσηκώθηκαν» γιατί αρωματικό τουαλέτας μοιάζει με τη σημαία τους

Σωρεία αντιδράσεων προκάλεσε στην Ουκρανία η διαφήμιση αρωματικού τουαλέτας από μεγάλη γερμανική εταιρεία.

Συγκεκριμένα, το αυτοκόλλητο αρωματικό με την ονομασία «Bref Duo Stick» της γερμανικής «Henkel» εξόργισε τους Ουκρανούς τηλεθεατές, καθώς, όπως πολλοί ισχυρίζονται, το εν λόγω προϊόν μοιάζει με μικρογραφία της εθνικής τους σημαίας.

Ο γενικός διευθυντής της «Henkel» για τα απορρυπαντικά και τα προϊόντα οικιακής φροντίδας στην Ουκρανία, Τορ Μπιρόλ, ωστόσο, έσπευσε να διευκρινίσει με δηλώσεις του, στο διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο «Reuters», ότι τα χρώματα του συγκεκριμένου αρωματικού τουαλέτας δεν αποτελούν έμπνευση από τη σημαία της Ουκρανίας και ζήτησε συγγνώμη εκ μέρους της εταιρείας.

Με βάση τον Μπιρόλ, το κίτρινο χρώμα αντιστοιχεί στο άρωμα λεμονιού του αρωματικού, ενώ το μπλε συμβολίζει το νερό και την καθαριότητα.

«Λυπούμαστε πολύ αν οι πολίτες προσβλήθηκαν από τον σχεδιασμό των νέων μας προϊόντων», είπε χαρακτηριστικά ο Μπιρόλ και πρόσθεσε: «Σταματήσαμε την παραγωγή, τη διανομή και τις τηλεοπτικές διαφημίσεις (του προϊόντος)».

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί πως το «Bref Duo Stick» είχε διατεθεί στην αγορά της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης, αλλά όχι στην Ουκρανία.

Δείτε το video




Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x