sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Αραούχο, Φορτούνης, Μπρινιόλι και οι «βετεράνοι»: Οι παίκτες του Big-5 που μένουν ελεύθεροι από… σήμερα

Το sport-fm.gr παρουσιάζει τους παίκτες των οποίων τα συμβόλαια λήγουν στο τέλος της σεζόν και έχουν δικαίωμα υπογραφής σε άλλη ομάδα ως ελεύθεροι.

Βρισκόμαστε στα μέσα της σεζόν, όμως πολλοί από τους συλλόγους φροντίζουν να καταστρώνουν τα πλάνα τους για την επόμενη, ώστε να είναι έτοιμοι και να μην βρεθούν θύματα εκπλήξεων, με αποχωρήσεις ποδοσφαιριστών που έχουν στα βασικά τους πλάνα και αποδεδειγμένα έχουν προσφορά.

Από την 1η Ιανουαρίου, όσων παικτών τα συμβόλαια λήγουν το ερχόμενο καλοκαίρι, έχουν δικαίωμα υπογραφής σε άλλη ομάδα, αν δεν έχουν αίσιο τέλος οι συζητήσεις με τις διοικήσεις των ομάδων τους, που θα επιχειρήσουν να τους κρατήσουν με νέα συμβόλαια.

Όπως θα διαπιστώσετε στο κείμενο του sport-fm.gr το μεγαλύτερο πρόβλημα παρατηρείται στον Ολυμπιακό, όπου πέρα από τους πολλούς δανεικούς που αναμένεται να αποχωρήσουν στο τέλος της σεζόν, υπάρχουν και πολλοί παίκτες που έχουν σημαντική θέση στο «ερυθρόλευκο» ρόστερ και μένουν ελεύθεροι με τη λήξη της σεζόν.

Οι περιπτώσεις που ξεχωρίζουν και απαιτούν προσοχή, μην τυχόν και υπάρξει κάποια αποχώρηση-έκπληξη, είναι ο Κώστας Φορτούνης, ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης, ο Γιώργος Μασούρας, ο Μαντί Καμαρά και ο Ελ Καμπί που τώρα έχει ενσωματωθεί στο Μαρόκο και έχει βλέψεις για τον τελικό του Κόπα Άφρικα, είναι σε καλή ηλικία (30 ετών) και μπορεί να προσελκύσει το ενδιαφέρον «μνηστήρων» με την απόδοσή του.

Οι παίκτες του Big-5 που μένουν ελεύθεροι από… σήμερα

Ο δανεικός Ντανιέλ Ποντένσε, αν παρουσιάσει ξανά το καλό πρόσωπό του, ίσως γίνει κουβέντα για την παραμονή του από τη Γουλβς, αφού αποδεδειγμένα μπορεί να βάλει το «αλατοπίπερο» στο παιχνίδι των Πειραιωτών.

Στην ΑΕΚ το Νο1 ζήτημα αφορά το μέλλον του Σέρχιο Αραούχο, ο οποίος αυτή την περίοδο ταλαιπωρείται από έναν (ακόμα) τραυματισμό, που στερεί ένα πολύτιμο όπλο από τη φαρέτρα του Ματίας Αλμέιδα. Το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου, η διοίκηση της «Ένωσης» φρόντισε να προσφέρει νέα συμβόλαια σε δύο ξεχωριστούς παίκτες. Τον Πέτρο Μάνταλο, ο οποίος διανύει τη 10 σερί σεζόν του με τα κιτρινόμαυρα, και υπέγραψε μέχρι το καλοκαίρι του 2026.

Οι παίκτες του Big-5 που μένουν ελεύθεροι από… σήμερα

Από την πλευρά του, ο Ντομαγκόι Βίντα υπέγραψε έως το καλοκαίρι του 2025, ως η ηγετική παρουσία στα μετόπισθεν του «Δικεφάλου». Μένει να φανεί τι θα γίνει με παίκτες όπως ο Τζιμπρίλ Σιντιμπέ (31 ετών), αλλά και με τους Ιρανούς Μοχαμάντι (30 ετών)-Χατζισαφί (33 ετών) και τον Ραντόνια, ο οποίος δεν έχει πάρει μέχρι τώρα τις ευκαιρίες που περίμενε, για να αποδείξει όσα έχουν ειπωθεί για εκείνον.

Στον Άρη, εντωμεταξύ, έχει ξεκινήσει η σχετική προεργασία, με τους πρώτους που μιλούν με τη διοίκηση να είναι ο Κουέστα, που αν παραμείνει θα γίνει ο μακροβιότερος ξένος παίκτης στην ιστορία του συλλόγου, μετά τον Νάτσο Γκαρσία που συμπλήρωσε επταετία (2005-2012) στους «κίτρινους». Οι πρώτες επαφές, όμως, έχουν γίνει και με τον Φαμπιάνο, όμως παρατηρείται διαφορά στο οικονομικό αλλά και στη χρονική διάρκεια της νέας σύμβασης. Λούκας Ρουπ και Τζόναθαν Μενέντες, είναι οι δύο παίκτες που ενδέχεται να έχουν επαφές για το μέλλον τους.

Οι παίκτες του Big-5 που μένουν ελεύθεροι από… σήμερα

Στον Παναθηναϊκό, ο πρώτος ποδοσφαιριστής με τον οποίο ενδεχομένως να υπάρξουν εξελίξεις είναι ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι, ο οποίος παρά τις κακές εμφανίσεις παραμένει μία αξιόλογη μονάδα στο «πράσινο» σύνολο. Ξεχωριστές περιπτώσεις, όμως, αποτελούν ο Σεμπαστιάν Παλάσιος, ο Μπερνάρ και ο Γεντβάι, ο οποίος αν και δανεικός υπάρχει οψιόν αγοράς από τη Λοκομοτίβ Μόσχας. Ο Ζέκα, από τη μεριά του, αναμένεται να συνεχίσει στην ομάδα και από άλλο πόστο, αν πάρει την απόφαση να κρεμάσει τα παπούτσια του στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου.

Οι παίκτες του Big-5 που μένουν ελεύθεροι από… σήμερα

Τέλος, στον ΠΑΟΚ τα πράγματα δείχνουν πως μπαίνουν σε μία σειρά, ύστερα από την παραμονή του Ραζβάν Λουτσέσκου στην τεχνική ηγεσία της ομάδας. Όπως είπε και ο Ιβάν Σαββίδης στην τελευταία επικοινωνία του με το ποδοσφαιρικό τμήμα, ο Ρουμάνος τεχνικός είναι ο «μαέστρος» και εκείνος ουσιαστικά έχει τον πρώτο και το τελευταίο λόγο για το σύνολο που θέλει να έχει στη διάθεσή.

Οι παίκτες του Big-5 που μένουν ελεύθεροι από… σήμερα

Από την αρχή της σεζόν, εκείνος που ξεχώρισε στον «Δικέφαλο του Βορρά» ήταν ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς, ο οποίος έμενε ελεύθερος το καλοκαίρι και η διοίκηση φρόντισε να τον δέσει με νέο πολυετές συμβόλαιο. Το ίδιο έγινε και με τον Ντόμινικ Κοτάρσκι, ο οποίος θα υπερασπίζεται την «ασπρόμαυρη» εστία (καλώς εχόντων των πραγμάτων) μέχρι το 2028.

Τόμας Μουργκ και Στέφαν Σβαμπ είναι από τους παίκτες που έχουν ξεχωρίσει τη φετινή σεζόν στον «Δικέφαλο του Βορρά», με τον πρώτο Αυστριακό από εκεί που ήταν εξαφανισμένος να είναι ο δεύτερος σκόρερ της ομάδας φέτος (μετά τον Ζίβκοβιτς) και τον δεύτερο να είναι από τις κώλωνες στη μεσαία γραμμή της ομάδας.

Οι παίκτες του Big-5 που μένουν ελεύθεροι από… σήμερα

Ξεχωριστές περιπτώσεις αποτελούν οι… Βετεράνοι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ, ο Τάισον και ο Αντρέ Βιεϊρίνια, με τον πρώτο να έχει ξεκινήσει η κουβέντα για την παραμονή του για τουλάχιστον έναν ρόλο, ενώ ο εμβληματικός αρχηγός μπορεί να αποχωρήσει από την ενεργό δράση, παίρνοντας θέση μέσα στο ποδοσφαιρικό τμήμα.

Οι παίκτες του Big-5 που μένουν ελεύθεροι από… σήμερα

Ακολουθούν αναλυτικά οι λίστες με τους ποδοσφαιριστές που μένουν ελεύθεροι από το Big-5 του ελληνικού ποδοσφαίρου

ΑΕΚ

Σέρχιο Αραούχο, 31 ετών
Τζιμπρίλ Σιντιμπέ, 31 ετών
Αλεξάντερ Κάλενς (δανεικός με οψιόν αγοράς), 31 ετών
Μιλάντ Μοχαμαντί, 30 ετών
Εχσάν Χατζισαφί, 33 ετών
Τομ Φαν Βέερτ, 33 ετών
Νορντίν Άμραμπατ, 36 ετών
Βένταντ Ραντόνια, 22 ετών
Παναγιώτης Γκίνης, 24 ετών
Γιώργος Θεοχάρης, 21 ετών

Άρης

Σάπι Σουλεϊμάνοφ (δανεικός με οψιόν αγοράς), 24 ετών
Ντέιβιντ Μόμπεργκ Κάρλσον, 29 ετών
Τζόναθαν Μενέντες, 29 ετών
Φαμπιάνο, 32 ετών
Λούκας Ρουπ, 32 ετών
Σεκ Ντουκουρέ, 31 ετών
Χουλιάν Κουέστα, 32 ετών
Λευτέρης Χουτεσιώτης, 29 ετών
Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, 37 ετών
Γιώργος Δεληζήσης, 36 ετών

Ολυμπιακός

Ντάνιελ Ποντένσε (δανεικός με οψιόν αγοράς), 28 ετών
Μαντί Καμαρά, 26 ετών
Γιώργος Μασούρας, 29 ετών
Ομάρ Ρίτσαρντς (δανεικός), 25 ετών
Αγιούμπ Ελ Καμπί, 30 ετών
Κώστας Φορτούνης, 31 ετών
Όλα Σομπάκεν (δανεικός με οψιόν αγοράς), 25 ετών
Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος (δανεικός), 22 ετών
Τζάκσον Πορόσο (δανεικός με οψιόν αγοράς), 23 ετών
Νικολάς Φρέιρε (δανεικός με οψιόν αγοράς), 29
Ζοάο Καρβάλιο, 26 ετών
Κωνσταντίνος Τζολάκης, 26 ετών
Στέφαν Γιόβετιτς, 34 ετών
Αλέξανδρος Πασχαλάκης, 34 ετών
Μάριος Βρουσάι, 25 ετών
Βιθέντε Ιμπόρα, 35 ετών
Γιουσέφ Ελ Αραμπί, 36 ετών
Κίνι, 34 ετών

Παναθηναϊκός

Σεμπαστιάν Παλάσιος, 31 ετών
Μπερνάρ, 31 ετών
Τιν Γεντβάι (δανεικός με οψιόν αγοράς), 28 ετών
Αλμπέρτο Μπρινιόλι, 32 ετών
Γιάννης Κώτσιρας, 31 ετών
Χουάνκαρ, 33 ετών
Ζέκα, 35 ετών

ΠΑΟΚ

Μάρκος Αντόνιο (δανεικός με οψιόν αγοράς), 23 ετών
Σουαλιχό Μεϊτέ (δανεικός με οψιόν αγοράς), 29 ετών
Τόμας Κεντζιόρα (δανεικός), 29 ετών
Μπράντον Τόμας, 28 ετών
Στέφαν Σβαμπ, 33 ετών
Τάισον, 35 ετών
Γιώργος Βρακάς, 22 ετών
Βιεϊρίνια, 37 ετών
Ζίβκο Ζίβκοβιτς, 34 ετών

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x