Για πρώτη φορά η διοργάνωση θα διεξαχθεί σε δύο χώρες λόγω μεγάλης συμμετοχής, αφού θα λάβουν μέρος περισσότεροι από 500 αθλητές από 25 χώρες. Ετσι, από τις 17 Οκτωβρίου μέχρι της 20 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί στη Λειψία της Γερμανίας και από τις 24/10 έως τις 27/10 στο Λίμερικ της Ιρλανδίας.

Τρεις σύλλογοι από την Ελλάδα στέλνουν επτά αθλητές. Το Tromaras Sports Club θα πάει στην Ιρλανδία με τους Κώστα Τρομάρα, ο οποίος θα αγωνισθεί στην κατηγορία Classic Raw Open -125κ., τον Γιώργο Περιβολάρη που θα αγωνισθεί στην κατηγορία Classic Raw Master 1 -90k. και τον Δημήτρη Μερτίκα στην κατηγορία Classic Raw Junior -75k.

Στη Γερμανία θα αγωνισθούν για το Dynamic Sports Club οι Πάρης Μητρόπουλος στην κατηγορία Single Ply Open -100k. και Μαρία Πηγή Ψαρράκη Classic Raw Open -67,5κ., ενώ ο ΣΔΑ Νεστόριος θα συμμετάσχει με τους Νάσο Λιούρα Single Ply Open -125k. και Μαίρη Τσίμπη Single Ply Open & Master 1 -56k. Επίσης, στη Γερμανία θα λάβει μέρος και ο Παντελής Σαπουνάκης στην κατηγορία Single Ply Open -125k.

Απαντες οι αθλητές συγκεντρώνουν μεγάλες πιθανότητες για μετάλλιο, ενώ στοχεύουν και σε κατάρριψη ρεκόρ της συγκεκριμένης Ομοσπονδίας.