Βαγγέλης Νεραντζιάς

Όλοι για τον Τσάβι!

Ο Παναθηναϊκός που σε πείθει κάθε εβδομάδα και περισσότερο και τα καλύτερα που ξαναέρχονται…. Γράφει ο Βαγγέλης Νεραντζιάς

Μπορεί η νίκη και η κατά διαστήματα εντυπωσιακή εμφάνιση του τριφυλλιού να ήρθε απέναντι στην προβληματική Αρμάνι, ωστόσο, οι πράσινοι έστειλαν από το Μιλάνο ένα ακόμη μήνυμα επιβεβαίωσης.

Ο Παναθηναϊκός γίνεται μέρα με τη μέρα ομάδα και δείχνει όλο και περισσότερο ότι φέτος έχει ψηλό ταβάνι. Ο Μάικ Τζέιμς βρίσκει τον εαυτό του μέσα από τη σωστή διαχείριση του Τσάβι Πασκουάλ για την περίπτωση του. Τόσο αγωνιστικά, όσο και στο ψυχολογικό κομμάτι, που είναι σημαντικό για τον Αμερικανό γκαρντ o Καταλανός το χειρίζεται άψογα.

Ο Τζέιμς «κουμπώνει» την κατάλληλη στιγμή με τον Καλάθη, ο οποίος είναι στα καλύτερα του. Είναι εξωπραγματικά γρήγορο το δίδυμο των πράσινων δημιουργών και δύσκολα αντιμετωπίσιμο από κάθε αντίπαλο. Ο Τζειμς όσο γρήγορα τρέχει, τόσο γρήγορα φρενάρει και εκθέτει αντιπάλους. Αν σταθεροποιηθεί σε αυτά τα στάνταρ ανεβάζει επίπεδο τον Παναθηναϊκό.

Είναι άδικο όμως να στεκόμαστε σε έναν παίκτη, τη στιγμή που η ομάδα βγάζει ολοένα και περισσότερους πρωταγωνιστές και αποκτά σταθερές στο παιχνίδι της, τόσο σε άμυνα, όσο και σε επίθεση. Βγάζει μάτι η αυτοπεποίθηση και η θέληση που δείχνουν όλοι οι παίκτες για να νικήσουν.

Ο Παναθηναϊκός που βλέπουμε είναι πλέον «έργο» Πασκουάλ, ο οποίος δείχνει με το καλημέρα ότι έχει το ειδικό βάρος να διαχειριστεί και έξω-αγωνιστικά την ομάδα. Δεν είναι λίγο αυτό, αν αναλογιστούμε ότι μετά τον Ζοτς είναι πρώτος που έχει όλες τις προδιαγραφές να στεριώσει στον πράσινο πάγκο. Ο Ισπανός τεχνικός βρίσκει σιγά σιγά ρόλο σε όλους τους παίκτες, οι οποίοι προσαρμόζονται, ανταποδίδουν και γίνονται όλοι χρήσιμοι για το σύνολο.

Όσον αφορά τον Τζεντίλε θα πρέπει να ξεκαθαριστεί ότι ο Παναθηναϊκός δεν τον απέκτησε για να στηρίξει όλο το παιχνίδι πάνω του στην παρούσα φάση. Το τριφύλλι δεν είναι Αρμάνι, αν ο Ιταλός δέσει με την ομάδα, βάλει μπροστά το «όλοι» και επιβεβαιώσει το πλούσιο ταλέντο του, τότε μπορεί να αποτελέσει μια χρυσή επιλογή. Όπως και να έχει, οι πράσινοι έχουν τη μοναδική ευκαιρία να «δοκιμάσουν» τον Αλεσάντρο ως το καλοκαίρι, ενώ ο ίδιος ήρθε η ώρα να αποδείξει ότι μπορεί να ωριμάσει και να πρωταγωνιστήσει στο τοπ επίπεδο, γιατί η ομάδα του Μιλάνου δεν ανήκει εκεί εδώ και χρόνια.

Η φιλοσοφία του νέου Παναθηναϊκού είναι άλλωστε ξεκάθαρη και ο Τζεντίλε δεν αποτελεί εξαίρεση. Άπαντες στο ρόστερ είναι χρήσιμοι για τον προπονητή και την ομάδα, ενώ όλοι οι παίκτες παίζουν και για τον Τσάβι! Κοινώς τα καλύτερα ξαναέρχονται…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x