Άρης Ασβεστάς

Όλοι τους έδωσαν επανειλημμένως εξετάσεις και απέτυχαν παταγωδώς!

Ουδείς χαίρεται για την εικόνα των άδειων καθισμάτων που θα αντικρίσουμε στον τελικό του Σαββάτου, αλλά ποιον από τους εμπλεκόμενους να εμπιστευτείς; Γράφει ο Άρης Ασβεστάς.

Τα πολλά λόγια είναι φτώχια: Και ο φετινός τελικός, όπως ο περσινός, όπως ο προπέρσινος και όπως ο παρα-προπέρσινος, θα είναι ένα ποδοσφαιρικό μόρφωμα εντελώς αντι-τουριστικό, που όσο ωραία μπάλα και να παιχτεί στο χορτάρι, θα αποτελεί ξεκάθαρη δυσφήμιση για το ποδοσφαιρικό προϊόν που παράγουμε ή που φιλοδοξούμε μια μέρα να παράξουμε.

Ποδοσφαιρική γιορτή χωρίς κόσμο στις κερκίδες, δεν υπάρχει. Πόσω μάλλον όταν μιλάμε για έναν τελικό Κυπέλλου.

Κατά συνέπεια έχουμε μια απόφαση για κεκλεισμένων των θυρών που εξ ορισμού δεν γίνεται να σου αρέσει και να χαίρεσαι με αυτήν.

Ειδικά όταν υπάρχει το παρελθόν των τριών τελευταίων τελικών: Άπαντες οι εμπλεκόμενοι, όφειλαν να έχουν μάθει από τα λάθη τους, να έχουν πάρει τα κατάλληλα μέτρα (όχι τώρα, αλλά να το δούλευαν όλη τη χρονιά) και να έχουν πλέον δημιουργήσει τις συνθήκες για κάτι καλύτερο, δηλαδή έναν ασφαλή τελικό σε γεμάτο γήπεδο.

Αντίθετα, δεν έκαναν απολύτως τίποτα. Όλοι τους.

Κι έτσι φτάσαμε στο σήμερα, όπου υπάρχει μια πραγματικότητα για την οποία δεν γίνεται να εθελοτυφλούμε:

Και οι οπαδοί και οι ΠΑΕ και η ΕΠΟ και η αστυνομία και η πολιτεία, άπαντες έχουν δώσει επανειλημμένως εξετάσεις και έχουν αποτύχει παταγωδώς! Έχουν παραδώσει λευκή κόλλα!

Μια πολύ μεγάλη μερίδα των οπαδών στους τελικούς, πάνε σχεδόν αποκλειστικά και μόνο για να προκαλέσουν επεισόδια και δέρνονται κανα-δυο μέρες. Οι λίγοι νορμάλ, φεύγουν άρον-άρον, όπως έγινε και στο Πανθεσσαλικό αλλά και πέρσι. Το ίδιο θα έκαναν και φέτος…

Οι ΠΑΕ από την πλευρά τους, λένε μονίμως ψέματα ότι θα προσέξουν το πού θα πάνε εισιτήρια, ενώ αυτά καταλήγουν πάντα στον Μπάμπη τον σουγιά και στον Μήτσο τον τσιμπίδα!

Η αστυνομία, όχι απλά δεν παίρνει ΠΟΤΕ κανένα πραγματικό μέτρο, όχι απλά είναι της πλάκας κάθε επιχειρησιακό σχέδιο που εκπονεί, αλλά δεν πράττει ούτε το στοιχειώδες: Σωματικό έλεγχο κατά την είσοδο των οπαδών! Όλοι μπαίνουν… αέρας, χωρίς να τους ελέγξει κανείς! Υπάρχουν εκατοντάδες τέτοιες μαρτυρίες στους δύο τελευταίους τελικούς…

Η ΕΠΟ μας έχει αποδείξει ότι δεν μπορεί να διοργανώσει σοβαρό αγώνα. Ό,τι και να κάνει, θα υπάρξουν παρατράγουδα. Άλλωστε, σχεδόν για όλα τα ζητήματα δηλώνει αναρμόδια και ρίχνει το μπαλάκι στους υπόλοιπους εμπλεκόμενους.

Το Υπουργείο Αθλητισμού έχει επίσης ευθύνη. Ακόμα και αν έχει καλή πρόθεση, δεν βρίσκει ποτέ συμπαράσταση από τις ΠΑΕ και την αστυνομία και τα 4 τελευταία χρόνια έχει καταλήξει δύο φορές στην εύκολη λύση του άδειου γηπέδου, αντί να ασκήσει ασφυκτική πίεση προς πάσα κατεύθυνση για ανάληψη ευθυνών. Ο Βασιλειάδης δε, έχει χρεωθεί και την χειρότερη επιλογή όλων των εποχών, το παντελώς ακατάλληλο Πανθεσσαλικό Στάδιο το 2017. Αν και γνωρίζουμε καλά ότι δεν ήταν δική του απόφαση, αλλά του την επέβαλλαν άλλα κυβερνητικά στελέχη, μετά από πίεση των ομάδων και της ΕΠΟ. Όμως δεν έπρεπε ποτέ να αποδεχτεί εκείνο το έγκλημα. Και το ξέρει…

Θα κατηγορηθώ ως κινδυνολόγος αλλά βάζω και ένα στοίχημα που θα χαρώ στο τέλος να χάσω:

Ακόμα και στον τελικό του Σαββάτου που θα διεξαχθεί χωρίς κόσμο, θα γίνουν επεισόδια! Όπως το 2016, όπου με 100-200 άτομα που υπήρχαν στο ΟΑΚΑ, υπήρξαν πάλι εντάσεις!

Ήδη ακούμε κάτι απίθανα, αδιανόητα! Ότι θα δοθούν τουλάχιστον 500 προσκλήσεις στην κάθε ομάδα!!

Καταλαβαίνετε πού θα δοθούν ή τέλοσπάντων ποιοι θα επιδιώξουν να τις καρπωθούν…

Ελπίζω να μην γίνει τέτοιο έγκλημα και ότι συνολικά ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και ΕΠΟ θα μοιραστούν τριψήφιο αριθμό προσκλήσεων. Και αυτές, να δοθούν σε χορηγούς και σε ακριβά διαρκείας των δύο ΠΑΕ.

Είναι πραγματικά θλιβερό, αλλά σε αυτό το κράτος, με αυτόν τον ποδοσφαιρικό πολιτισμό, λες… ο Θεός να βάλει το χέρι του, ακόμα και αν αφορά έναν αγώνα κεκλεισμένων των θυρών!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x