Ολυμπιακοί Αγώνες 2024

Επίσημο: Οι ΗΠΑ με… εξωγήινο ρόστερ στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Η δωδεκάδα-«φωτιά» των ΗΠΑ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού είναι επίσημα. Λεμπρόν, Κάρι, Ντουράντ, Λέοναρντ, Τέιτουμ και Εμπίντ, μεταξύ άλλων στο ρόστερ.

Ένα ρόστερ εφάμιλλο των δύο πρώτων Dream Team, αν όχι και καλύτερο σε βάθος δωδεκάδας, ανακοίνωσε η ομοσπονδία μπάσκετ των ΗΠΑ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Ο Στιβ Κερ θα έχει στη διάθεσή του μια πλειάδα αστέρων, που έχουν εμφανιστεί συνολικά 11 φορές σε Ολυμπιακούς Αγώνες και έχουν κατακτήσει δέκα χρυσά μετάλλια στη διοργάνωση, όπως επίσης και τρεις φορές το Παγκόσμιο Κύπελλο. Συνολικά το ρόστερ έχει 12 All Star παίκτες, τέσσερις MVP και έξι πρωταθλητές του MVP.

Αναλυτικά το ρόστερ: Στεφ Κάρι (Γουόριορς), Λεμπρόν Τζέιμς (Λέικερς), Κέβιν Ντουράντ (Σανς), Κογουάι Λέοναρντ (Κλίπερς), Τζέισον Τέιτουμ (Σέλτικς), Ντέβιν Μπούκερ (Σανς), Τζοέλ Εμπίντ (Σίξερς), Ταϊρίς Χαλιμπέρτον (Πέισερς), Άντονι Έντουαρντς (Τίμπεργουλβς), Τζρου Χόλιντεϊ (Σέλτικς), Μπαμ Αντεμπάγιο (Χιτ) και Άντονι Ντέιβις (Λέικερς).

Η Team USA, που είχε πάρει το χρυσό μετάλλιο στο Τόκιο στην τελευταία διοργάνωση, θα αντιμετωπίσει στον όμιλο τη Σερβία, το Νότιο Σουδάν και την ομάδα που θα προκύψει από το Προολυμπιακό Τουρνουά του Πουέρτο Ρίκο. Στον πάγκο της ομάδας θα είναι ο Στιβ Κερ.

Το Ολυμπιακό Τουρνουά Μπάσκετ θα γίνει 27 Ιουλίου με 10 Αυγούστου. Η φάση των ομίλων θα γίνει στο «Πιέρ Μορουά» της Λιλ και οι νοκ άουτ φάσεις θα διεξαχθούν στο «Παλέ Ντε Μπερσί» του Παρισιού.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x