Γιώργος Χελάκης

Όπως τα είπε ο Καρνέζης

Ο Γιώργος Χελάκης γράφει στο sport-fm.gr για την επαναφορά της παλιάς συνταγής στην Εθνική, αλλά και για τους αμυντικούς που μπορεί να δώσουν τη λύση και επιθετικά κόντρα στην Ουγγαρία.

Έχει πια γράψει κάμποσα χιλιόμετρα με τη φανέλα της Εθνικής ομάδας, ο Ορέστης Καρνέζης. Όχι τόσα όσο πολλοί άλλοι, αρκετά ωστόσο για να ξέρει που υποφέρουμε ως ομάδα και πού έχουμε κάποια δυνατά σημεία. Μιλώντας λοιπόν στην «SportDay» και στον Δημήτρη Ευαγγελάτο ήταν σαφής. Πρώτα η άμυνα είπε. Να μην το φάμε και στη συνέχεια θα βρούμε τρόπο να το βάλουμε. Αυτή είναι η αλήθεια και ας ξεχάστηκε επί Ρανιέρι. Το θέμα είναι να μην υπάρξει αιφνιδιασμός. Τόσα χρόνια με το στανιό κερδίζαμε. Δεν το τρώγαμε πίσω και κουτσά-στραβά βάζαμε ένα-δύο μπροστά και πηγαίναμε παρακάτω. Δηλαδή σε EURO και Μουντιάλ.

Ο Ρανιέρι με αφέλεια -την οποία εκ υστέρων διαπιστώσαμε- θέλησε να αλλάξει νοοτροπία και τακτική. Ζήτησε επίθεση, κατοχή, ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας. Πέτυχε μια τρύπα στο νερό και τώρα κινδυνεύουμε να γίνουμε περίγελος της ποδοσφαιρικής Ευρώπης, αποκλειόμενοι από ομάδες που ήταν τριάντα και σαράντα θέσεις πιο κάτω από εμάς στην κατάταξη της FIFA.

Ο Μαρκαριάν λοιπόν δεν έχει περιθώρια με μια σκάρτη εβδομάδα προπόνησης να μάθει στους παίκτες νέα κόλπα. Αναγκαστικά θα… επαναφέρει τα παλιά. Σωστή άμυνα, ελάχιστοι κενοί χώροι και κόντρα επίθεση.

Όλες οι γραμμές της Εθνικής χτυπήθηκαν από τραυματισμούς και απώλειες της τελευταίας στιγμής. Λιγότερο η άμυνα που έχασε μόνον τον Χολέμπα, εδώ γενικά μπορούμε να μιλήσουμε και για ενίσχυση με την επιστροφή του Κυριάκου Παπαδόπουλου. Η άμυνα λοιπόν μπορεί να δώσει τη λύση. Όχι μόνο γιατί θα κρατήσει τα μπόσικα, αλλά και γιατί στις στημένες φάσεις της επίθεσης τα «μαστόρια» του αέρα (Κυριάκος, Τοροσίδης, Μανωλάς, Σωκράτης) μπορούν να τη στείλουν στο πλεχτό και να πάρουμε τη νίκη. Έργο, γνωστό και χιλιοπαιγμένο από το 2004 κι εντεύθεν. Χαλάει κανέναν να το ξαναδούμε.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x