Europa League

Όρθιος και Παναθηναϊκός!

Ανατρέποντας τα σε βάρος του προγνωστικά, ο άριστα στημένος από τον Αναστασίου Παναθηναϊκός πήρε το 1-1 από την Αϊντχόφεν και όσο ζει… ελπίζει σε πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League.

Εφαρμόζοντας εξαιρετική τακτική και δείχνοντας σωστά αντανακλαστικά με αλλαγές σε πρόσωπα και σχήματα στο κατάλληλο τάιμινγκ (κάτι που φυσικά πιστώνεται στον Αναστασίου), ο Παναθηναϊκός πήρε 1-1 και βαθμό από την Αϊντχόφεν μέσα στην Ολλανδία.

Με οργανωμένη άμυνα οι «πράσινοι» δεν κινδύνεψαν όσο θα περίμενε κανείς από τον αντίπαλό τους και όταν χρειάστηκε να αντιδράσουν μετά το γκολ του Ντεπάι στο 44’, ανέβηκαν, διεκδίκησαν και τελικά πήραν με το τέρμα του πολύ καλού Καρέλη, που είχε περάσει από τον πάγκο, το καλύτερο δυνατό. Εξαιρετικός και ο Σίλντενφελντ για το «τριφύλλι» που την επόμενη αγωνιστική υποδέχεται την ομάδα του Κοκού σε ματς-τελικό.

Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία του 5ου ομίλου

Εστορίλ-Ντιναμό Μόσχας 1-2
Αϊντχόφεν-Παναθηναϊκός 1-1

Ντινάμο Μόσχας 9
Αϊντχόφεν 4
Εστορίλ 3
Παναθηναϊκός 1

Η επόμενη αγωνιστική
Ντιναμό Μόσχας-Εστορίλ
Παναθηναϊκός-Αϊντχόφεν

Το ματς

Στη συνέντευξη Τύπου που προηγήθηκε του αγώνα ο Γιάννης Αναστασίου είχε τονίσει πως ο Παναθηναϊκός ήθελε τη νίκη απέναντι στην Αϊντχόφεν. Βέβαια, αυτό σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να μεταφραστεί σε μια εικόνα αγώνα που θα είχε τους «πράσινους» σε ρόλο οδηγού. Σταθμίζοντας τη δυναμικότητα και την αγωνιστική κατάσταση των δύο ομάδων, ο τεχνικός του «τριφυλλιού» έπραξε το αυτονόητο. Θωράκισε άμυνα και κέντρο και προτίμησε για την επίθεση παίκτες ειδικευμένους στον… κλεφτοπόλεμο.

Παρά τα κάποια κενά που υπήρξαν, στο ανασταλτικό κομμάτι οι παίκτες του Αναστασίου τα πήγαν καλά, μη επιτρέποντας στους Ολλανδούς να βγάλουν φάσεις και επί της ουσίας ο Στιλ απειλήθηκε μόνο μια φορά και αυτήν από απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ντεπάι που βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι.

Το πρόβλημα του Παναθηναϊκού ήταν στο τρανζίσιον και την αδυναμία που έδειξε στο να μεταφερθεί γρήγορα η μπάλα μπροστά ώστε να πιάσει στον ύπνο τους Ολλανδούς σε κάποια αντεπίθεση. Οι απομονωμένοι προωθημένοι έμεναν εκτός παιχνιδιού, ενώ το «τριφύλλι» μόλις μια φορά μπόρεσε να αναπτυχθεί κρατώντας την κατοχή οργανωμένα και –δυστυχώς- αυτό του γύρισε μπούμερανγκ και μάλιστα στο χειρότερο δυνατό χρονικό σημείο. Ένα λεπτό πριν το τέλος του ημιχρόνου η Αϊντχόφεν κατάφερε με μόλις δύο πάσες να περάσει την μπάλα από τη μία περιοχή στην άλλη και ο Ντεπάι (αποδέκτης καταπληκτικής κάθετης που πέρασε ξυστά από Κουτρουμπή-Σίλντενφελντ από τον Ντε Γιονγκ) πέρασε και τον τερματοφύλακα και έκανε το 1-0.

inner

Μετά το 60’ και βλέποντας πως το ματς κινούνταν στο ίδιο τέμπο, ο Αναστασίου έριξε στη μάχη τον Καρέλη με την ελπίδα πως ο Κλωναρίδης θα έβρισκε ένα στήριγμα και ο Παναθηναϊκός ένα γκολ. Από εκείνο το σημείο και μετά εμφανίστηκαν σημεία ζωής και στην επιθετική γραμμή που –δυστυχώς- εκφράστηκαν με βεβιασμένα (και άστοχα) σουτ, με κυριότερο εκείνο του Ατζαγκούν στο 63’.

Αναμφισβήτητα η εικόνα των «πρασίνων» στο δεύτερο ημίχρονο ήταν σαφώς καλύτερη και μια ήττα θα ήταν σαφώς ένα άδικο αποτέλεσμα. Ευτυχώς, αυτή η αδικία δεν έγινε. Ένας παίκτης που έχει ακούσει πολλά, ο Μλάντεν Πέτριτς που μπήκε και αυτός στο ματς, έδωσε ακόμη μεγαλύτερη αγωνιστική ισορροπία και δύναμη πυρός μπροστά κι ένας άλλος, ο Καρέλης, αποδείχτηκε «χρυσή αλλαγή».

inner

Το γκολ του Έλληνα επιθετικού στο 87’ αποτέλεσε δικαίωση τόσο για τον ίδιο, όσο και για την ομάδα που πήρε αυτό που άξιζε, αλλά και τον Αναστασίου που ρίσκαρε όταν έπρεπε και επιστρέφει την Ελλάδα με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ένα βαθμό που κρατά τον Παναθηναϊκό ζωντανό στη μάχη της πρόκρισης και παράλληλα (μαζί με την εμφάνιση) θυμίζει κάτι από αυτό που σημαίνει διαχρονικά «τριφύλλι» στην Ευρώπη.

Παρακολουθήσατε το ματς από το control room του sport-fm.gr



Οι συνθέσεις των ομάδων:

Αϊντχόφεν: Πάσβερ, Ρέκικ, Μπρούμα, Βίλεμς, Μπρένετ, Χέντριξ, Μαχερ, Γκουαρδάδο, Ντεπάι (67’ Γιόζεφζον), Ντε Γιονγκ, Ναρσινγκ (75’ Ριτζμάιερ).

Στον πάγκο: Ζουτ, Ισμάτ-Μιρίν, Αρίας, Φλουτ, Λοκάντια.

Παναθηναϊκός: Στιλ, Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο, Σίλντενφελντ, Κλωναρίδης (75’ Πέτριτς), Ζέκα, Δώνης, Μπούι, Ντίνας (24’ Ατζαγκούν), Πράνιτς (60’ Καρέλης).

Στον πάγκο: Κοτσόλης, Χουχούμης, Μπούρμπος, Λάγος.

Νικόλας Ακτύπης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x