Κώστας Νικολακόπουλος

Όταν δεν έχεις ομάδα και Φορτούνη, τι κάνεις;

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο sport-fm.gr την αντιμετώπιση κάποιων απέναντι στον Ολυμπιακό, βλέποντας ότι «έχει και πιο πίσω»…

***Χθες έπαιξαν στο Καραϊσκάκη ο Ολυμπιακός, η ομάδα που εδώ και πολλά χρόνια εκπροσωπεί καλύτερα από κάθε άλλη την Ελλάδα στο Τσάμπιονς Λιγκ κι ο Αστέρας Τρίπολης, η ομάδα που πέρσι και φέτος εκπροσώπησε καλύτερα από κάθε άλλη την Ελλάδα στο Γιουρόπα Λιγκ-να θυμίσω ότι η Τρίπολη σε αυτή τη διετία απέκλεισε τη γερμανική Μάϊντζ, όπως και τη Μακάμπι Τελ Αβίβ κι ότι έχει συγκομιδή 10 πόντων στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

***Όπως περιμέναμε, κι είχα γράψει σχετικά εδώ στο sport-fm.gr, θα ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που άλλωστε δύσκολα είχε κερδίσει και πέρσι (το σκορ ήταν στο ρευστό 1-0 ως το 83’) και πρόπερσι (0-0 το αποτέλεσμα ως το 75’) αλλά κι ένα χρόνο πριν (τελικό 1-0). Μία δυσκολία που μεγεθύνονταν κι από την μη παρουσία κόσμου στις εξέδρες, λόγω τιμωρίας του Ολυμπιακού, αβαντάζ πάντοτε για τον φιλοξενούμενο.

***Η διαφορά του χθεσινού αγώνα ήταν ότι ο Αστέρας για πρώτη φορά έπαιξε με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη προερχόμενος από ευρωπαϊκό αγώνα του. Κι είδε πόσο "σκληρό" είναι, αφού όσο περνούσε η ώρα, τόσο κι έχανε μέτρα μέσα στον αγωνιστικό χώρο στο β΄ ημίχρονο. Κι ο Ολυμπιακός βέβαια προέρχονταν από ευρωπαϊκό ματς, κι αυτός εκτός έδρας, και δη με την κορυφαία ομάδα αυτή την στιγμή του πλανήτη. Αλλά είχε παίξει δύο ημέρες νωρίτερα και, πάνω απ΄όλα, ο Ολυμπιακός το έχει συνηθίσει και σχεδόν όλα τα χρόνια παίζει με τον Αστέρα αμέσως πριν η, αμέσως μετά από ευρωπαϊκά παιχνίδια του.

***Τέλος πάντων, ο Ολυμπιακός κέρδισε με 3-1, παίζοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο σε όλο το β΄ημίχρονο, διάστημα στο οποίο έβγαλε μάτια με την απόδοσή του ο Φορτούνης. Όμως, όπως διαπιστώσαμε, ουκ ολίγοι δεν είδαν ως βασικό θέμα του αγώνα την εκπληκτική απόδοση του Φορτούνη, ούτε «φυσικά» το ιστορικό ρεκόρ του Ολυμπιακού, με τις 11 νίκες στις 11 πρώτες αγωνιστικές. Προς Θεού (του ποδοσφαίρου)! Κυρίαρχο θέμα ήταν, τι άλλο, ο διαιτητής κι ο επόπτης!

***Ποιος Ολυμπιακός τώρα και ρεκόρ του Μπούκοβι και ποιος Φορτούνης και Μάρκο Σίλβα! Ήταν η, δεν ήταν πέναλτι του Κουρμπέλη; Ήταν η, δεν ήταν οφσάϊντ του Παπαδόπουλου; Εκεί είναι όλα τα λεφτά. Εκεί είναι το…αληθινό ποδόσφαιρο.

***Και γιατί το κάνουν; Μα γιατί πολύ απλά έτσι τους βολεύει. Εκεί τους συμφέρει να το πηγαίνουν το πράγμα. Που να το πάνε; Στο ποδόσφαιρο; Εκεί «δεν μας παίρνει». Όταν δεν έχεις ομάδα και δεν έχεις και Φορτούνη, το πας αλλού: στο πέναλτι και στο οφσάϊντ. Όχι 3-1, αλλά 5-1 να έβαζε ο Ολυμπιακός, το τροπάρι δεν θα άλλαζε! Εδώ 4-0 τσάκισε την ΑΕΚ και για τη διαιτησία έλεγαν!

***Δεν πειράζει. Γι΄αυτό κάθε χρόνο θα είναι όλοι τους ακόμη πιο πίσω από τον Ολυμπιακό. Έχει πιο πίσω, θα μου πείτε; Όπως αποδεικνύεται, ναι, έχει!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x