Πόλο

Όταν σήκωνε Τσάμπιονς Λιγκ ο Ολυμπιακός…

Σαν σήμερα η ανδρική ομάδα πόλο του Ολυμπιακού κατακτούσε την κορυφή της Ευρώπης, με το τρόπαιο του Τσάμπιονς Λιγκ να πιάνει… Λιμάνι! Τι λέει ο νυν προπονητής του συλλόγου που ήταν παρών το 2002.

Ένα μίνι flashback έκανε ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός, ενθυμούμενος την μεγάλη επιτυχία που είχαν πετύχει σαν σήμερα οι «ερυθρόλευκοι». Πριν από ακριβώς 12 χρόνια, οι Πειραιώτες κατακτούσαν το Τσάμπιονς Λιγκ στο πόλο, επικρατώντας 9-7 της Χόνβεντ και μάλιστα μέσα στην έδρα των Ούγγρων!

Αναλυτικά το θέμα του Ερασιτέχνη:

Το ημερολόγιο έγραφε 25 Μαϊου 2002 και στο νησί της Μαργαρίτας στην Βουδαπέστη διεξάγονταν ο τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ Πόλο Ανδρών. Από την μια πλευρά η «οικοδέσποινα» Χόνβεντ και από την άλλη ο Ολυμπιακός.

Μετά από μια ώρα αγώνα ο Ολυμπιακός κέρδιζε με 9-7 τη Χόνβεντ και ανέβαινε στο θρόνο του. Από εκείνο το απόγευμα πέρασαν 12 χρόνια αλλά καμία ελληνική ομάδα δεν κατάφερε να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Το μαγικό διήμερο στη Βουδαπέστη θα μείνει για πάντα χαραγμένο στην μνήμη εκείνων που βρέθηκαν στην Ουγγαρία και φυσικά στη μνήμη των μελών της ομάδας. Ο Θόδωρος Βλάχος και ο Νίκος Δεληγιάννης είναι οι συνδετικοί κρίκοι ανάμεσα στην ομάδα του 2002 και του 2014.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Θόδωρος Βλάχος τότε ήταν βοηθός του Ζόλταν Κάσας. Ο έμπειρος τεχνικός μας μιλάει για το τότε και το τώρα και θέτει ως στόχο η σημερινή ομάδα να φτάσει στο Φάιναλ-6 και από και πέρα να διεκδικήσει την κούπα.

«Αυτή η ημέρα είναι από τις σημαντικές στη ζωή μου. Πάντα σκέφτομαι αυτά που έγιναν. Την κατάκτηση της κορυφής. Τα νοσταλγώ. Η Χόνβεντ τότε ήταν η υπερδύναμη της Ευρώπης αλλά ο Ολυμπιακός δεν έχανε εκείνο το διήμερο. Η ομάδα του Ολυμπιακού διψούσε για το τρόπαιο και δεν μπορούσε κανείς να τις το στερήσει. Στο Ντουμπρόβνικ μια χρονιά νωρίτερα η ομάδα έφτασε πάρα πολύ κοντά και ήταν αδύνατο να το χάσει στη Βουδαπέστη. Οι παίκτες τα έκαναν όλα τέλεια στη Βουδαπέστη», τονίζει αρχικά ο Θόδωρος Βλάχος και συνεχίζει μιλώντας και για την σημερινή ομάδα:

«Το πόλο ήταν διαφορετικό τότε. Επίσης εκείνη η ομάδα είχε μεγάλη εμπειρία. Είχε χάσει δυο τελικούς στο Κυπελλούχων και στις λεπτομέρειες έναν στο Τσάμπιονς Λιγκ. Είχε φάει σφαλιάρες, είχε κλάψει. Για να φτάσεις στην κορυφή πρέπει να τα ζήσεις όλα. Η σημερινή ομάδα δεν έχει τέτοιες παραστάσεις έχει μόνο ως παρακαταθήκη την φετινή χρονιά. Η ομάδα όμως αξίζει να είναι στο Φάιναλ-6. Όταν φτάνεις εκεί όλες οι ομάδες έχουν τις ίδιες πιθανότητες να πάρουν την κούπα. Δεν υπάρχουν φαβορί. Όλες οι ομάδες ξεκινούν από την ίδια αφετηρία. Ο Ολυμπιακός σ’ αυτά τα 12 χρόνια έχει πάει μόλις μια φορά στο Φάιναλ-4 και ο μεγάλος στόχος είναι να επιστρέψει εκεί με τους κορυφαίους».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x