sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Όταν ο Ολυμπιακός υποκλίθηκε στον «Air» Mike (video)

Ο τότε πρωταθλητής Ευρώπης κόντρα στην τότε κορυφαία ομάδα του NBA. Δεκαεπτά χρόνια συμπληρώνονται από την ημέρα που Ολυμπιακός του Ντ. Ίβκοβιτς αντιμετώπισε τους Σικάγο Μπουλς του Μάικλ Τζόρνταν.

18 Οκτωβρίου 1997-18 Οκτωβρίου 2014…

Τότε ο Μίλαν Τόμιτς μάρκαρε τον Μάικλ Τζόρνταν, τώρα είναι προπονητής (προσωρινά ή μη θα δείξει) του Ολυμπιακού… 17 χρόνια συμπληρώνονται από την ημέρα που οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετώπισαν τους Σικάγο Μπουλς στον τελικό του «Mac Donalds Open».

Η ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς, που πέντε μήνες νωρίτερα είχε νικήσει 73-58 την Μπαρτσελόνα στην Ρώμη, έχασε στο Παρίσι με 104-78 από αυτή του Φιλ Τζάκσον, η οποία είχε επικρατήσει 4-2 των Γιούτα Τζαζ στους τελικούς του NBA.

Οι Πειραιώτες είχαν κάνει το τρεμπλ την προηγούμενη σεζόν, καθώς κατέκτησαν πέραν της Ευρωλίγκας, το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο Ελλάδος.

inner

Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Μάικλ Τζόρνταν με 27 πόντους και από τους ηττημένους ο Αρτούρας Καρνοσόβας με οκτώ λιγότερους. Στον ημιτελικό ο Ολυμπιακός νίκησε 89-86 την Κόρδοβα από την Αργεντινή και οι Μπουλς με 89-82 την γαλλική, Παρί.

inner

Σικάγκο Μπουλς (Φιλ Τζάκσον): Τζόρνταν 27, Μπράουν 12, Κερ 10, Λόνγκλεϊ 9, Γουένιγκτον 8, Κούκοτς 5, Γκόρενς 7, Κάφεϊ 6, Χάρπερ 6, Μπουέλχερ 6, Μπαρέλ 4, Κλέινε 2, Μπουθ 2, Καλαμπρία, ΛαΡουέ.

Ολυμπιακός (Ντούσαν Ίβκοβιτς): Καρνισόβας 19, Νάκιτς 16, Τάρλατς 14, Χόκινς 12, Καραπλής 6, Ρότζερς 4, Τόμιτς 3 , Ζεβρονσένκο 2, Μίχαλος 2, Βούκσεβιτς, Μπακατσιάς, Ζουρμπένκο, Πέττας.




Επιμέλεια: Αποστόλης Λιβάνιος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x