Επικαιρότητα

Ουκρανία: Πυρκαγιά σε αποθήκη πυρομαχικών απομακρύνει 24.000 κατοίκους

Ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Γκρόισμα οποίος επισκέφθηκε το σημείο δήλωσε ότι οι εκρήξεις οφείλονται σε εξωγενείς παράγοντες.

Πυρκαγιά που ξέσπασε σε αποθήκη πυρομαχικών στην κεντρική Ουκρανία μετά από σειρά εκρήξεων όλμων ανάγκασε τις αρχές να ζητήσουν την απομάκρυνση 24.000 κατοίκων από την περιοχή καθώς και το κλείσιμο του εναέριου χώρου σε ακτίνα 50 χιλιομέτρων από το σημείο της έκρηξης.

Οι εκρήξεις συνέβησαν το βράδυ της Τρίτης σε στρατιωτική βάση κοντά στην πόλη Καλίνιβκα στην περιοχή Βίνιτσα, 270 χιλιόμετρα δυτικά του Κιέβου σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση των ουκρανικών αρχών έκτακτης ανάγκης.

Από το περιστατικό τραυματίστηκε ένα άτομο σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση των αρμόδιων αρχών ενώ σύμφωνα με αναφορές των τοπικών μέσων η αποθήκη ήταν μια από τις μεγαλύτερες της χώρας.

«Ο εναέριος χώρος έχει κλείσει σε μια ακτίνα 50 χιλιομέτρων γύρω από την περιοχή της πυρκαγιάς», επεσήμανε στη σελίδα του στο Facebook ο Γιούρι Λαβρενιούκ αναπληρωτής υπουργός Υποδομών της Ουκρανίας.

Ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Γκρόισμα οποίος επισκέφθηκε το σημείο δήλωσε ότι οι εκρήξεις οφείλονται σε εξωγενείς παράγοντες.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x