Κώστας Νικολακόπουλος

Παγίδα στα πηγάδια για το αήττητο

Ο Κ. Νικολακόπουλος επιχειρεί στο sport-fm.gr μία «ανάγνωση» του αγώνα του Ολυμπιακού στην Ξάνθη, ενόψει και του πρώτου προημιτελικού με τον Ατρόμητο.

• Πραγματικά έχει ιδιαιτερότητες, σημαντικές, το παιχνίδι του Ολυμπιακού στην Ξάνθη. Και μόνο αν σκεφθούμε ότι εκεί έχασε για τελευταία φορά ο Ολυμπιακός σε εκτός έδρας αγώνα ελληνικού πρωταθλήματος, πριν ακριβώς δύο χρόνια, και τότε με Ισπανό στον πάγκο (Βαλβέρδε)!

• Μάλιστα ενώ όλοι περίμεναν και την παρουσία του Πάμπλο Γκαρσία, με το γνωστό παρελθόν από τα παιχνίδια του όταν αγωνιζόταν με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, τελικά δεν είναι στην αποστολή της Ξάνθης, προφανώς ως ανέτοιμος, αφού είχε να παίξει πάρα πολύ καιρό στην πρώην ομάδα του.

• Γενικά το ματς αυτό φαντάζει από τα «πονηρά» για τον Ολυμπιακό. Δηλαδή από τα παιχνίδια που μπορείς να στραβοπατήσεις εκεί που δεν το περιμένεις. Είναι από τα παιχνίδια-παγίδες. Με την Ξάνθη να είναι κι εντελώς απρόβλεπτη ομάδα. Προηγείται και με ΠΑΟ και με ΠΑΟΚ και χάνει (από τον δεύτερο στο 93). Τρώει 2-0 από τον Εργοτέλη κι ισοφαρίζει στο 90’. Χάνει 0-1 από τον Πανθρακικό στο 70, ισοφαρίζει στο 73’ και δέχεται κι άλλο γκολ στο 79’ και χάνει. Προηγείται 2-0 επί του ΟΦΗ και γλιτώνει την ισοφάριση στο 90’, επειδή κακώς ακυρώθηκε το γκολ του ΟΦΗ. Κακώς ακυρώνεται και κανονικό δικό της γκολ στο 0-0 στη Ν. Σμύρνη! Στην Τρίπολη χάνει 0-1, το γυρίζει σε 2-1 κι ισοφαρίζεται στο 81.

• Εξάλλου, δεν μπορείς να την «διαβάσεις» εύκολα την Ξάνθη, που πάντως σίγουρα έχει ένα αξιόλογο σκόρερ όπως ο Σολάρι (άμα λάχει έχει βάλει μόλις ένα γκολ λιγότερο από το συμπατριώτη του τον Σαβιόλα) κι άλλους επικίνδυνους επιθετικογενείς παίκτες, όπως ο Μάνταλος, ο Σολτάνι, ο Κάλβο, ο Βασιλακάκης κι ο νεαρός Τριάντης, ενώ ο Γούτας κι ο Βάλλας απειλούν στις στημένες φάσεις.

• Δεν είναι τυχαίο ότι η Ξάνθη έχει την καλύτερη επίθεση (27 γκολ) από τις ομάδες που βρίσκονται πίσω από την πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας. Νομίζω ότι ίσως χρειαστεί να βάλει τουλάχιστον δύο γκολ ο Ολυμπιακός αν θέλει να κάνει το διπλό.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x