Πόλο

Παίκτης της χρονιάς στις ΗΠΑ ο Γενηδουνιάς!

Τον τίτλο του «παίκτη της χρονιάς» στο κολεγιακό πρωτάθλημα των ΗΠΑ, κατέκτησε ο Κωνσταντίνος Γενηδουνιάς, βάζοντας από κάτω ακόμα και βασικά στελέχη της εθνικής HΠΑ!

Ο Έλληνας πολίστας, που σπουδάζει στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια, αναδείχθηκε κορυφαίος του κολεγιακού πρωταθλήματος NCAA για το 2014, αφού οδήγησε την ομάδα του, τους «Τρώες» (Trojans) μέχρι τον τελικό όπου ηττήθηκαν με 1 γκολ και παράλληλα έγινε ο κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία του πανεπιστημίου του με συνολική συγκομιδή 261 γκολ.

Ο Γενηδουνιάς συμπεριλήφθηκε και στην καλύτερη επτάδα της χρονιάς για το 2014, στην ετήσια ψηφοφορία της Ένωσης Προπονητών Κολεγιακού Πρωταθλήματος των ΗΠΑ. Ανταγωνιστές του για το μεγάλο βραβείο ήταν, μεταξύ άλλων, δύο παίκτες του πανεπιστημίου Στάνφορντ και βασικοί με την εθνική ανδρών των ΗΠΑ, ο Άλεξ Μπόουεν και ο Μπρετ Μπονάνι, που ήταν υποψήφιος ακόμη και για το βραβείο του παίκτη της χρονιάς της FINA, αλλά τελικά είδε την… πλάτη του Έλληνα άσου στα έπαθλα του NCAA!

Εκτός από τον Γενηδουνιά και τους δύο παραπάνω, στην κορυφαία επτάδα συμπεριλήφθηκαν επίσης τέσσερις πολίστες του πανεπιστημίου UCLA, οι Πολ Ρέινολντς, Γκάρετ Ντάνερ, Κριστιάνο Μιράρκι και Γκόρντον Μάρσαλ, ενώ στην «αναπληρωματική επτάδα» ψηφίστηκε ο βασικός τερματοφύλακας της εθνικής ομάδας των ΗΠΑ, Μακουίν Μπάρον.

Πηγή: Waterpololive.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x