Γενικά

Παναγόπουλος για τις καταγγελίες Μολυβά στον ΣΠΟΡ FM: «Ο ΣΕΓΑΣ ελέγχεται από ορκωτούς ελεγκτές»

Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Παναγόπουλος, απάντησε στις πρόσφατες καταγγελίες που είχε κάνει ο Στράτος Μολυβάς μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6 περί κατάχρησης χρημάτων του δημοσίου μέσω του μαραθωνίου.

Στις καταγγελίες που είχε κάνει στην εκπομπή του Κυριάκου Θωμαϊδη στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο πρώην πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Στράτος Μολυβάς περί κατάχρησης χρημάτων του δημοσίου απάντησε ο νυν πρόεδρος, Κώστας Παναγόπουλος στο πλαίσιο της Συνέντευξης Τύπου για τον 34 Μαραθώνιο της Αθήνας.

«Συνήθως δεν απαντώ σε φαντάσματα. Επειδή όμως υπήρξε μία δημόσια τοποθέτηση θέλω απλώς να πω τα εξής. Ο μαραθώνιος της Αθήνας αποτελεί οργανικό κομμάτι της ομοσπονδίας μας. Πάντα ήταν έτσι και συνεχίζει να είναι. Όλα του τα έσοδα και τα έξοδα αποτυπώνονται αναλυτικά στους προϋπολογισμούς και κυρίως στους απολογισμούς του ΣΕΓΑΣ. Στις δηλώσεις για τον φόρο εισοδήματος τηρούνται με απόλυτη ακρίβεια όλες οι διατάξεις της φορολογικής νομοθεσίας, δεν θα μπορούσε άλλωστε να είναι κι αλλιώς. Ο ΣΕΓΑΣ ελέγχεται από ορκωτούς ελεγκτές, ελέγχεται προφανώς από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και κατά καιρούς ελέγχεται κι από τις φορολογικές αρχές», ανέφερε ο πρόεδρος της ελληνικής ομοσπονδίας στίβου μετά το τέλος της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με αφορμή τη διεξαγωγή του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας.

Καταλήγοντας ο κ.Παναγόπουλος εξήρε τη δουλειά του προσωπικού του ΣΕΓΑΣ...

«Ο Μαραθώνιος δίνει τη δυνατότητα στην ομοσπονδία, μέσα από το χορηγικό πρόγραμμα που έχει αναπτύξει, να μπορεί να στηρίζει σε ικανοποιητικό βαθμό, και τους πρωταθλητές και τις πρωταθλήτριες υψηλού αθλητισμού αλλά και την ανάπτυξη όλων των δραστηριοτήτων της ομοσπονδίας. Είναι αλήθεια ότι είναι η κινητήριος δύναμη του χορηγικού μας προγράμματος και αυτό μπορεί να το δει κανείς αν διαβάσει τους απολογισμούς μας. Εκεί θα δει και ποια είναι τα ίδια έσοδα της ομοσπονδίας και ποια από αυτά προέρχονται από τη διοργάνωση αγώνων του Μαραθωνίου, του Ημιμαραθωνίου αλλά και ποια είναι τα χορηγικά μας έσοδα. Αυτό που υπάρχει είναι μια ομάδα ανθρώπων και φορέων που έκαναν αυτό που ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού είπε στην ομιλία του. Έκαναν αυτό που δεν γίνεται συχνά στην Ελλάδα. Έμαθαν να συνεργάζονται», υποστήριξε.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x