sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Aλεξί Τρουιγιέ: Ώρα για ποδοσφαιρική ωρίμανση στον Παναθηναϊκό!

Ο Παναθηναϊκός έκανε δικό του τον 21χρονο Γάλλο χαφ, Αλεξί Τρουιγιέ και τον φέρνει στην Ελλάδα για να τον μετατρέψει από «άγουρο» ταλέντο σε ώριμο ποδοσφαιριστή.

Παναθηναϊκός: Αυτός είναι ο Αλεξί Τρουιγιέ

Παίκτης του Παναθηναϊκού θα είναι για τα επόμενα τρία χρόνια ο Αλεξί Τρουιγιέ, ο οποίος αφήνει τη Γαλλία, για να φορέσει τα «πράσινα» και να ενσωματωθεί στη «φαρέτρα» του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Ο νεαρός Γάλλος μπορεί να έχει λίγες ποδοσφαιρικές παραστάσεις, κατάφερε, ωστόσο, να συνεργαστεί με αρκετούς ταλαντούχους ποδοσφαιριστές!

Το sport-fm.gr περνάει από «ακτίνες» τον νεαρό μέσο και σας παρουσιάζει τον μέχρι τώρα βίο του στη Γαλλία, αλλά και ένα… στοιχειώδες «scouting report»!

Ο «φάκελος» από Γαλλία


Μόλις στα 21 του χρόνια, ο Τρουιγιέ έχει ανέβει την κλίμακα όλων των πιθανών συναισθημάτων, που μπορούν να παρουσιαστούν στην καριέρα ενός ταλαντούχου ποδοσφαιριστή, ο οποίος αναζητά το βήμα παραπάνω στην καριέρα του.

Προερχόμενος από τις ακαδημίες της Ρεν, ο νεαρός πήρε… προαγωγή το καλοκαίρι του 2018 για τη 2η ομάδα, εκεί όπου αγωνίστηκε για δύο σεζόν καταγράφοντας μόλις 8 εμφανίσεις.

Οι περισσότερες συμμετοχές του καταγράφηκαν με προπονητή τον Ζουλιέν Στεφάν τη σεζόν 2017/18. Υπό τις οδηγίες του, ο νεαρός Γάλλος χαφ, στα 16 του χρόνια τότε, προσπάθησε να αδράξει την ευκαιρία, καταφέρνοντας να «μοιράσει» 2 ασίστ.

Συμπαίκτης του στη δεύτερη ομάδα της Ρεν, ένας άλλος άρτι αφιχθείς στη χώρα μας. Ο Μπράντον Τόμας, που αγωνίζεται στον ΠΑΟΚ. Μαζί βρέθηκαν στο γήπεδο μόλις για 21 λεπτά στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Χάβρη και την ήττα με 2-0 στο «Μορίς Μποκέ».

Τον Ιανουάριο του 2020, η Νις θέλησε να επενδύσει πάνω του, κάνοντάς τον δικό της, χωρίς αυτός να καταγράψει καμία συμμετοχή στην πρώτη ομάδα της Ρεν. Υποκινητής αυτής της μεταγραφή, δεν ήταν άλλος από τον τότε προπονητή της ομάδας της Νίκαιας, Πατρίκ Βιεϊρά, που παρακολουθούσε για αρκετό καιρό την πορεία του ταλαντούχου μέσου.

Η συνύπαρξή τους διήρκησε για μικρό χρονικό διάστημα, μιας και ο Βιεϊρά απολύθηκε λίγο καιρό αργότερα. Ο αντικαταστάτης του Βιεϊρά, Αντριάν Ουρσεά, δεν φαίνεται να εκτίμησε την προσπάθεια του Τρουιγιέ, βάζοντας τον στον «πάγο» μέχρι το τέλος της σεζόν μετά από 4 συμμετοχές. Η έλευση του Κριστόφ Γκαλτιέ στην «Αλιάνζ Ριβιέρα», έφερε ριζικές αλλαγές στη Νις με τον νεαρό Γάλλο να μην «γλιτώνει» από την ολική εκκαθάριση του ρόστερ.

Ο αδέκαστος τεχνικός, που σήμερα κάθεται στον πάγκο της Παρί Σεν Ζερμέν, έθεσε εκτός προετοιμασίας τον Τρουιγιέ, δίνοντάς τον δανεικό στην Οσέρ, η οποία την περασμένη σεζόν αγωνιζόταν στη Ligue 2.

Αυτή η μετακίνηση θα μπορούσε να θεωρηθεί «λυτρωτική» για τον 21χρονο χαφ, που βρήκε στο «Αμπέ Ντεσάμπ» την ποδοσφαιρική του Μέκκα. Άλλωστε, το… εργοστάσιο της Οσέρ, ενδείκνυται στο να εξελίσσει τα ταλέντα του ποδοσφαίρου εδώ και αρκετές δεκαετίες.

Ποδοσφαιρικός του πατέρας, ο Ζαν Μάρκ Φερλάν, που εντόπισε στο πρόσωπο του νέου αποκτήματος του Παναθηναϊκού, τον ηγέτη, που έψαχνε για τη μεσαία γραμμή.

Η θητεία του με την Οσέρ μπορεί να κριθεί ως επιτυχημένη, αφού κατέγραψε συνολικά 28 συμμετοχές, πέτυχε 1 γκολ, μοίρασε 6 ασίστ, ενώ πανηγύρισε και την άνοδο της ομάδας στη Ligue 1 στο ιστορικό παιχνίδι με την Σεντ Ετιέν, που κρίθηκε στην διαδικασία των πέναλτι.

Παναθηναϊκός: Αυτός είναι ο Αλεξί Τρουιγιέ

Οι… σειρούλες και οι διεθνούς φήμης συμπαίκτες


Όντας σε μια ηλικία αρκετά «τρυφερή», ο Αλεξί Τρουιγιέ κλήθηκε για πρώτη φορά στην εθνική ελπίδων της Γαλλίας. Εκεί, μάλιστα, είχε συμπαίκτες ορισμένους από τους πιο ταλαντούχους και εξελίξιμους ποδοσφαιριστές του σήμερα, που πρόκειται να συνθέσουν το μέλλον των «τρικολόρ».

Ο Ουμάρ Σολέ της Σάλτσμπουργκ, ο Αμίν Αντλί της Μπάγερ Λεβερκούζεν, ο Ιάν Μελιέ της Λιντς, αλλά και ο Ορελιέν Τσουαμενί της Ρεάλ Μαδρίτης υπήρξαν στο ρόστερ εκείνο της εθνικής Γαλλίας, όπου ο Τρουιγιέ φόρεσε μόλις 5 φορές το εθνόσημο.

Παρ' όλα αυτά οι εμπειρίες του δεν περιορίστηκαν μόνο σε εθνικό επίπεδο, καθώς ο 21χρονος, πλέον, μέσος είχε συμπαίκτες κατά το παρελθόν τον Αμίν Γκουϊρί της Ρεν, τον Μόργκαν Σνάιντερλεν της Νις, τον Γουίλιαμ Σαλιμπά της Άρσεναλ, τον Κάσπερ Ντόλμπεργκ, που πλέον αγωνίζεται στη Σεβίλλη, και τον Ζαν Κλερ Τοντιμπό.

Παναθηναϊκός: Αυτός είναι ο Αλεξί Τρουιγιέ

Και τώρα… σοβαρότητα


Η ώρα έφτασε και ο Τρουιγιέ μπαίνει στο αεροπλάνο και φορά τα «πράσινα» του Παναθηναϊκού. Το «τριφύλλι», μετά την αποχώρηση του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου για τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας, αποκτά έναν ταλαντούχο ποδοσφαιριστή, που αγωνίζεται στον άξονα και αποτελεί επένδυση για το μέλλον.

Στα θετικά του Τρουιγιέ συμπεριλαμβάνεται η ικανότητά του να τρέχει αρκετά χιλιόμετρα κατά τη διάρκεια του αγώνα, να ανακόπτει τις επιθέσεις τις αντίπαλης ομάδας, αλλά και να τροφοδοτεί τους συμπαίκτες του δημιουργώντας χώρους στις αντίπαλες άμυνες. Είναι δεξιοπόδαρος, αρκετά ταχύς και ξεχωρίζει κυρίως για τα ανασταλτικά του καθήκοντα.

Ωστόσο, πλέον ο νεαρός θα πρέπει να «πετάξει» από πάνω του τον χαρακτηρισμό του «άγουρου» νεαρού και ταλαντούχου ποδοσφαιριστή για να μετατραπεί στο γαλλικό «κλειδί», που επέλεξε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς να δίνει «ανάσες» στους βασικούς χαφ της ομάδας.

Επιμέλεια: Γιώργος Ζαχαρίου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x