Stoiximan Super League

«Πάνθηρας» στα Πηγάδια

«Όρθιος» έμεινε ο Πανιώνιος στα Πηγάδια απέναντι στη Skoda Ξάνθη και το 1-1 τον αδικεί, αφού μπορούσε και άξιζε κάτι παραπάνω. Διαμαρτύρονται δικαίως οι φιλοξενούμενοι για το γκολ της ισοφάρισης.

Τον δεύτερο βαθμό μακριά από τη Νέα Σμύρνη κατέκτησε ο Πανιώνιος, που απέσπασε ισοπαλία 1-1 από τη Skoda Ξάνθη στα Πηγάδια. Το τελικό αποτέλεσμα αδικεί τους «κυανέρυθρους», οι οποίοι ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και έχασαν τέσσερις σπουδαίες ευκαιρίες στο τελευταίο δεκάλεπτο για να πάρουν τη νίκη.

Οι γηπεδούχοι κινήθηκαν στη μετριότητα και θα πρέπει να είναι ευχαριστημένοι, που πήραν έναν βαθμό από το συγκεκριμένο παιχνίδι. Το σκορ άνοιξε στο 12’ για τον Πανιώνιο ο Μπακασέτας και το 43’ ο Καπετάνος ισοφάρισε για τη Skoda Ξάνθη, διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα. Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν δικαίως στη φάση της ισοφάρισης, αφού, όπως φαίνεται και από το ριπλέι, το φάουλ εκτελέστηκε πριν σφυρίξει ο διαιτητής και όχι από τη σωστή θέση. Πάντως, δεν τίθεται θέμα οφσάιντ, αφού ο σκόρερ ξεκινάει από κανονική θέση.

To ματς

Μετά το πρώτο αναγνωριστικό δεκάλεπτο, ο Πανιώνιος αιφνιδίασε τη Skoda Ξάνθη στο 12’ με τον Μπακασέτα, που μπήκε από αριστερά στην περιοχή και «κεραυνοβόλησε» τον Κυριακίδη, κάνοντας το 0-1. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Γιάννου έχασε μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα των «κυανέρυθρων», ενώ το ίδιο συνέβη στο 22’ με τον Φούντα. Οι γηπεδούχοι όχι μόνο δεν μπορούσαν να φτάσουν με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή, αλλά αδυνατούσαν ακόμη και να κρατήσουν τη μπάλα. Ο Πανιώνιος ήταν το απόλυτο αφεντικό και είχε τον πλήρη έλεγχο του αγώνα, χωρίς να αντιμετωπίζει το παραμικρό πρόβλημα.

inner

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, η Skoda Ξάνθη πήρε μέτρα και στην πρώτη ουσιαστικά καλή στιγμή ισοφάρισε σε 1-1 στο 43’ με τον Καπετάνο, που πλάσαρε εύστοχα, μετά από φάουλ του Λουσέρο. Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα, θεωρώντας ότι το φάουλ εκτελέστηκε πριν σφυρίξει ο διαιτητής και όχι από τη σωστή θέση. Πάντως, δεν υπάρχει οφσάιντ, με τον σκόρερ να ξεκινάει από κανονική θέση.

inner

Οι δύο ομάδες μπήκαν στο δεύτερο ημίχρονο με διάθεση να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για το δεύτερο γκολ, αλλά τα λάθη που έκαναν εκατέρωθεν, δεν επέτρεψαν την ολοκλήρωση των επιθέσεων. Παρά τις αλλαγές των δύο προπονητών, ο ρυθμός έπεσε μετά το 60’ και αυτό που καταγράφεται είναι μια καλή ατομική προσπάθεια, αλλά άστοχο σουτ του Σολτάνι στο 68’.

inner

Με την είσοδο του Ιμπαγάσα στο 79’, ο Πανιώνιος βγήκε μπροστά και απείλησε τρεις φορές μέσα σε διάστημα λίγων λεπτών. Στο ίδιο λεπτό, ο Μπουμάλ σούταρε δυνατά, αναγκάζοντας τον Κυριακίδη σε δύσκολη απόκρουση, στο 81’ ο Γιάννου έκανε το γυριστό μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα κόντραρε και στο 84’ ο Οικονόμου έκανε την κεφαλιά, που πέρασε άουτ. Το ρεσιτάλ των χαμένων ευκαιριών ολοκληρώθηκε στο 90’, με τον Μασούρα να χάνει το τετ-α-τετ με τον Κυριακίδη και μαζί την ευκαιρία για μια τεράστια νίκη.



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Skoda Ξάνθη (Ρασβάν Λουτσέσκου): Κυριακίδης, Κομεσίδης (25’ Μπαξεβανίδης), Γουάλας, Γούτας, Λισγάρας, Παπαστεριανός (67’ Βασιλακάκης), Ομπόντο, Κλέιτον (46’ Βάλτερ), Σολτάνι, Λουσέρο, Καπετάνος.

Στον πάγκο έμειναν: Ζαρόπουλος, Γκομσί, Βασιλακάκης, Φλίσκας, Μπέλιτς.

Πανιώνιος (Μαρίνος Ουζουνίδης): Παπαδόπουλος, Αργυρόπουλος, Τασουλής, Ρισβάνης, Οικονόμου, Κόρμπος, Μητρόπουλος, Μπακασέτας (65’ Κολοβός), Μπουμάλ (86’ Μασούρας), Φούντας (79’ Ιμπαγάσα), Γιάννου.

Στον πάγκο έμειναν: Γιαννακόπουλος, Χατζηισαΐας, Μασούρας, Σιώπης, Πάνος.

Κίτρινες κάρτες: Κομεσίδης, Μπαξεβανίδης / Μπουμάλ, Γιάννου, Οικονόμου, Ρισβάνης
Κόκκινες κάρτες:

Διαιτητής: Μάριος Λαμπρόπουλος (Ηλείας)
Βοηθοί: Δαμιανός Ευθυμιάδης (Πιερίας), Κοσμάς Χαρίσης (Γρεβενών)
Γήπεδο: SKODA ΞΑΝΘΗ ARENA

Control room



Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x