Europa League

ΠΑΟΚ είσαι...

... και δεν «μασάς» πουθενά. Ο ΠΑΟΚ δεν «χαμπάριασε» ούτε από τις χαμηλές θερμοκρασίες στο Καζακστάν, επικράτησε 2-0 της Σαχτέρρ και είναι στους «32» του Europa League. Λούκας και Κίτσιου τα γκολ.

Ο ΠΑΟΚ είναι στους «32» του Europa League. Η ομάδα του Χουμπ Στέφενς επικράτησε 2-0 της Σαχτέρ Καραγκάντι στο Καζακστάν και «κλείδωσε» την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Ο Λούκας, με την βοήθεια του Ντζίντις και της τύχης, το πρώτο γκολ, ο Κίτσιου το δεύτερο. Με αυτά, ο «δικέφαλος» επέστρεψε στις εκτός έδρας, ευρωπαϊκές νίκες, μετά τον Αύγουστο του 2012 και την επικράτηση επί της Μπνέι Γιεχούντα.

Καλύτεροι στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης οι Θεσσαλονικείς πήραν τη νίκη, έφτασαν τους 11 πόντους και την τελευταία αγωνιστικό κόντρα στην Άλκμααρ στην Τούμπα, θα παίξουν και για την πρωτιά, για την οποία έχουν προβάδισμα.

Η βαθμολογία:



1. ΠΑΟΚ 11
2. Άλκμααρ 8
3. Μακάμπι Χάιφα 2
4. Σαχτέρ Καραγκάντι 2

Το ματς:


Έχοντας στο μυαλό του πως πάει για δύο αποτελέσματα, ο ΠΑΟΚ μπήκε πολύ καλά στην αναμέτρηση κόντρα στην Σαχτέρ. Ο «δικέφαλος» κυκλοφορούσε καλά τη μπάλα, είχε το Νίνη, τον Λούκας και τον Στοχ σε καλή μέρα, πράγμα που δύσκολα συνέβαινε το τελευταίο διάστημα. Μάλιστα, ήρθαν και κάποιες φάσεις μπροστά από την εστία του Μοκίν, όμως αυτό που έλειψε ήταν το γκολ.

Από την άλλη πλευρά οι Καζάκοι δεν άλλαζαν το στυλ του παιχνιδιού τους για κανένα λόγο. Τρεις κεντρικοί αμυντικοί, δύο πλάγια μπακ και δύο αμυντικά χαφ, έπαιζαν, μόνο άμυνα και έψαχναν τους επιθετικούς τους, μονίμως με βαθιές μπαλιές. Οι Κατσουράνης και Τζαβέλλας, λειτουργούσαν εξαιρετικά, δεν άφηναν χώρους και τα πρώτα 45 λεπτά ολοκληρώθηκαν χωρίς τέρματα για τις δύο ομάδες, με το 0-0, εάν έμενε μέχρι το φινάλε, να δίνει πρόκριση στους Θεσσαλονικείς.

Στο δεύτερο ημίχρονο, για αρκετή ώρα, οι δύο προπονητές επέλεξαν να μην αλλάξουν τίποτα. Παρέταξαν τις ομάδες τους χωρίς διαφοροποιήσεις, με τους φιλοξενούμενους να συνεχίσουν να έχουν την κατοχή της μπάλας. Κάπως έτσι, δεν άργησε να έρθει και το γκολ, ακόμα και… αν δεν το θελε ο Λούκας, Ο ΠΑΟΚ πήρε το προβάδισμα, έκανε ένα ακόμα και ίσως το πιο αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση και το μόνο που χρειαζόταν να κάνει από εκεί και πέρα ήταν να το διαχειριστεί.

Τα λεπτά που ακολούθησαν έφεραν πίεση στον ΠΑΟΚ, με τους Καζάκους, να ξέρουν πως πρέπει να παίξουν όλα τα χαρτιά τους, αν θέλουν να ελπίζουν έστω και στο «θαύμα» της πρόκρισης. Μέχρι το φινάλε, το μόνο που άλλαξε ήταν το δεύτερο γκολ που ήρθε από τον Κίτσιου για να… τελειώσει τα πάντα και ο ΠΑΟΚ πανηγυρίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, ενώ παράλληλα επέστρεψε στις νίκες, μετά τον Αύγουστο του 2012.

Οι συνθέσεις των ομάδων:
Σαχτιόρ Καραγκάντι (Βίκτορ Κουμίκοφ): Μόκιν, Σίμτσεβιτς, Μάλι, Ντζίντιτς, Ταράσοφ, Παριβάεφ (82’ Παϊζάνοφ), Βίσιους, Κάνιας, Φινοντσένκο, Γκαζαριάν (66’ Λούνιν), Χιζνιτσένκο (76’ Ζένκοβιτς).

Στον πάγκο: Ποκατίλοφ, Μποραντάεφ, Γαμπίσεφ, Νταραμπάγεφ.

ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς): Γλύκος, Κίτσιου, Λίνο, Κατσουράνης, Τζαβέλλας, Τζιόλης, Λάζαρ, Λούκας (93’ Νέτσιντ), Νίνης (83’ Σαλπιγγίδης), Στοχ (78’ Βούκιτς), Αθανασιάδης.

Στον πάγκο: Γιακουμής, Σκόνδρας, Κατσικάς, Ολίσε.

Διαιτητής: Γκουμιένι (Βέλγιο)
Βοηθοί: Μπλέγιεν (Βέλγιο), Μίρς (Βέλγιο)
Γήπεδο: «Astana Arena»



Control room





Επιμέλεια: Χρήστος Οικονόμου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x